- 1
- 2
-
s2a
to obowiazkowy film dla ludzi interesujacych sie muzyka angielska. opowiada historie wytworni Factory. jest na poly fabularny, na poly dokumentalny. bardzo duzo ciekawej muzyki. o ile wiem, poza nielicznymi pokazami, nie doczekal sie polskiego dystrybutora. z radoscia jednak informuje, ze 19 kwietnia film ten bedzie mial premiere w c+..
wiecej:
http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can...
zachecam!.. -
bh
o oglądałam i zaprawdę polecam, ale to w kinie trzeba moim skromnym: ) -
s2a
-
kuba
Fantastycznie, że *mam* C+. Grrr.
Film widziałem jakieś 350 razy na komputerze i raz w kinie. Kultowy. TRZEBA. -
-
marta
swietny film
ja widzialam na warszawskim festiwalu filmowym 2 lata temu
a potem mialam na kompie i ogladalam czesto -
s2a
no wlasnie to byl jeden z tych nielicznych pokazow. ale poszedlem na cos innego i bardzo potem zalowalem. dlatego na ostatnim WFF juz nie popelnilem tego bledu i w niemal pustej sali obejrzalem "dig it!" – rowniez godny polecenia film o dandy warhols i brian jonestown massacre..
a na kompie jakos nie moge.. -
s2a
to moze zaczniemy watek, w ktorym bedziemy sobie polecac filmy o/z duza iloscia interesujacej nas muzyki.. -
kuba
Ano, ja też widziałem go na tym festiwalu. Z tym że na komputerze oglądałem go wcześniej kilkakrotnie, a w wersji kinowej doszło kilka scen i to była miła niespodzianka.
Ile tam jest fenomenalnych scen w ogóle. Pożegnanie Iana w trumnie i wybrzmiewające "Atmosphere" to jeden z najbardziej wzruszających momentów ever.
OK już przestaję, nie będę psuł tym, którzy nie widzieli :) -
s2a
no.. bo ja tyle czekalem i nie dawalem sie divixowym pokusom.. ale to mam nadzieje ze to bedzie wersja dluzsza.. -
ina
-
bh
tak, ja też na wff (a byłam o krok od niepójścia) i 'dig it!' też oglądałam, ale w wypakowanej sali: ) -
s2a
-->ina
ja czasami bywam dobry..; ) na przyklad..
-->bettie
moze dla Ciebie sala byla do polowy pelna, a dla mnie do polowy pusta.. a moze to inny seans..;)
a czy rowniez dla Ciebie Tambourine Man a.k.a. Spokesman for the Revolution a.k.a. Joel Gion jest centralna postacia "dig it!" ?
bo moim zdaniem ukradl show..; )
..a podobno to wcale nie takie latwe grac na tamburynie, zwlaszcza przez kilka godzin.. -
s2a
a wszystkich goraczkowo szukajacych tego wyjatkowego dla indie-fans filmu przepraszam. tak naprawde tytul brzmi "DiG!"
..mea culpa.. -
ina
-
s2a
-
ina
-
s2a
poniewaz jest to watek filmowy to chyba jest to najlepsze miejsce by zapytac: JAKI BYL POLSKI TYTUL filmu
"Live Forever (the rise and fall of britpop)"?
w canal plus jakis czas temu byl.. a jesli nie ogladaliscie, obejrzyjcie..
pomozcie.. -
bh
-
marta
-
bh
cóż hm tłumacze zaskakują nas nie po raz pierwszy i na pewno nie po raz ostatni; )
- 1
- 2