Muzyka filmowa [9473]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Waszem szacownem zdaniem, któren to film dorobił sie najlepszej ściezki dźwiękowej?
  • Ekaterina Elle

ever?!?!?!? wow!!! troche niewykonalne chyba.. tyle opinii ilu ludzi.. ale jak dla mnie nie ma lepszych kandydatow nad 'the lord of the rings trilogy'. za idealne oddanie klimatu. i fakt, ze broni sie jako muzyka sama w sobie. wizja niepotrzebna.
  • a to Ewa właśnie

popieram,najlepszy Władca Pierścieni,można słuchać tego bez końca!
  • Anonim

Przede wszystkim Władca Pierścieni - mój ulubiony soundtrack z mojejgo ulubionego filmu (cała trylogia). Prawdziwa magia.

Gwiezdne Wojny - na czele z niesmiertelnym Imperial March. Większość kawałków zapada w pamięć. Cudo.

Gladiator - film świetny ale soundtrack odkryłem dopiero jakieś kilka miesięcy temu. Od tamtej pory słucham bez przerwy.

Jest jeszcze kilka fajnych soundtracków, ale tylko melodie/piosenki powyższych sobie nucę:]
  • xibalba

Soundtracków jest wiele;
    Gladiator (zawsze i wszedzie)
    Dracula jak wyżej
    i cos z innej beczki
    gdzie serce twoje
  • Anonim

A słyszał kto kiedy soundtrack z Foresta Gump'a? Ten to oddaje klimat filmu. A władca pierścienic to niezły jest ale bez popadania w zachwyty.
  • madziana

Władca Pierścieni jest zajebisty a słyszał ktoś maże muze w Ostatnim Mohikaninie to naprawde świetna muzyka
  • xibalba

nie wiem dlaczego taki zachwyt wbudza w was muzyka z władcy pierścieni i star wars przecież ona składa sie tylko z jednego motywu :)
  • Hela

Wywiad z Wampirem!!!
  • Wilhelmus

1 Requiem for a dream
    2 Donnie Darko
    3 Garden State
    4 Hable con ella
    5 Due south :)
  • Anonim

Zgodze się z kolegą co do Garden State i Porozmawiaj z nią. Poza tym moje typy to Tulipany, jak również cukerkowa Amelia oraz The beautiful Mind.
  • Negatywny

Alan Silvestri - Mummy returns (boski soundtrack)

Harry Gregson-Williams: Kingdom of Heaven

Jaknajbardziej polecam powyrzsze :]

Ja tez nie rozumiem jak władca pierścieni moze być tak lubiany, ten soundtrack to nuda, nader żadko przerywana jednym motywem...
  • aHa

A ja mam jeden typ - Arizona Dream i świetna muzyka Bregovica. Aż dreszcz przechodzi... ta muzyka jest duszą filmu i znakomicie tworzy jego klimat. Polecam!
  • Ekaterina Elle

pani somewhere over the blue (tak?) proponuje jeszcze raz przesluchac wszystkie trzy plyty z muzyka do 'wladcy..'. bo nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
  • Anonim

gnijąca panna młoda i upiór w operze... aa, rozpływam się:]
  • Anonim

Apropops Bregovica to "Czas Cyganów" i "Underground"
  • sylwia

z tych najlepszych na napewno:

wladca pierscieni [zwlaszcza ten do II czesci], gladiator, kingdom of heaven, soundtrak do disney 'owskiej 'mulan', forrest gump...

chociaz nie za kazdym przepadam, to faktycznie sa to te najlepsze.
  • paweł

Zakładnik/Collateral - Znakomita.

Helikopter w ogniu. Wiem wiem, hans zimmer nie wszystkim przypada do gustów ale mnie muzyka poruszyla.

Gladiator jest jednak moim ogromym faworytem na the best of the best.

Braveheart - nie lubie szkockiej muzyki ale muzyka z tego filmu bardzo czesto mi towarzyszy :)

Ale trudno jest porównać scieżki dźwiękowe. każda posiada swój włąsny klimat :)
  • xibalba

kasik elle - wydawało mi sie ze moja wypowiedź jest wyjątkowo klarowna :)
  • Moniqueeeee

Dorzucam na szacowna płytę "the best of..":

The last of Mohicans...
    i K-PAX!!!!!
| |

Co to muzyka filmowa? http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyka... Szukasz tracklisty? Warto zajrz...

Fotki

Miejsca grona (2)