Nordic Walking [142]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nigra

...trzy razy w tygodniu po 10- 15 kilometrow z kijkami, na poczatku bolalo wszystko, nawet to czego nie mam; )
    Polecam :d
  • Grono.Net

OK... brzmi nieźle.
    Od jakiegos czasu wiem że musze cos takiego zacząć robić dlatego kilka pytań.
    1. Skąd bierzesz na to czas
    2. dlaczego z kijkami (u mnie płasko)
    3. na co uważać (kolana?)
    4. jak długo to robisz i jakie sa skutki (na plus i minus)
    5. lepiej rano czy wieczorem

w ogóle to gratuluję i podziwiam.
  • Nigra

Odpowiadajac po kolei:
    1.Pietnastokilometrowy odcinek nie zabiera wiecej niz gora poltorej godziny-NW to marsz nie spacer
    2. dlatego z kijkami bo pracuje cale cialo, jak odstawisz kijki jak przy bieganiu, czy spacerze gora wlasciwie jest „bezrobotna“ , z kijkami pracuja ramiona, barki, miesnie plecow
    3. jesli byly w twoim zyciu jakies powazne kontuzje zawsze mozesz usztywnic, ale nie ma takiej potrzeby, w NW w przeciwienstwie do biegania nie obciazasz AZ tak kolan i stawow
    4. mija 7 miesiecy...skutki...matko, nawet jako 15-latka nie mialam takiego twardego tylka i takiej talii; )
    5. to chyba zalezy od twojego zegara , mnie najlepiej wychodzi wieczorem

dzieki, naprawde polecam
  • Grono.Net

Argument o twardym tyłku mnie przekonał
  • Anonim

http://www.nal.pl/ Zapraszam na ta strone masz wyjkasnione aspekty itp yego sportu :-) Zapraszam
  • Anonim

Ja wlasnie ostatnio zainteresowalam sie Nordic walking... bo kocham chodzic, uwielbiam sie meczyc i

Generalnie jedyne miejsce gdzie nie narzekam na miesnie to nogi a reszcie przydaloby sie... Czy przy rozpoczynaniu takiego treningu powinnam usztywniac ta zle zrosnieta stope?? I co robic jesli sie wie, ze czasem bola stawy zakladac jakies opaski??

No wlasnie i na koniec wazna sprawa... czy trzeba koniecznie zaczynac od spacerow z instruktorem czy mozna samemu wyruszyc na taki marsz oczywiscie wczesniej wspierajac sie jakas litersatura... Po zakupie kijkow nie bedzie mnie jeszcze stac na opalacenie jakis kursow z terenerem :(((
  • Anetia

witam,
    proponuje choc kilka zajec odbyc pod okiem instruktora aby nabrac dobrej techniki:) kijki instruktor wypozycza:)
    ja prowadze zajecia s wob - wilanow 9 lub 10.. co 2 tyg badz wtor i czwart 17-30-19:00 kabaty
  • Anonim

a ile kosztuje taka jednorazowa wyprawa z instruktorem??

Ja mieszkam na Natolinie wiec do Kabat mam rzut beretem :)
  • Anetia

odp juz dostalas:)
| |

dla tych co nie lubia biegac, a lubia sie zmeczyc. Dla narciarzy co nie wiedza co ze soba latem zrob...

Miejsca grona (0)