-
Łukasz
Na wstępie pragnę zaznaczyć, że wątek ma mieć wymiar edukacyjny.
Niby ideałów nie ma, ale wiele kobiet ma swój ideał mężczyzny. Jaki musiałby być facet, żeby mógł liczyć na zainteresowanie każdej kobiety?
Problemy damsko-męskie są podobne u obu stron - kończą się zwykle na słowach typu: "o co mu chodzi?", "o co jej chodzi?". Powinniśmy nawiązać ze sobą dialog, spróbować ustalić, co kobiety chcą od mężczyzn i co mężczyźni chcą od kobiet. Wiecznie się rozmijamy, nierozumiemy, złościmy na siebie. Jeśli mamy się wzajemnie rozumieć, to musimy w końcu zacząć rozmawiać o problemach, które dotyczą obu stron. Dlaczego związki nie są szczęśliwe? Dlaczego większość popełnia ciągle te same błędy? Jasna sprawa, że generalizuję, mam świadomość, iż nie wszyscy są tacy, ale obserwując ludzi widzę ile przykrych emocji czai się w niektórych relacjach. Zresztą chyba sami wiecie z własnych doświadczeń czy doświadczeń waszych znajomych, że nie dogadujemy się ze sobą. Nikt nie uczył nas jak prawidłowo zawierać kontakty z innymi ludźmi, bo wydaje się to być czymś naturalnym - lub obowiązek zwala się na rodziców. Mam tu na myśli prawdziwy, pełny, uczciwy, miły, szczery kontakt między dwojgiem ludzi. Nie zdarza się on tak często jak byśmy chcieli. O ilu relacjach możemy powiedzieć, że niczego przed sobą nie ukrywamy, że nigdy sobie źle nie życzymy, że zawsze jesteśmy ze sobą szczerzy? Aby rozpocząć dialog, chcę zapytać Was kobiety: na co mamy zwracać większą uwagę? Na co dotąd nie zwracaliśmy uwagi? Jaki musiałby być facet żebyście mogły mu zaufać w pełni? Dobra, stop, pytania mi się mogą nigdy nie skończyć, więc na razie tyle.
Drogie Panie, zapraszam Was do dialogu o kobietach i mężczyznach. -
Daria
idealny facet- odpowiedzialny, wyrozumiały, z poczuciem humoru, potrafi sie zachowac w kazdej sytuacji, jest szczery i nie zdradza!!!!!!! to najwazniejsze wg mnie cechy idealnego faceta!!!!!!! -
O.
żeby mężczyzna w pełni zasłużył na zaufanie, musi być do bólu szczery. Powiedzieć czasem "wiesz, kochanie, dzisiaj chciałbym wypić piwo w męskim towarzystwie" zamiast robić wykręty w stylu "dzisiaj nie mam czasu się spotkać, muszę pomóc mamie w ogródku". My się nie obrazimy, naprawdę. Wręcz przeciwnie, będziemy spokojne o to, co się dzieje. Kobiety nie znoszą niedomówień - jeśli takie wystąpi, zawsze coś sobie dopowiemy!! Panowie, bądźcie szczerzy. Świat będzie prostszy i nie będziecie musieli wysłuchiwać krzyków i płaczu o byle co. -
¹²³...mlk! :)
>Oluchna napisała:
>Kobiety nie znoszą niedomówień -
>jeśli takie wystąpi, zawsze coś sobie dopowiemy!!
>Panowie, bądźcie szczerzy. Świat będzie prostszy i nie
>będziecie musieli wysłuchiwać krzyków i płaczu o byle
>co.
o tak, to w 100%
a poza tym idealny facet powinien umiec podtrzymac rozmowe, miec cos do powiedzenia ciekawego. miec jakies zainteresowania-nie takie zeby wypelnialy mu caly wolny czas- ale pasje ktora z czasem udzielilaby sie tez jego kobiecie (to w moim przypadku)
poza tym zabawny, opiekunczy, okazujacy milosc ale nie nachalny.
czasem zazdrosny-o tak! bo czasem wlasnie z tego wynikaja dziwne sytuacje ze kobiety usiluja wzbudzic w swoich mezczyznach chec do walki o nie :)
jego zainteresowania nie moga ograniczac sie do siedzenia z kumplami na lawce na osiedlu, picie piwa i siedzenie w domu przed telewizorem :)
powinien byc pomyslowy aby zaskakiwac swoja kobiete.
powinien byc dobrym jej uzupelnieniem :)
to tyle narazie bo nie chce mi sie wiecej pisac :P -
-
_Ula_
-
anaaa2
idealny-chociaz nie ma idealow, to taki ktoremu sie "chce" czy to pracowac czy miec swoje zainteresowania czy tez pojsc na kompromis czy zrobic cokolwiek dla drugiej osoby -
Tsuki X
ciekawi mnie jak się zapatrujecie na sprawę bycia "alfa" lub nieśmiałym. Na razie nikt tego nie wspomniał. -
Hiszpana.
hmm...nie chcę pisać ogólników, ale wiem jedno...szczera, prawdziwa rozmowa może zdziałać cuda... nie ma czegoś takiego, jak recepta na idealnego mężczyznę, bo każda kobieta oczekuje czegoś innego... -
LaureNT.
