Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zrobię to z płetwą w dziobie.

http://www.zosia.piasta.pl/coelho/w...

muscie wejść na tą stronę. po niej niemam już słów na wyszydzanie paolo coehlo. to tak jakby szydzić ze ślepego że niewidzi.
  • ▫ η

przeczytałam dwa zdania, więcej nie zdzierżę. obrazek zacny. z dzieckiem rosemary mi się skojarzyło.
  • Anonim

" Tak więc wojownik światła dziękuje swoim towarzyszom podróży, bierze głęboki oddech i rusza naprzód pełen wspomnień z niezapomnianej podróży."

my też "panu już podziękujemy"

:D
  • Anonim

nie mam siły tego czytać, ale kiedyś już wchodziłam na tę stronę. myślę, że zosia to miła dziewczynka, posiadająca bardzo refleksyjne podejście do życia; > dajmy żyć i takim ludziom.

paulo coelho to temat-rzeka, lubię go z tego względu, że mi akurat pomysłów na wyszydzanie jego twórczości nie brakuje. napisał zbyt dużo zdań.
  • Anonim

aaaaa...dostaję drgawek gdy czytam takie bzdury przyprawione pseudo-patosem; /

a tak swoją drogą, ciekawe czy Zosia próbuje się w życiu kierować tymi wskazówkami i naprawdę zamierza zostać wojownikiem światła...
  • ▫ η

z mieczem świetlnym i w jakimś klawym wdzianku - każdy by chciał, nie tylko zosia.
  • Anonim

no tak;) coelho pewnie też tak codziennie przyodziany chodzi;)
  • Marta

a to nie są po prostu fragmenty "Wojownika światła"? tak jest napisane na górze tej strony.
    więc nie ma się co martwić, to tylko coelho :)
  • ewa tejlor krass

ale właśnie, o co wam chodzi? coehlo to coehlo, to nie jesteśmy chyba tu zaskoczeni, że to nędza
  • zrobię to z płetwą w dziobie.

chyba niebyłaś na tej stronie..coehlo to coehlo ,a strona wyglądaj ąca jak sekciarski ołtarzyk i powpisywane na nia fragmenty coehlo to inna sprawa.wsumie może to zrobił ktoś dla żartu
  • ewa tejlor krass

e?
  • Marta

"chyba niebyłaś na tej stronie"

chyba była.
  • Anonim

"Wojownik wie, że słowa najistotniejsze w każdym języku, to słowa bardzo krótkie. "Tak". "Miłość". "Bóg".
    Te słowa przychodzą nam najłatwiej i wypełniają olbrzymie przestrzenie pustki.
    Jednak istnieje inne słowo, też bardzo krótkie, którego wypowiedzenie sprawia wielu ludziom nie lada kłopot: "Nie"."

takiemu wojownikowi światła to musi być w życiu łatwiej, lżej.
    wiara, nadzieja, miłość i doktryna asertywności.
    też chcę być aforyzmem, też chcę być wojownikiem światła.
  • Anonim

may the force be with you

strong in the force he is, undałtedliiii
    khu, khu

smutne, bo panna zosia nie dodala nic od siebie. alez ile potu i lez musiala wlozyc w swe dzielo, by okruchy mysli mistrza rozsypac po wirtualnym wszechswiecie. wiadomo, ile zagubionych duszyczek dzieki jej tytanicznemu wysilkowi odnajdzie swe miejsce w zyciu?
    chlip.
  • ewa tejlor krass

martusiu, mój rycerzu :D

skojarzenie z master yoda słuszne acz krzywdzące dla mistrza (jody nie królika oczywiście)
  • Marta

zastosujmy składnię, której radośnie używa mistrz yoda, do tekstów pc. będzie napewno fajnie. może coś na tym zarobimy.
  • Anonim

i będzie bardziej metafizycznie.
  • Anonim

Powątpiewam w ludzi...
  • ewa tejlor krass

których?
  • Anonim

Ogólnie wszystkich. Z zaznaczeniem tych, co to pod wpływem lektury książek pana Coelho "odnajdują sens życia" i zakładają strony typu tej, o której jest ten temat...
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)