-
Anonim
Chciałbym zebrać kilka przykładów, jak młodzi, zdolni i atrakcyjni idą śmiało i z uśmiechem przez życie, kierując się złotymi myślami Paulo.
Pierwszy z przykładów:
http://www.youtube.com/watch?v=2K0f...
Wy też szukajcie takich pereł.
Całuję. -
megablasta von bigshoot'a
szukałem, szukałem i znalazłem tylko to:(
http://www.youtube.com/watch?v=g1cv...
ale gdyby popatrzeć na to jak na metafore ludzkiego losu, walke z przeznaczeniem no i motyw dzikiego węża... -
Anonim
Ostatnio czytałam, że Doda lubi Paulo.:) No to teraz mamy potwierdzenie u źródła, że to jest szmira.:D -
Anonim
>"Ostatnio czytałam, że Doda" ...
to ja niechce wiedzieć co Ty czytasz heh -
-
Anonim
Czytam pudelka.:P Bardzo fajny portal.;] Rozumiem, że uważasz, że plotki stoją niżej w hierarchii niż Paulo????????? A ja się z tym nie zgadzam, bo Paulo stara się pisać książki, które są cienkie i ja to widzę, natomiast pudelek świetnie zajmuje się tym, czym ma się zajmować, jeśli chodzi o plotki. Niektóre z ich newsów są napisane lepszym stylem niż te szmiry Coelho nawet. -
Mein liebster Feind
ostatnio z wielką pompą ruszyła polska edycja wszystkich tych magicznych programów mtv. no i podczas realizacji mtv cribs (w domu u..) Anna Wyszkoni (ta z uez) zachichotała coś o braku zapału do czytania, wskazując na pustawy regał z książkami. Podeszła doń i zaprezentowała bez wahania Pałlo mówiac, że to jej u k o c h a n y pisarz i że jego książki poruszyły głęboko jej s e r c e. Ach!
pewnie składa z niego piosenki...
ach, jej ulubioną książką jest ZAHIR (akcent na IR) -
.
Podobała mi się ta babka z politechniki. "Interesuję się poezjom, sztukom..." -
Varda
Z Paulo Coelho przez życie i na gronie też :/ wy też macie te durne reklamy pod naszymi postami? http://img99.imageshack.us/img99/79... -
Mysza
Nie. Nie mamy.
Mozilla + adblock i reklamy z bani.
Paolo zapewne nie poleca tak wyrachowanego oszukiwania biednych reklamodawców, ale my jak najbardziej.; ) -
jazz .
http://grono.net/forum/post/reply_f...
całkowicie mnie to powaliło na łopatki; drugi akapit . -
esperanza.
-
jazz .
>Пєgяσfιlκα napisała:
>Ostatnio czytałam, że Doda lubi Paulo.:) No to teraz mamy
>potwierdzenie u źródła, że to jest szmira.:D
ja dziś, w jakimś dodatku telewizyjnym u matki .
ulubiona książka - oczywiście ! - 'alchemik' -
Varda
Takich ludzi jest cała masa. Ostatnio wygrzebałam stare "Cogito" i był tam wywiad z dziewczynami ,które grają w "Rodzinie zastępczej", te niby bliźniaczki. Jedna z nich - pod hasłem "ulubiona książka" odpowiada "wszystkie książki Coelho".
I całkiem niedawno, przeczytane w "Wysokich obcasach" wywiad z polską tenisistką stołową- pytanie co robi w wolnym czasie-śpi, biega i czyta Paulo.
Jednym słowem Koeljo z wszystkich stron. Ostatnio na półce u cioci "Nad brzegiem rzeki Piedry..." dobrze,że przynajmniej po części zasłonięte przyborami do szycia; D -
sunnivva
Nie dziwcie się. W miałkim świecie lepsze miałkie mądrości niż żadne. Ja nawet się cieszę, że moja 16-letnia siostra czyta Coelho. BO CZYTA.
Niektórzy po prostu innej literatury nie pojmą;) -
Anonim
Kiedyś, jeszcze w gimnazjum, w bibliotece przeglądałem Poezję-polską.pl, moja nauczycielka historii, widząc co się dzieje na monitorze, zapytała mnie, jakich poetów czytuję. Kiedyśmy z poezji przeszli na prozę, powiedziała, że jej ulubionym pisarzem jest właśnie Paulo Coelho.
Tego samego dnia koleżanka z równoległej klasy poprosiła, bym polecił jej coś na ferie. Na pytanie, jakie książki lubi, odpowiedziała, jak się już domyślacie, że Paulo Coelho.
Tego dnia naszła mnie pewna refleksja: Paulo Coelho to pisarz dla dziewcząt od czternastego do pięćdziesiątego roku życia. -
Anonim
Tak, to bardzo częsty argument - lepiej czytać cokolwiek, niż nie czytać wcale.
Ja nie wiem, ja nie wiem.
Na przykład jak czytam te wszystkie byki niemiłosierne w Internecie, "rzycie", "mondroźć", "kożystać" i tak dalej, to boję się, że i ja tak zacznę, bo nie będę już wiedział, jak jest poprawnie.
Lepiej nauczyć się źle, czy nie nauczyć się wcale? -
sunnivva
Hej, coś masz do rzyci?:P
Mżawka drżała nad rżyskiem...
Baca żopą siadł na przyzbie
dojrzał zachmurzenie
I se rzekł żałośnie
Że życie bez rzyci
To o kant Biebrzenie....
A Coelho nie jest zły, tylko... płytki.
Może niektórym niepotrzebna do szczęścia informacja, iż istnieje ptak kszyk czy inna piegża oraz rzeka zwana Wierzycą. -
Anonim
>A Coelho nie jest zły, tylko... płytki.
>Może niektórym niepotrzebna do szczęścia informacja, iż
>istnieje ptak kszyk czy inna piegża oraz rzeka zwana
>Wierzycą.
Come on, wiesz o co chodzi. Słyszałem o jednym panu, żyjącym w XIX wieku we Francji, który chciał wprowadzenia dużo bardziej skomplikowanej gramatyki i ortografii, tak aby czytając, co ktoś napisał, od razu wiadomo było, z kim mamy do czynienia.
Jak myślicie, z kim mamy do czynienia czytając np. "wogule nie rozumie o co Ci chodzi muwiac ze ja z nim kozystalam z tego kompa masz za to jakis haradz ze tak o mnie muwisz?"
-
LiNkA
>Jakub Puchatek napisał
>Tego dnia naszła mnie pewna refleksja: Paulo Coelho to
>pisarz dla dziewcząt od czternastego do pięćdziesiątego
>roku życia.
O nie! Jestem w grupie ryzyka! -
sunnivva
>Karol napisał
>Come on, wiesz o co chodzi.
wiem, wiem. Co nie zmienia postaci rzeczy, że niektórzy z Coelho po prostu wyrastają, a innym taka "filozofia" w zupełności do życia wystarcza. To nie znaczy, że są gorsi. Są po prostu inni. Kultura dla pseudointelektualistów też musi istnieć. Choćby po to, by nie tracić czasu na przekonywanie się o miałkości tych ludzi na własnej skórze.
Zobacz, ile nerwow oszczędzasz: "Lubię Coelho". I już wiesz, z kim nie gadać;)