nu skool breaks/ urban breaks [133]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • afrodith

jakos tak od pewnego czasu zaczela mnie wciagac ta muzyka...w sumie jeszcze za bardzo nie orientuje sie w wykonawcach itp, ale wiem, ze to moja nowa fascynacja muzyczna...a wlasnie mi tego bylo trzeba, bo nie mozna przeciez ciagle tylko drumow sluchac...
    te Twoje mixy dzikus tez mi sie podobaja...no i mam troche podobne gusta muzyczne.... przede wszystkim, zeby bylo mocno i mrocznie...
    pozdrawiam :)
  • Skipp

How nice :D

Moja droga do nuskool breaks wiodła w niezbyt oczywisty sposób :) Po pierwsze - od chyba ośmiu czy dziewięciu lat drążyłem prawie wyłącznie psychedelic trance, a z boku był darkside d'n'b i electro. A od zeszłego roku po prostu zachorowałem na nu-breaks i cały czas w tym trwam :) Może to naturalna ewolucja stylów, biorąc pod uwagę, że w sumie nu-breaks to dnb+electro+domieszka break-trance'u? :)

Pozdrówki z Brombergu!
  • Skipp

PS. Dobre miejsca do poszukiwań to po pierwsze: http://www.nubreaks.com/ a dalej w kolejności: http://www.nuskoolbreaks.co.uk/ i http://www.breakbeatworldwide.com/

Happy diggin'; )
  • afrodith

no te stronki to juz mam troche obczajone;)
    ale dzieki wielkie:) wciagam sie w te klimaty...
  • Anonim

• Matyz

zapraszam na

http://www.nuskoolcrew.tk

nasza strona, czyli strona grupy organizujacej imprezy Nu Skoolowe w Łodzi. Sa tez sety i produkcje do sciagniecia.
  • Anonim

i och, i ach, a ja mam przesyt. 3 lata zawziecie przekonywalam znajomych, ze to sie nadaje, ze mozna inaczej niz standardowe rymcymcym i umcumc. przez ten czas duzo sie zmienilo. muzyka wyszla do ludzi. niby dobrze, z tym ze z natloku mnozacych sie produkcji coraz trudniej wybrac naprawde ciekawe perelki. nie chce mi sie sledzic co nowe, stare plyty obrastaja kurzem, z sentymentu chodze na imprezy, pod nosem spiewam sobie joni mitchell. pozdro.

ps w wawie grane cos w najblizszym czasie?
  • ginee k aka kamille ginglass

bedzie w wawie niedlugo..jak wszystko dobrze i po naszej mysli pojdzie:)

niedlugo tez ma ruszyc strona o brejkach w wawie ale na razie cichosza..; )
  • breaks

cze ziom jak byscie chcieli jakas wspolprace z bibkami wawa lodz to ja chetnie jestem w pl raz w miesiacu w ostatni piatek miesiaca zazwyczaj i chetnie zobacze jak tam w wawie sie nu skool sprzedaje
  • Anonim

nu skool breaks mmmmmmmm,kocham to brzmienie,miedzy innymi takiego labelu jak MERCUROCHROME CZY FIX...
    Polamane piekielne podklady,breakowe lub elektro a w srodku powykrecane przyszlosciowe dzwieki techno...Sluchajac takich artystow jak Jason Leach,Nino Fight,Steady,Fugo czy Preast Fx przenosze sie w mroczna kraine nowoczesnej technologi...;-)
  • Anonim

nu skool breaks mmmmmmmm,kocham to brzmienie,miedzy innymi takiego labelu jak MERCUROCHROME CZY FIX...
    Polamane piekielne podklady,breakowe lub elektro a w srodku powykrecane przyszlosciowe dzwieki techno...Sluchajac takich artystow jak Jason Leach,Nino Fight,Steady P,Fugo czy Preast Fx przenosze sie w mroczna kraine nowoczesnej technologi...;-)
  • ginee k aka kamille ginglass

dopiero zobaczylem twoj wpis na gronie nu skool brekzz..na pewno sie odezwe
  • Anonim

haaaaaaaaaa no baaaaa dobrze gadasz dam CI wódki :) Neue Heimat ,HgCr, Fix , DarkDroopRec. ....jest jescze wiele labeli godnych przesluchania ale dlugo by pisac; ) Subheadzi,Michelle Fasano,Preast FX i inni bardziej lub mniej znani artsyci dzialajacy w tym nurcie muzycznym to oblicze najczystszego "Science-Fiction Techno"
  • Anonim

hmm mi sie cos wydaje zer zalozycielce tematu chodzilo o troche inna muzyke niz nu schoolowe experymentalne techno, nawet to z polamanym beatem
    nu schoolowe brejki to troche inna nuta bardziej w kierunku dnb
  • Anonim

zgadza sie dlatego zalozylem osobny temat typu:
    Nu skool techno(elektro,breaks)
  • EBRU

i dlatego jak przystalo na urocze osoby wredne z natury wpierdalamy sie innym w tematy, a co... wolno mi!; ))))
  • Eraser aka SEW

He...Dobre;-)
  • mAuKi

to ja moze podam przyklad czegos typowego: T Power/ Aquasky vs. Masterblaster to takie zdecydowanie nu skoolowo brzmiace tematy. Rzeczywiscie ludzie powyzej pisza o sieczkach a to nie o to wcale chodzi.pzdr
  • Anonim

hmm... nu-breaks, a nikt nie wspomnial o Si Begg i Tipper; p
  • Eraser aka SEW

nie można o wszystkich ciągle pamietać;-) ale przyznaje ze chlopaki są wyjątkowo dobre a zwlaszcza geniusz si begg:-)
  • 1
  • 2