NIE PALĘ! Papierosy są do dupy! [40190]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Moja mama jest w 5 miesiącu ciąży i czasami pali... czy ona zdaje sobie sprawę co robi swojemu dziecku??? Co o tym myslicie???;'-(
  • ilje

Uwazam ze to jest okropne i nieodpowiedzialne..
  • pa6L0! ©

nie, ona sobie nie zdaje sprawy.ale moze sobie zda jak urodzi się chore. lub gdy szybko zachoruje po urodzeniu.
  • pa6L0! ©

martwe tez moze się trafić...
  • Anonim

ee no bez przesady.... martwe??? ona już przestaje palić...:) chyba...
  • .Hippie?

znam przypadek, gdy kobieta w ciązy paliła i poroniła... a mojej babci urodziło się martwe dziecko.... tak więc możesz przekazać swojej mamie, może fakty ją powstrzymają..
  • KAroLIna

no niepowinno się palićani pićw ciązy ale ja znam przypadek że babka paliła i piła a dziecko jak sięurodziło miało 10 pkt. było całkiem zdrowe
  • severson

Może się trafić martwe, np. w ostatnim tygodniu, chociaż nie wiem czy własnie taka była przyczyna.
  • Pawciu

to raczej nie jest zbyt zdrowe, pewna moja koleżanka twierdzi że jak zajdzie w ciąże to rzuci na czas ciąży(mama mojego kolegi tak zrobiła więc jej się wydaje że to takie proste), tylko że zanim sięzorientuje że jest to minie z tydzieńalbo więcej(tak mi się wydaje)
  • Pawciu

ogólnie to mnie szlak trafia jak widzę np. mamusie na spacerku z dzieckiem. W jednej rączce szlug w drugiej dziecko, straszne to jest patologia normalnie
  • Anonim

nie no matka w ciazy zdecydowanie nie powinna palic ...
    nawet kiedy nie jest w ciazy palac zatruwa swoj organizm a co dopiero mowic ja ma w sobie drugi calkiem bezbronny organizm? zatruwa i siebie i dziecko
    zdecydowanie jestem przeciwna
  • Ania ***

..ja tez jestem przeciwna paleniu w czasie ciązy.. nie popieram tego, nigdy nie paliłam,papierosów nie lubie..ale widzicie tu jest jeszce problem innego rodzaju..palacz jest w stanie rzucić palenie dopiero jak naprawde będzie tego chciał i będzie w stanie..jeśli ktoś nie ma tyle samo zxaparcia żeby rzucić z dnia na dzień, albo cos z tym zrobic to nie rzuci.. to jest wielki stres..nerwy.. wiem bo moja matka rzucała kilka razy..i to była istna bąba zegarowa.. no i w momencie kiedy kobieta pali, zajdzie w ciąże.. to nagłe tekie nagłe nerwy, stres pewnego rodzaju itd...są wręcz szkodliwe dla dziecka..i czesto bywa tak, ze lekarze odradzają nawet gwałtowne rzucenie palenia przez matke... pozatym to tez jest pewna drastyczna zmiana dla organizmu kobiety i ktora dziecko odczuwa..takze jeśli kobieta jest w ciązy, a jest nałogowym palaczem, to fakt truje dziecko..ale nie moze go narażać, bo organizm każdej kobiety inaczej reaguje na rzucenie palenia, tak więc lepsze czasami jest ograniczenie go podczas ciązy, a nie rzucenie..takze to wcale nie jest prosty problem..
  • Anonim

głupoty, kobiety w ogóle nie powinny palić jesli chcą mieć dzieci
    1) trudno rzucić w czasie ciąży
    2) niszczy zdrowie, jak niezdrowy organizm może wykształcić zdrowy
    3) palenie zawsze powoduje niedokrwienie macicy, która bardzo, bardzo, bardzo powoli sie regeneruje
  • Euphoria :)

Zostało udowodnione,że nagłe rzucenie palenia podczas ciąży,odbija się gorzej na zdrowiu dziecka,niż sporadyczne palenie,
    ponieważ rzucanie palenia powoduje stres ,który może spowodować nieodwracalne zmiany w psychice dziecka. Chociaż nie twierdze,że palenie nie jest szkodliwe dla płodu ... Ale mniej.
  • Anonim

Palenie w ciąży powinno byc karalne i ścigane z urzędu.
  • atomowy zuzinek

dziecko którego matka paliła w ciąży rodzi się mniejsze a na biologii widziałam film w którym był pokazany płód dziecka którego matka paliła i on był taki czarny i wszytko tam było czarne.........biedne te dzieci!!!!! ratuj swoje rodzeństwo!!!!!
  • Mart!n!

Palenie w ciąży zdecydowanie GŁUPOTA i duży błąd
  • Anonim

nieodpowiedzialność.jeśli ktoś sie truje to na własne zyczenie ale czemu truje tego małego człowieczka ktorego w sobie nosi??
  • Anonim

jedna panna z mojej szkoły urodziła dzicko, paląc podczas ciąży i jest ono raczej zdrowe, tylko podobno małe było wyjątkowo....
  • Anonim

Nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa, dlatego trzeba go jej szybko uświadomić, zanim się nie daj Boże coś stanie!
| |

Grono dla osób niepalących. Palacze nie są tu mile widziani jeśli mają zamiar zachęcać w jaki...

Fotki

Miejsca grona (0)