Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • krii

powoli zaczynam sie przygotowywac do swojej wyprawy do NZ...
    jakimi liniami sie najlepiej dostac...
    jakie macie doswiadczenia z podrozy...
    jakies inne sztuczki i tipsy...

mam znajomego na filipinach, myslelem, zeby do niego wpasc na troche po drodze :)

pzdr
  • Stefan

no NZia jest 'adventure capital of the world' np. - to przyniesz trochę kasy..

Co robić zależy od pory roku kiedy bedziesz..
  • Santa Claus

lec Cathay'em! ja lecialam w zeszlym roku (bylo swietnie) tylko pamietaj, miejsce od korytarza, bez zbgledu na to, jak bardzo lubisz okno! i wykorzystuj ich jak tylko mozesz!

strasznie Ci zazdroszcze, ze masz to jeszcze przed soba, ja nie wime kiedy bedzie mi dane znowu sie tam dostac :')
    dokad jedziesz?
  • zyta

halou :))
    a czemu koniecznie miejsce od korytarza w tym Cathay'u?
    pozdrawiam
  • crimson&clover

kiedy planujesz wypad? ja mam samolocik na koniec stycznia juz.
  • zyta

No ja to planuje...w przyszłym roku najwcześniej... bo studia trza skończyć...i na bilet uzbierać...:)))
    No ale o co chodzi z tym korytarzem(siedzeniem przy korytarzu)???
    A ile płacisz za bilet (jeśli można wiedzieć oczywiście)??
    p.s.ale Ci zazdroszcze:))
  • Santa Claus

juz sprostowuje :)
    to tylko taka mala sugestia, bo zaleznie od tego jakim samolotem lecisz, siedzisz w rzedzie 2-4 miejscowym i jak siedzisz ostatnia (np. przy oknie) musisz sie przebic przez tych wszystkich ludzi jak chcesz sie ruszyc (np. do toalety), a co bedzie jesli chociazby jedna osoba, ta obok Ciebie zasnie? bedziesz fruwac?

napisalam to raczej na zasadzie zartu, ale osobiscie mialam z tym duuuzy problem, bo duzo pilam i za kazdym razem mialam miejsce przy oknie.. a nawet jak sprobujesz przeprosic, nie zawsze moze Cie byc slychac.. i jeszcze zalezy na kogo trafisz :P
  • zyta

a jakie linie polecacie,a czym absolutnie nie lecieć??? Na razie zbieram info bo nigdy jeszcze nie latałam :) W necie znalazłam bardzo różne ceny 4000-30000pln i nie wiem skąd ta rozpiętość cenowa... A czy trasa do Auckland zawsze jest ta sama (przez Quala Lumpur) czy są też inne?
  • James

Ja się zastanawiam ile trzeba mieć kasy, żeby zorganizować trzytygodniową trekkingową wyprawę. Noclegi pod namiotem, ewentualnie w tanich schroniskach. Głównie wyspa południowa. 10 tysięcy wystarczy?
  • Anonim

A co chcesz sobie kupić za te 10 tysięcy na miejscu?
    Chyba, że wliczasz przelot, a wtedy to krucho wawa-syd-auck-chistchurch/albo inne - to już dycha minimuuum. Ale jeśli dycha do rozwałki na miejscu to spox.
    I pytanie: a co trekkingowo można zwiedzić w Polsce przez 3 tygodnie? Zróć uwagę, że mamy raczej górki, a tam są Góry i Fiordy i dłuuugie jeziora - Wyspa PLD. to tak 2/3 Polski.
    Hmmm, chyba, że masz jakiś pomysł z paralotnią, albo rowerami.
    Ale trzy tyg to mało na trekking, anyway.
| |

Magiczna kraina na koncu swiata...Piekne krajobrazy, sympatyczni ludzie. Chciałabym spedzic chocia...

Fotki

Miejsca grona (0)