J. Niemiecki - Auf jeden Fall !! [4734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dariusz Bethke

Hallo Leute.Ja też uwielbiam wręcz kocham Deutschland.Już jako dziecko uwielbiałem słuchać tego języka w radiu.Pół roku temu udało mi się wyjechać do pracy w Niemczech,ludzie naprawdę są tam bardzo mili i uprzejmi,nie umiem jeszcze dobrze Niemieckego,ale będąc tam nie miałem żadnych barier aby się nim posługiwać ,czułem się tak, jak bym był u siebie.Nie wiem dlaczego tak się dzieje.Przeżyłem w Niemczech fajne wręcz zabawne przygody z tym wspaniałym językiem,i praca nie była mi ciężka,choć pracowałem po 12h.Każdy moment pobytu w Niemczech jaki mi się tylko wydarzył wykorzystywałem na konwersację z tym językiem.A sytuacje były czasami śmieszne i bardzo poważne jak pobyt w szpitalu czy najechanie rowerem w samochód albo jeszcze lepiej przyłapanie mnie przez policjantów podbierania reklam ze skrzynki wiszącej przed posesją.Każdą tę okoliczność traktowałem jako przygodę poznawania ludzi i ich zwyczajów oraz języka którym lubię rozmawiać i czytać.Moim marzeniem jest aby znowu pojechać do Niemiec i poznać wielu przyjaciół,również z Polski jeśli kochasz tak samo Niemiecki jak ja.Tschus
  • Adam Kormacki

To jedź tam, teraz to możesz tam nawet legalnie pracować od 1 maja 2011.
| |

Wszyscy, którzy mają coś wspólnego z tym językiem (zawodowo bądź niezawodowo) prosimy do NAS!...

Fotki

Miejsca grona (0)