muzyka angielska [282]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • s2a

to obowiazkowy film dla ludzi interesujacych sie muzyka angielska. opowiada historie wytworni Factory. jest na poly fabularny, na poly dokumentalny. bardzo duzo ciekawej muzyki. o ile wiem, poza nielicznymi pokazami, nie doczekal sie polskiego dystrybutora. z radoscia jednak informuje, ze 19 kwietnia film ten bedzie mial premiere w c+..
    wiecej:
    http://www.canalplus.pl/cgi-bin/can...
    zachecam!..
  • bh

o oglądałam i zaprawdę polecam, ale to w kinie trzeba moim skromnym: )
  • s2a

ale jak nie ma w kinie?..
  • kuba

Fantastycznie, że *mam* C+. Grrr.

Film widziałem jakieś 350 razy na komputerze i raz w kinie. Kultowy. TRZEBA.
  • marta

swietny film
    ja widzialam na warszawskim festiwalu filmowym 2 lata temu
    a potem mialam na kompie i ogladalam czesto
  • s2a

no wlasnie to byl jeden z tych nielicznych pokazow. ale poszedlem na cos innego i bardzo potem zalowalem. dlatego na ostatnim WFF juz nie popelnilem tego bledu i w niemal pustej sali obejrzalem "dig it!" – rowniez godny polecenia film o dandy warhols i brian jonestown massacre..
    a na kompie jakos nie moge..
  • s2a

to moze zaczniemy watek, w ktorym bedziemy sobie polecac filmy o/z duza iloscia interesujacej nas muzyki..
  • kuba

Ano, ja też widziałem go na tym festiwalu. Z tym że na komputerze oglądałem go wcześniej kilkakrotnie, a w wersji kinowej doszło kilka scen i to była miła niespodzianka.

Ile tam jest fenomenalnych scen w ogóle. Pożegnanie Iana w trumnie i wybrzmiewające "Atmosphere" to jeden z najbardziej wzruszających momentów ever.

OK już przestaję, nie będę psuł tym, którzy nie widzieli :)
  • s2a

no.. bo ja tyle czekalem i nie dawalem sie divixowym pokusom.. ale to mam nadzieje ze to bedzie wersja dluzsza..
  • ina

kto bedzie tak dobry i mi nagra? :]
  • bh

tak, ja też na wff (a byłam o krok od niepójścia) i 'dig it!' też oglądałam, ale w wypakowanej sali: )
  • s2a

-->ina
    ja czasami bywam dobry..; ) na przyklad..

-->bettie
    moze dla Ciebie sala byla do polowy pelna, a dla mnie do polowy pusta.. a moze to inny seans..;)
    a czy rowniez dla Ciebie Tambourine Man a.k.a. Spokesman for the Revolution a.k.a. Joel Gion jest centralna postacia "dig it!" ?
    bo moim zdaniem ukradl show..; )
    ..a podobno to wcale nie takie latwe grac na tamburynie, zwlaszcza przez kilka godzin..
  • s2a

a wszystkich goraczkowo szukajacych tego wyjatkowego dla indie-fans filmu przepraszam. tak naprawde tytul brzmi "DiG!"
    ..mea culpa..
  • ina

to ja usmiechne sie ladnie i poprosze o nagranie:)
  • s2a

ok, dam znac na priv gdy nadejdzie godzina E. :)
  • ina

ok, super!; -)
  • s2a

poniewaz jest to watek filmowy to chyba jest to najlepsze miejsce by zapytac: JAKI BYL POLSKI TYTUL filmu
    "Live Forever (the rise and fall of britpop)"?
    w canal plus jakis czas temu byl.. a jesli nie ogladaliscie, obejrzyjcie..
    pomozcie..
  • bh

http://cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/b...

google works wonders;P
  • marta

nowe życie? wtf?
  • bh

cóż hm tłumacze zaskakują nas nie po raz pierwszy i na pewno nie po raz ostatni; )
  • 1
  • 2