-
Anonim
Waszem szacownem zdaniem, któren to film dorobił sie najlepszej ściezki dźwiękowej? -
Ekaterina Elle
ever?!?!?!? wow!!! troche niewykonalne chyba.. tyle opinii ilu ludzi.. ale jak dla mnie nie ma lepszych kandydatow nad 'the lord of the rings trilogy'. za idealne oddanie klimatu. i fakt, ze broni sie jako muzyka sama w sobie. wizja niepotrzebna. -
a to Ewa właśnie
-
Anonim
Przede wszystkim Władca Pierścieni - mój ulubiony soundtrack z mojejgo ulubionego filmu (cała trylogia). Prawdziwa magia.
Gwiezdne Wojny - na czele z niesmiertelnym Imperial March. Większość kawałków zapada w pamięć. Cudo.
Gladiator - film świetny ale soundtrack odkryłem dopiero jakieś kilka miesięcy temu. Od tamtej pory słucham bez przerwy.
Jest jeszcze kilka fajnych soundtracków, ale tylko melodie/piosenki powyższych sobie nucę:] -
-
xibalba
Soundtracków jest wiele;
Gladiator (zawsze i wszedzie)
Dracula jak wyżej
i cos z innej beczki
gdzie serce twoje -
Anonim
A słyszał kto kiedy soundtrack z Foresta Gump'a? Ten to oddaje klimat filmu. A władca pierścienic to niezły jest ale bez popadania w zachwyty. -
madziana
Władca Pierścieni jest zajebisty a słyszał ktoś maże muze w Ostatnim Mohikaninie to naprawde świetna muzyka -
xibalba
nie wiem dlaczego taki zachwyt wbudza w was muzyka z władcy pierścieni i star wars przecież ona składa sie tylko z jednego motywu :) -
Hela
-
Wilhelmus
1 Requiem for a dream
2 Donnie Darko
3 Garden State
4 Hable con ella
5 Due south :) -
Anonim
Zgodze się z kolegą co do Garden State i Porozmawiaj z nią. Poza tym moje typy to Tulipany, jak również cukerkowa Amelia oraz The beautiful Mind. -
Negatywny
Alan Silvestri - Mummy returns (boski soundtrack)
Harry Gregson-Williams: Kingdom of Heaven
Jaknajbardziej polecam powyrzsze :]
Ja tez nie rozumiem jak władca pierścieni moze być tak lubiany, ten soundtrack to nuda, nader żadko przerywana jednym motywem... -
aHa
A ja mam jeden typ - Arizona Dream i świetna muzyka Bregovica. Aż dreszcz przechodzi... ta muzyka jest duszą filmu i znakomicie tworzy jego klimat. Polecam! -
Ekaterina Elle
pani somewhere over the blue (tak?) proponuje jeszcze raz przesluchac wszystkie trzy plyty z muzyka do 'wladcy..'. bo nie rozumiem Twojej wypowiedzi. -
Anonim
-
Anonim
-
sylwia
z tych najlepszych na napewno:
wladca pierscieni [zwlaszcza ten do II czesci], gladiator, kingdom of heaven, soundtrak do disney 'owskiej 'mulan', forrest gump...
chociaz nie za kazdym przepadam, to faktycznie sa to te najlepsze. -
paweł
Zakładnik/Collateral - Znakomita.
Helikopter w ogniu. Wiem wiem, hans zimmer nie wszystkim przypada do gustów ale mnie muzyka poruszyla.
Gladiator jest jednak moim ogromym faworytem na the best of the best.
Braveheart - nie lubie szkockiej muzyki ale muzyka z tego filmu bardzo czesto mi towarzyszy :)
Ale trudno jest porównać scieżki dźwiękowe. każda posiada swój włąsny klimat :)
-
xibalba
kasik elle - wydawało mi sie ze moja wypowiedź jest wyjątkowo klarowna :) -
Moniqueeeee
Dorzucam na szacowna płytę "the best of..":
The last of Mohicans...
i K-PAX!!!!!