-
Anonim
Na kazdym spotkaniu jest tak...
więc może ja zacznę...
Ile tu już jesteście? Ja rok niecały i tęsknię do domciu czasami;) -
margone
-
xeyo
hey,
ja mieszkam tutaj juz 18 lat... ale ten czas leci :)
czasami tesknie za polska, albo wlasciwie wiecej za osobami ktore sa mi tam bardzo bliskie.
-
Asilia
To w takim razie tylko ja jestem w takiej fajnej przejsciowej sytuacji:) Od 10 miesiecy robie tutaj za au pairke - jeszcze dwa miesiace sluzby przede mna i do domu!
A co z wami? Wyjazd za rodzina, niemieckie pochodzenie, czy do niemieckiego partnera? -
-
xeyo
Au pairka? Wyladowalas u "normalnej" rodziny, czy nie mozesz doczekac sie juz powrotu? :)
Moj wyjazd do Niemiec, to byly zwykle wakacje... tylko ze moja mama sie zdecydowala tutaj jakos zostac i tak o to sie one o kilkanascie lat przedluzyly ,] -
Asilia
W sumie musze powiedziec ze jestem calkiem zadowolona - ja tu w sumie nie za wiele robie:) tzn ci ludzie sa tak zapatrzeni w swoja coreczke ze nie mam obowiazku przebywania z nia zbyt czesto.. Tzn moze ze 2 razy w tyg.. Problem jest taki ze ona mnie nie za bardzo lubi.. Bardzo nie bardzo:( Ale wina nie lezy po mojej stronie, serio!:)
Sluchaj jak z tymi wakacjami bylo? Mama sie zakochala czy znalazla prace? -
xeyo
Dzieci lubia slodycze... czyli przekup ja ,]
A co do naszego zostania na obczyznie, to chyba nie bylo to tak do konca zaplanowane przed wyjazdem. Ja na przyklad nic o tym nie wiedzialem, po prostu dowiedzialem sie juz na miejscu ze zostajemy i juz ,] Wtedy mozna sie tez bylo starac o azyl i dostawalo sie zazwyczaj latwo wize... ale to juz naprawde stare czasy :) -
feliz
Hej, mam gorącą prosbe do Was...
Czy moglibyscie napisac kilka słów na temat Wielkanocy w Niemczech..? czym sie rozni obchodzenie tego świeta przez Polakow i Niemcow..? jakies ciekawostki...? -
feliz
a jak byście mi to napisali ładnie po niemiecku to normalnie wyznałabym Wam miłośc..; ) -
Anonim
-
ja to ja
Mozesz sprobowac tak:
Der Unterschied zwischen Osternfeier in Polen und in Deutschland besteht darin, dass es keinen Unterschied gibt :)
-
feliz
"hehe, ktos nas tu chce wykorzystac; D"
to nie ejst wykorzystywanie.. nie zmuszam Was do niczego....
tylko łaaaaaaadnie proooosze... :) -
feliz
hmm.. nie zasłuzyles na wyznanie milosci. przykro mi..; )
o ile dobrze zrozumialam chodzi ci o to, ze roznica polega na tym, ze nie ma roznicy...
heh
no ale tak serio...? napewno są jakies roznice...?? -
Anonim
czesc .....;0) a ja jestem juz 2 lata w polsce ,i jest git ,ale teskni sie za ziomami z Oberka nio !!! -
gruda
ja juz jestem 1.5 lroku w wawie i jest fajnie.....
w niemczech bylem 7 lat i bylo zajebiscie szczegolnie ostatnie lata.. tesknie troche za moim tzw. dupadorfem(duesseldorfem) ale 3mam kontakt i jest git...
po za tym jade na wakacje troche po pracowac i bedzie super imprezowanie....
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem