Muzyka z Islandii [853]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

otwieranie nowego forum pt. filmy z Islandii raczej odpada, więc rzucam tutaj ten maleńki temat. kto widział jakieś filmy z tego pięknego kraju? niekoniecznie przyrodnicze! :>

sam byłem pod ogromnym urokiem "Noi Albinoi" który widziałem całkiem niedawno. ech! Islandia - aż chce mi się jechać w te zimne, mroźne miejsce i zobaczyć je na własne oczy!
  • kiniec

"101 Reykjavik". Przesmieszny film i do tego ciekawa muzyka. Polecam. Chociaz ksiazka jeszcze lepsza :)
  • Grono.Net

wie ktos moze gdzie dostane "101 reykjavik" (ksiazke)?
  • Maeville

"Noi albinoi" rewelacyjny plus specyficzna muzyka (podobna do tej w "Dróżniku" - widzieliście?),
    choc na swoj sposob przygebiajacy,ale glowne zagrozenie po obejrzeniu tego filmu to niepowstrzymywalna chec natychmiastowego wyjazdu na Islandie; )
  • Gosz

noi albinoi - jeden z najlepsiejszych filmow jakie ostatnio ogladac szanse mialam

no a rejkjavik - mniam mniam:D
  • Anonim

jak na razie miałem przyjemność obejrzeć jedynie reykjavik101, a obecnie z gorączkowym bólem głowy poszukuję Noi Albinoi, Englar Alheimsins (aniołowie wszechświata), Hlemmur... eny help?
  • 10480

w tym tygodniu w niedziele chyba na tvp1 101reykjavik? ok polnocy?
    trzeba sprawdzic w telegazecie ale jakos tam ma byc
    pozdrawiam
  • hermit

TVP1, 00:10. Polecam.
    "Noi" też świetny - z jednej strony się chce tam być, a z drugiej tak niekoniecznie.
    I chociaż to nie film, ale Islandii trochę też jest - Teledysk Bjork do "Jogi"
  • kiniec

Swego czasu TVP2 (u Torbelli - Torbickiej) pokazywala niektore filmy Fridrika Thóra Fridrikssona. Napewno leciala "Diabelska wyspa" - film o ludziach zyjacych bodajze w Keflaviku, nieopodal amerykanskiej bazy NATO. Chyba mam gdzies to nagrane.

Troche o kinie islandzim mozna przeczytac tutaj --> http://czytelnia.onet.pl/2,1118275,...
  • Anonim

hał najs :)
  • Anonim

noi i rejkjavik veri najs sa:) az sie chce wsiasc w samolot i tam znalezc... choc mnie ten krajobraz troche oniesmiela... ale przyciaga

ktos wie gdzie mozna jakies inne islandzie/ o Islandii filmy dostac??
  • Anonim

ja mam englar alheimsins (aniołowie wszechświata), polecam ze względu na ujęcia krajobrazu, film sam w sobie przeciętny no i muza sigur ros & Hilmar Orn Hilmarsson całkiem dobra, udst przez slsk jako mroczeks
  • Grono.Net

a w "apartamencie" ponoc mum mozna uslyszec.czy nie?
  • Anonim

a gdzie drogi autorunie "englar alheimsins " mozna dostac?
  • Anonim

:/ problem w tym cukinio, że jestem za jakimś pier... firewall'em i ode mnie go nie da rady ściągnąć, sigur-ros ma server poprzez dc++ dostępny, tam to znalazłem, a było to w okolicach świąt, więc może jeszcze leży, a jak wykombinuję jak udst ten film, to dam znać
  • Anonim

jak macie jakiegoś ftp'a to chętnie wrzucę, ale już próbowałem to dzisiaj zrobić i nie da rady przez ten firewall, więc każdy kto może niech stawia ftp'a i może na któryś się przebiję
  • Pantani

jest na oficjalnym serwerze ftp sigurow - dane o nim na http://www.sigur-ros.co.uk
  • Anonim

no właśnie, stamtąd mam ten film :)
  • Grono.Net

ostatnio obejrzalam "one point o".takze produkcja islandzka.klimat jak trzeba.
  • Grono.Net

tj. nie ze islandzki.e-e; ) po prostu niezly film.