-
Nigra
...trzy razy w tygodniu po 10- 15 kilometrow z kijkami, na poczatku bolalo wszystko, nawet to czego nie mam; )
Polecam :d -
Grono.Net
OK... brzmi nieźle.
Od jakiegos czasu wiem że musze cos takiego zacząć robić dlatego kilka pytań.
1. Skąd bierzesz na to czas
2. dlaczego z kijkami (u mnie płasko)
3. na co uważać (kolana?)
4. jak długo to robisz i jakie sa skutki (na plus i minus)
5. lepiej rano czy wieczorem
w ogóle to gratuluję i podziwiam. -
Nigra
Odpowiadajac po kolei:
1.Pietnastokilometrowy odcinek nie zabiera wiecej niz gora poltorej godziny-NW to marsz nie spacer
2. dlatego z kijkami bo pracuje cale cialo, jak odstawisz kijki jak przy bieganiu, czy spacerze gora wlasciwie jest „bezrobotna“ , z kijkami pracuja ramiona, barki, miesnie plecow
3. jesli byly w twoim zyciu jakies powazne kontuzje zawsze mozesz usztywnic, ale nie ma takiej potrzeby, w NW w przeciwienstwie do biegania nie obciazasz AZ tak kolan i stawow
4. mija 7 miesiecy...skutki...matko, nawet jako 15-latka nie mialam takiego twardego tylka i takiej talii; )
5. to chyba zalezy od twojego zegara , mnie najlepiej wychodzi wieczorem
dzieki, naprawde polecam -
Grono.Net
-
-
Anonim
http://www.nal.pl/ Zapraszam na ta strone masz wyjkasnione aspekty itp yego sportu :-) Zapraszam -
Anonim
Ja wlasnie ostatnio zainteresowalam sie Nordic walking... bo kocham chodzic, uwielbiam sie meczyc i
Generalnie jedyne miejsce gdzie nie narzekam na miesnie to nogi a reszcie przydaloby sie... Czy przy rozpoczynaniu takiego treningu powinnam usztywniac ta zle zrosnieta stope?? I co robic jesli sie wie, ze czasem bola stawy zakladac jakies opaski??
No wlasnie i na koniec wazna sprawa... czy trzeba koniecznie zaczynac od spacerow z instruktorem czy mozna samemu wyruszyc na taki marsz oczywiscie wczesniej wspierajac sie jakas litersatura... Po zakupie kijkow nie bedzie mnie jeszcze stac na opalacenie jakis kursow z terenerem :((( -
witam,
proponuje choc kilka zajec odbyc pod okiem instruktora aby nabrac dobrej techniki:) kijki instruktor wypozycza:)
ja prowadze zajecia s wob - wilanow 9 lub 10.. co 2 tyg badz wtor i czwart 17-30-19:00 kabaty -
Anonim
a ile kosztuje taka jednorazowa wyprawa z instruktorem??
Ja mieszkam na Natolinie wiec do Kabat mam rzut beretem :) -