Musicale [3422]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • WoJcIeCh

AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ....... tyle tematów już powstało a to tym, najlepszym musicalu świata jeszcze nie:///// macie coś do powiedzenia na temat tego genialnego kawałka:)
    mam ten musical na dysku, zresztą jak pare innch, ale za każdym razem, jak puszczam sobie scene zaraz po ostatniej wieczeży nie moge wyjść z podziwu dla umiejetności wokalnych tego ziomka który gra Dżizyza:P oprócz tego wypasiona jest też kwestia Judasza, którego w jednej z wersji musicalu zagrał sam Alice Cooper ]:)
  • Anonim

tak, ja mam do powiedzenia:) wlasnie myslalam zeby zrobic temat o moim ulubionym musicalu:) co prawda z Alice Cooper'em nie widzialam/slyszalam, aczkolwiek tak się zastanawiałam, jakby to było, gdyby zamiast Ted Neeley'a [ten ziomek który gra "Dżizyza":P], Ian Gillan zgodził się zagrać, bo na soundtracku w sumie tak źle to nie wyglądało:P [ale i tak wole w filmie:P]
    poza tym, bardzo żałuję, że na świecie mnie nie było, kiedy wystawiali to w Gdyni [?] a w roli głównej występował Piekarczyk [?]:P
  • WoJcIeCh

słyszałęm o tym wykonaniu, jednak samego wykonania nie słyszałem:P, szkoda bo bardzo bym chciał:/
  • Anonim

z Gillanem? to oryginalny soundtrack...:) chcesz, to podaj maila, to ci jakąś piosenke mogę przesłać:)
  • Dev-Kosiarz umysłów

Ech... Narobiliście mi apetytu :) Aż musiałąm sobie włączyć JChSS; -)
  • Anonim

Ja gdzieś miałem nagranie tej pierwotnej wersji...
    Z resztą jakiś czas temu robili wersje plenerową na Skwerze Kościuszki w Gdyni... Pod gołym niebem... Wrażenie niesamowite. Do oświetlenia używali wojskowych ciężarówek - reflektorów, które zazwyczaj na lotniskach stoją.

I moment ukrzyżowania, kiedy deszcz zaczął padać... cudo. Też Piekarczyk wtedy śpiewał (powrót z zaświatów); -)
  • Dev-Kosiarz umysłów

To musiało być piękne :-)
    Ja widziałam wersję z Chorzowa.
  • Anonim

buu... ja widziałam tylko wersję tzw. "filmową", i muszę powiedzieć, że moja mama ma już tego dosyć bo najpierw mój tata "katował" ją dzień w dzień przez 3 lata, a teraz moja kolej:P
  • Never for ever

Alice Cooper nigdy nie grał w JCS, zaśpiewał tylko jeden utwór (i jako Herod, nie Judasz) - "King Herod's Song" na albumie z 1996r :)
  • Anonim

a wlasnie... to ja mialam jeszcze "King Herod's Song" w wykonaniu Axela Rose & Meatloafa:)
  • Martuśka:)

no ja mam wersje filmowa na dvd:)
  • WoJcIeCh

możliwe z tym cooperem, bo już dokładnie nie pamietałem:) a co do tego czego nie słyszałem to chodzi o polską wersje:)
  • Anonim

Devojce ... Stałem przez ponad trzy godziny, bo tyle to trwało, bez ruchu - tyle ludzi było i taki ścisk. Jak się skończyło, to wypadało się rozejść. A nogi tak mi zesztywniały, że ledwo co mogłem nimi poruszyć... a jaki ból! Ale warto było!!!

Niezapomniane przeżycie; -)
  • Anonim

mmm:(

[:P]
  • Anonim

Co zonacza Twój wpis... czy ma coś wspólnego z JChS ?
  • Dev-Kosiarz umysłów

Czyj opis??
  • Anonim

Devojce... to było do Szafki;] ; -)

• Dev-Kosiarz umysłów

No właśnie dlatego pytałam czyj opis bo nei wiedziałam :-/
  • Anonim

ee.. to miało być coś w rodzaju "buuu", gdyż nie widziałam tego w polskiej wersji a wszyscy widzieli:P
  • WoJcIeCh

ja też nie widzałem, :)
  • 1
  • 2
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)