Napewno z poczuciem humoru, zakręcony ale też wyrozumiały i rozsądny, taki z którym można szczerze pogadać, pożartowa itp. Nio i napewno musi byc też przystojny bo skoro o ideałach mowa to przystojny też musi być :P))) -
Anonim
nie będę się wyłamywać.. bo szczerość chyba jest najważniejszą cechą..
a poza nią wyrozumiałość i czułość.. osobiście cenię sobie jeszcze wrażliwość..:) -
anaaa2
co do bycia "alfa" niekonfortowo bym sie czula przy osobie kotra jest idealna bo wszsytko wie,nie lubie jak ktos tylko zgrywa takiego, bo to moze wywolac tylko jeden skutek-smiech
ale fajnie jest byc z kims madrym ,od kogo mozna czerpac wiedze i pomysly rowniez doswidczenie zyciowe
a co do niesmialosci- w niekotrych sytuacjach to moze byc zaleta jak i wada, zalezy od kontekstu, fajne jest tez przelamywanie niesmialosci
wiec suma sumarum- wszsytkoego po trosze
-
Łukasz
z tego co piszecie Drogie Panie, to raczej skłania się ku drugiemu typowi, to znaczy pozornie nieśmiałemu, ale wrażliwemu, czułemu, wyrozumiałemu, empatycznemu, natomiast nie samcowi alfa, który lubi rywalizację, jest zdobywcą, nieczułym, zimnym, cynicznym... chociaż może przesadzam. jak uważacie? jaki jest samiec alfa, a jaki ów nieśmiały osobnik? -
Hiszpana.
>Łukasz napisał
>z tego co piszecie Drogie Panie, to raczej skłania się ku
>drugiemu typowi, to znaczy pozornie nieśmiałemu, ale
>wrażliwemu, czułemu, wyrozumiałemu, empatycznemu,
>natomiast nie samcowi alfa, który lubi rywalizację, jest
>zdobywcą, nieczułym, zimnym, cynicznym... chociaż może
>przesadzam. jak uważacie? jaki jest samiec alfa, a jaki ów
>nieśmiały osobnik?
hmm..."samiec alfa" kojarzy mi się z mężczyzną, który nie lubi kompromisów, który jest najlepszy we wszystkim (a przynajmniej chce, by tak go postrzegano) dla którego najważniejsze jest bycie na tym czołowym miejscu, "rządzenie" w związku...i nie jest czymś niezwykłym, że kobiety (a przynajmniej ja) nie za bardzo chcą być w związkach z kimś takim...bo przecież najważniejsze jest partnerstwo... wolę mężczyzn wrażliwych, którzy, jeżeli nadjedzie taka potrzeba, nie będą się wstydzić swoich emocji, uczuć... i jeżeli taki mężczyzna nazywany jest nieśmiałym, to zdecydowanie przemawiają do mnie ci nieśmiali... -
Farmah
oto facet idealny, prawdziwy "young men" - http://www.youtube.com/watch?v=0f80... -
eM
<hahaha> ja mam trochę inne wyobrażenie dotyczące idealnego faceta :P -
^madi^
>Daria napisała:
>idealny facet- odpowiedzialny, wyrozumiały, z poczuciem
>humoru, potrafi sie zachowac w kazdej sytuacji, jest szczery
>i nie zdradza!!!!!!! to najwazniejsze wg mnie cechy
>idealnego faceta!!!!!!!
zgadzam sie ale dodałabym do tego jeszcze pełną szczerość uczuć, morze zainteresowania, czułości i namiętności, jakąś jego pasję ( którą można by się dać "zarazić"; ) ) i umiejętność zrównoważenia materializmu i idei ( nie tylko ślepa pogoń za kasą i bogaceniem się liczy się w życiu ) -
Zwolyńska:p
hmm to zaczynamy:
- poczucie humoru:p
- no stress:D
- SZCZEROŚĆ
- skromnosc
- przytulak:pp
taki normalny noooo:p, sa tacy?:D
tak z innej beczki to moze miec ponad 180cm wzrostu hehe;p;p;p
pozdrawiam
-
('',)
Idealnego nie ma...i nie będzie;p ale taki troszQ zbliżony do ideału powinien tochać tulać pysiać...ufać i nie dawać powodów do tego żebym straciła do niego zaufanie... -
.emilia.
-
♥Precelek♥
Nie ma takich:-/ To więcej, niż pewne... Zresztą te pojęcia nawzajem się wykluczają- idealny i facet... Nieeee, to zupełnie do siebie nie pasuje :-D