-
Anonim
I patrzy na mnie tą swoją zadowoloną z siebie, głupią gębą z okładek w księgarniach. -
ewa tejlor krass
mysli i inspiracje widnieje na okladce
czyli jak ktos wczesniej mowil: gosc wydal wedle naszego zyczenia zbior zlotych mysli :D
w skali od 1 do 10 za ten pomysl nalezy sie 10 krolikow
zwlaszcza, ze tytul tez jest zajebisty -
Wendy Darling
Poczekamy troche i dowiemy sie o wydawnictwie z grona ludzi ktorym paulo nasral do glowy. -
Marta
widziałam dziś to dzieło w trafficu. i ono, do licha, stało na półce "nauka o literaturze". kurczę, co to znaczy???
to jest jakiś zbiór mądrości, prawda? tak w ogóle, to na jego oficjalnej stronie nie ma nic o tej książce. czy ona została wydana tylko w polsce?
p.s. bardzo mi się podoba tytuł wątku.
p.s.2 coelho ma bloga, na którym można zamieszczać komentarze :D
akceptowane są chyba angielski i francuski, oprócz zapewne portugesza.
na dzień dzisiejszy - opowieści z Tunisu. -
-
1=2
ciekawe kiedy w użycie wejdą nowe teksty typu 'wojownik światła' i co ten psychol nowego wymyślił? -
Anonim
A co on, psiakrew, mógł wymyślić nowego? On nigdy nic nowego nie wymyślił! Wszystko zerżnął z innych. Któregoś pięknego dnia spadnie na niego straszliwa zaraza przed którą nie będzie ratunku i wtedy będzie po nim. I chuj mu na grób. -
Anonim
ten cichy satanista znowu będzie namawiał do złego :) haha.
dzisiaj idealnie pasował do tych pań po pięćdziesiątce, trzymających w jednym ręku jego książkę, a w drugim książkę pani, która udzielała im wywiadu i mówiła że cierpienie nie uszlachetnia.
-
1=2
chodziło mi raczej o jakieś zwroty własnie typu wojownik światła itp. Bron Boze, nie zarzucam temu człowiekowi za grosz własnych przemyslen, a kysz -
Anonim
Weźcie mi nawet nie mówcie! Wchodzę dzisiaj do EMPIKU i co widzę przed oczyma wjeżdżając na dział z książkami?! - Wielką wystawę "arcydzieł" pana Coelho!! Wrrr... jeszcze mi na dziale z płytami stanowisko z jazzem gdzieś przenieśli... -
Anonim
wreszcie... całe życie czekałam na taką książkę. skarbnica mądrości życiiowych. polecam. a jak się nie zgadzacie, to nie znacie się na świetnej literaturze. -
Anonim
-
Marta
-
Anonim
wczoraj na targach książki panie namawiały mnie i kolegę, żebyśmy nie wychodzili:
"idźcie jeszcze na stoistko świata książki zobaczyć nową książkę coelho"
swoją drogą przy tytule też sięwarto na chwilkę zatrzymać, 'być jak płynąca rzeka', no sztuuuuka. -
Anonim
-
Wendy Darling
-
Anonim
Co do tytułu tej książki, która "w prosty, serdeczny i bezpośredni sposób przypomina, że 'trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami'", to ja chciałbym zobaczyć rzekę, która nie płynie. -
Anonim
-
ewa tejlor krass
" moze dlatego ze to takie krótkie teksty
a ja bylam trochę spragniona jego tradycyjnej, 288 stronocowaj ksiażki z toczącą sie jedną opowieścia
ale partząc na to inaczej
to bardzo dobrze ze jest napisana w tej sposób
poniewaz porusza bardzo wiele termatów
i wnosi coś w każdą sferę zycia..."
przeczytalam to i mysle sobie - wow - ale odlot, 288 stron; )
ale pare postow dalej....
" a ja właśnie kupilam i czytam juz 30stron przeczytałam:P"
o żesz! 30 stron! ale szał! -
Anonim
Adenium obesum- otoz rowniez zafrapowal mnie ten problem.
postanowilam zapytac sie czytelnikow coelho jak rzeka moze nie plynac.jednak uznali mnie chyba za nie dosyc gleboka i nie otrzymalam odpowiedzi :( -
Marta
kul. jest taka seria parodii popularnych książek, hobbita, harrego pottera, ostanio da vinci; wszystkie na jedno kopyto, ale niech tam - następna powinna być właśnie "być jak stojąca rzeka". czyli jak mielizna albo bagno. albo jakieś takie coś. szuwary na przykład.