-
panna B.
tak może nie do końca w temacie ale może ktoś mi podpowie gdzie jest szansa zapisać się teraz albo od kwietnia na jakiś kurs w Warszawie, najlepiej dość intensywny - ogarniający wiedzę, którą mam - a trochę jej jest tylko że miałam przerwę. Bo z tego co czytałam oferty to wszędzie kursy się zaczęły jakoś w lutym =/ z góry dziękuję za podpowiedź -
Anonim
-
Anonim
Potrzebna lektorka jęz.niemieckiego od zaraz z odpowiednim wykształceniem 25 zł/45 min -
εïз K εïз
co myslicie o szkole profi lingua? zamierzam sie tam wybrac w tym roku na niemiecki. moze ktos tam chodzil? -
-
Anonim
Mam ogromną prośbę!!
Na który lepiej się zdecydowac austriacki czy niemiecki instytut?
Ewentualnie, jacy lektorzy są tam najlepsi.?
Najlepsi, tzn najlepiej umieja przekazac wiedze, w koncu chodzi mi o nauczenie sie tego jezyka.
Pozdrawiam -
No.1 Best School Szkoła Językowa
Zapraszamy na zajęcia języka niemieckiego do Najnowocześniejszej Szkoły Językowej w Warszawie
( Ursus).
Tablice interaktywne,
wykwalifikowana kadra lektorska,
biblioteka obcojęzyczna,
kawiarenka internetowa dla słuchaczy,
kontakt ze światem podczas zajęć (video rozmowy)
Zapraszamy
http://www.no1bs.pl
tel: 022 396 50 70
SPRAWDŹ NAS!!! -
Karolina
A która szkoła porządnie prowadzi konwersacje z niemieckiego. Chodzi mi o takie zajęcia, gdzie prowadzący będzie dawał jakieś materiały, stymulował do nauki słówek (z którymi mam największy problem), a nie tylko przychodził i rzucał jakiś temat do rozmowy.
Możecie polecić którąkolwiek ze szkół? -
Paulina
Znacie może jakąś szkołe w Warszawie, która uczy języka niemieckiego metodą bezpośrednią? (tak jak w angielskim - metoda callana). Byłam w akces benefit i tam mają tylko grupy początkujące... w peritus jest tylko jedna grupa :(
jeszcze jedno pytanie: czy w instytucie gethego można płacić w ratach? czy trzeba wywalić kase za semestr z góry? -
Karolina
>Znacie może jakąś szkołe w Warszawie, która uczy języka niemieckiego metodą bezpośrednią? (tak jak w angielskim - metoda callana). Byłam w akces benefit i tam mają tylko grupy początkujące... w peritus jest tylko jedna grupa :(
A czy Peritus to to samo co speak.pl? Gdy dzwoniłam tam z pytaniem o niemiecki, to polecili mi przyjść na test poziomujący i nic nie mówili, że mają tylko jedną grupę... Daj znać, gdybyś się czegoś dowiedziała, bo też zależy mi na znalezieniu "metody bezpośredniej" w Warszawie. -
Paulina
tak, peritus to to samo co speak pl.
no ja byłam u nich osobiście...(w centrum) i babeczka powiedziała że grupa jest narazie jedna na poziomie czwartym i też powiedziała zeby teścik zrobić... ale że mało chętnych jest i nie wiadomo jak bedzie. -
Anonim
Potrzebuję osób chcących uczestniczyć na przyśpiesony kurs niemieckiego (grupa 8-10 osób), ja jestem na A2 a muszę być na B2 do czerwca, najlepiej we wtorki i czwartki od 13 do 17 (początek zajec) zajęcia 2 razy w tygodniu, po 2 godziny, godzina tylko 15zł u dr germanistyki z UW i współpracownika MSZ Artura Stopyry - miesiecznie wyjdzie 240zł.
Jeśli pasowałyby Wam inne terminy i inne poziomy, dajcie znaćwszystko da się załatwić. Warto korzystać bo to niesamowity człowiek, zaraża swoją pasją.
Info ze szkoły:
Najniższa cena za profesjonalne lekcje w Warszawie: 1 godz. (60 min.) = 15 zł
Kursy raz lub dwa razy w tygodniu po dwie godziny (120 min.)
Płacisz co miesiąc, a nie z góry za cały semestr (nie kupujesz kota w worku!)
