Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

kiedyś dostałam od babci książke "mistrza Coehlo" pt. byc jak płynąca rzeka.
    na początku tego "dzieła" parę zdań przypadło mi do gustu, ale potem rozpoczął się typowy bełkot.
  • Zjeb Niezrównany

Z Paulo Coelho do Buwu:

http://polskatimes.pl/warszawa/5538...

Naprawdę warto. Pomimo tego, że w całym artykuł w całym swoim brzmieniu jest przerażający, to i tak pozwolę przytoczyć sobie jeden fragment:

W knajpkach pełno, ławeczki zajęte. W tłumie rozgadanych i roześmianych studentów krążą akwizytorki i jak mantrę powtarzają: "Czy mogę zaproponować współpracę z Oriflame". Z Coffee Heaven macha Natalia. Wciąż ma nienaganny gencjanowy makijaż. A obok chłopak o wyglądzie smutnego poety. - BUW to doskonałe miejsce, żeby wyrwać fajną panienkę, niezblazowaną - opowiada Karol. I pokazuje swoje rekwizyty. MP3, a na nim coś oldschoolowego. Dzisiaj paryski koncert Diane Krall. Pod pachą nowiutki Coetzee. - Jakiś kinowy bajer trzeba mieć - mówi - no i przeczytać Coelho. One się snobują, ale naprawdę tylko to lubią .

Pozdrawiam i do zobaczenia w Buwie.
  • KanSaS

No cholera. A ja muszę codziennie tam chodzić. Już wiem dlaczego "laski" nie zwracają tam na mnie uwagi. Następnym razem pod pachą będę miał alchemika.
  • Florence Foster

Uwaga, czuję się w obowiązku podzielić z Wami informacja o niesamowitej okazji.

otóż: Klub Ksiązki oferuje publikacje Paolo Coehlo po JEDYNE 10 ZŁ!; P

Do nabycia: Pielgrzym, Byc jak płynąca rzeka oraz - o tym nie słyszałam, a brzmi fajnie: "Życie. Mysli zebrane"

Rozwazcie to - 10 zł i wasze zycie nigdy nie bedzie takie samo; P
    (Aha - w promocji jeszcze jakąś torbe mozna dostać!; ))
  • Anonim

może torbę z wizerunkiem Coehlo?
  • esperanza.

niestety w ofercie tylko oliwkowe bądź czerwone. :( [już sprawdziłam tę ofertę; D ] należy jednak żywić nadzieję, że w następnych promocjach Klub Książki uwzględni pożądanie fanów Koejlo i zrobią special edition z jego gębą na majtach, torbach i kto se tam jeszcze gdzie wymarzy...
  • zaczarowana dorożkarka

oliwkowe - jak Nadzieja i czerwone - jak Miłość! to piękne.
  • esperanza.

czymże jest miłość i nadzieja, bez wizerunku Pałla? :(
  • Anonim

od kiedy nadzieja jest oliwkowa?:P ja ją zawsze kojarzyłam raczej ze świeżą zielenią :P hehe
  • zaczarowana dorożkarka

dobra dobra, oliwka to zieleń i świeżość to zieleń, czepiasz się! ; ) (intencje są jasne, a oliwkowy barwnik był na stówę tańszy)
  • Tańcząca Z Wilkami

I tak wszyscy staniemy się swoją własną legendą.

• Kiki

i każdy jest swoim własnym wojownikiem światła

• Kiki

Wojownikiem Światła *
    przepraszam
  • Anonim

I od niego zależy jak światło rozproszy i w jakich lustrach odbije.
  • Anonim

ważne aby potrafił odróżnic światło odbite od źródła prawdy
  • Tańcząca Z Wilkami

Ja znalazłam w empiku książkę pod wielce obiecującym tytułem "Podręcznik Wojownika Światła". . .
  • Anonim

>eve napisała:
    >ważne aby potrafił odróżnic światło odbite od
    >źródła prawdy

światło odbite zwiedzie go
    na drogi kamieniste.
  • Anonim

niczym są kamienie na drodze w porównaniu do wewnętrznego głazu jaki stoczyc musi Wojownik sam ze sobą.
  • Anonim

Głaz twardy niemalże jak krówka ciągutka spadnie lub nie w przepaść mentalną. Od wojownika zależy po którym stoczy kamień stoczu.
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)