Wszystkie poziomy zaawansowania (od początkujących po Oberstufe)
Kursy prowadzone przez doktora germanistyki
Małe grupy (8-10 osób) optymalnie umożliwiające konwersację
Nauka metodą komunikatywną przy solidnym wsparciu gramatyczno-leksykalnym
Specjalny program dla superleni i osób nielubiących niemieckiego
Spotkania z ciekawymi gośćmi z państw niemieckojęzycznych
Interkulturowe wyprawy językowe DACHL (Europa, Azja, Afryka, Ameryka, Australia)
Udział w kongresach i konferencjach międzynarodowych
W Centrum Języka Niemieckiego DACHL uczy się zaledwie ok. 100 osób – głównie maturzystów i studentów. Nie jest szkołą typu „biuro językowe”, ale raczej „fan-klub” języka niemieckiego i osób wielojęzycznych. Uczą się tu niemieckiego studenci na wszystkich poziomach (są grupy także dla studentów germanistyki). To jedyna szkoła językowa w Warszawie, która nie rozdaje ulotek na ulicy, co w znacznym stopniu wpływa na wyjątkowo niską cenę lekcji. Zajęcia prowadzi germanista i doświadczony nauczyciel niemieckiego, dziennikarz (korespondent zagraniczny akredytowany przy MSZ), uczestnik ponad 20 kongresów germanistycznych i lingwistycznych w Europie, Azji i Afryce, autor prac naukowych i artykułów opublikowanych w 29 państwach na pięciu kontynentach (więcej patrz: http://www.goldenline.pl/artur-stop...
Śladami języka niemieckiego po świecie (Auf den Spuren der deutsche Sprache weltweit) to projekt wypraw interkulturowych DACHL. Podczas wakacji i ferii zimowych wyjeżdżamy do różnych krajów w celu spotkania mieszkających tam osób pochodzenia niemieckiego i studentów germanistyki. Poznajemy dalekie kraje i obce kultury po niemiecku. Projekt ma charakter non-profit. Posiadamy znakomite kontakty uniwersyteckie i rządowe na wszystkich kontynentach. Przykładowe koszty? Tygodniowy pobyt w Liechtensteinie - w tym: dojazd z Polski, zakwaterowanie, wyżywienie, bankiet u księcia (!), własny dom do dyspozycji, wędrówki po Alpach itd. – kosztował nas zaledwie 300 zł na osobę. Poza Europą odwiedziliśmy trzykrotnie Indie, Nepal, byliśmy w Australii, Nowej Zelandii, a nawet w egzotycznym Vanuatu i Dubaju (patrz: http://www.dachl.pl – GALERIA). Wybieramy się do Afryki (Senegal, Mali, Wybrzeże Kości Słoniowej) oraz Azji Wschodniej (Filipiny). W krajach tych posiadamy kontakty z germanistami i innymi naukowcami niemieckojęzycznymi. Lubisz podróże? Chcesz wydać na nie mało kasy? Dołącz do nas!
Więcej info na priv.
P.S. Nie informuję ponieważ muszę, po prostu chcę chodzić na te zajęcia a brakuje osób na te godziny z moim poziomem. Z tego co wiem zajęcia odbywają się codziennie o 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 (bloki dwugodzinne). -
No.1 Best School Szkoła Językowa
Witam!!!
Zapraszam zainteresowanych do naszej szkoły!!!
No1 Best School ul.Dzieci Warszawy 48 (http://www.no1bs.pl)
Najnowocześniejsza szkoła w Warszawie ,
specjalnie przygotowana sala dla dzieci(zdjęcia w galerii),patronat wydawnictwa Pearson Longman ,kadra lektorów na najwyższym poziomie(zostało wybranych 4 lektorów z 200 kandydatów),grupy dla dzieci od lat 7 ,
wszystkie poziomy dla dorosłych i młodzieży ,kursy egzaminacyjne FCE CAE CPE .
To nie prawda ,że lepiej znaleźć korepetytora ... my naszych 4 lektorów wyszukaliśmy z grupy dwustu kandydatów !!!! Znajomość języka obcego nie świadczy o tym ,że ktoś potrafi uczyć a co się okazało uczyć potrafi bardzo nie wielu z tzw. pseudolektorów...W naszej szkole mogą państwo sprawdzić swojego korepetytora...
Nie proponujemy państwu nauki języka metodami "4xszybciej" tylko gwarantujemy bardzo profesjonalnie prowadzone kursy ,kontakt ze szkołami językowymi na całym świecie , naukę w salach wyposażonych w tablice interaktywne ,prace domowe ,klasówki,testy ...
!!!UWAGA!!!
Na URSUSIE jest już szkoła na najwyższym poziomie !!!
!!!SPRAWDŹ NAS !!! -
Anonim