Musicale [3422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ach, słyszeliście o tym fantastycznym musicalu? Taki francuski, do Polski w ogóle nie dojdzie a w tym roku szkolnym grany jest we większych miastach francuskich.
    Słuchałam całe wakacje płyty i jeszcze nie mam dość;D
  • Anonim

Ja mam to samo!!!!!!
    Nie widzialam samego spektaklu i nie wiem JESZCZE za bardzo o co chodzi ,ale muzyka-CUDO poprostu...Jak nie dojdzie do Polski to normalnie zwijam manatki i jadę do Francji,żeby to zobaczyć!!!!!Pozdro!
  • P@ulin@

Słuchajcie, a byłaby możliwość, żeby któreś z Was mogło mi przesłać na maila, albo na tlen piosenki???? Jestem ich bardzo ciekawa.
  • Anonim

tzn.że najpierw musialabym mieć to na dysku...
    hm....Jak przywiozę z domu płutkę to Ci przegram i prześlę-pas probleme:)
    Ale z góry uprzedzam-to może trochę potrwać!
  • P@ulin@

Nie ma sprawy, ostatecznie mogę trochę poczekać... :-) ale pamiętaj o mnie!
  • Dev-Kosiarz umysłów

Czy można się podłączyć??? :-)))))
  • Anonim

Jak wyzej - nie mogę sobie pozwolić na trwanie w ignorancji i niewiedzy w temacie... :))) Bardzo bym była wdzięczna.
  • Nevermore

musicalu nie widzialam, of korzzz, ale troszku muzyki slyszalam i przyznam, ze jest niekiepska:) momentami troche za popowa (podczas gdy ja lubuje sie w monumentalnych chorach i wielkich orkiestrach), ale moze tez i taka wersja mi sie trafila... moze na scenie brzmi to lepiej... generalnie jestem na 'tak', zreszta trudno oprzec sie piosenkom spiewanym po francusku;] nawet mojej mamie podoba sie pare numerow z "Le Roi Soleil";>
  • Anonim

No.. Bear Share jednak działa. Zaraz wezmę się za słuchanie muzyczki :)
  • Anonim

fajna muzyczka :) bardzo przyjemna
  • Martuśka:)

ej ja tez chce niech mi to ktos na maila przesle albo cos prosze...
  • tajemnicza

ja wprost uwielbiam ten spektakl
    sektaklu w calosci nie mialam mozliwosci obejrzenia, ale muzyczke amm cala i ja uwielbian

opiszcie swoje wrazenia :); )

• tajemnicza

a ci panowie obok na zdjeciu to sa gluglowni aktorzy
    ten w czapeczce to Emmanuel Moir - Ludwik XIV
    a obok Merwan Rim - le Duc
  • Anonim

ja niestety tylko słyszałam - każda próba ściągnięcia wersji wizualnej kończy się jakąś katastrofą...
    muzyka rzeczywiście baaardzo leciutka, ale głosy mi odpowiadają, zwłaszcza Merwan Rim... i wokalistki (świetna Cathialina Andria) a piosenki jakoś tak same sie nucą (:
    ze zdjęć wynika, że cały spektakl może się okazać lekkim przerostem formy nad treścia...ludwik XIV w złotych pończochach ... ale co tam; ] polecam choćby z ciekawości, żeby zobaczyć za czym szaleje młoda francja (:
  • tajemnicza

nie martw sie ja tez narazie nie moge z nikad tego posciagac, ale czas pokarze
    a Merwan to zewne wizualnie Ci odpowiada, ciekawa jestem czy w krotki wloskach bedzie odpowiedzniejszy ?

jagby kto chciał obejrzec urywki to polecam http://youtube.com/results?search=l...

bardzo fajne sa co niektore filmiki :):)
  • Bunny_Kou

Musical jest piekny, pisoenki wpadaja w ucho jak narkotyk a potem niczym toksyna zadomawiaja sie na dobre w Twojej glowie... coz moge powiedziec... aktorzy przesliczni a ich glosy... kurcze... cudowne *_*
  • Anonim

mały update z mojej strony: po usłyszeniu i obejrzeniu - zachwyt jeszcze większy... choreografia fantastyczna, akrobatyczna, a te stroje, a te dekoracje! robi wrażenie (:
  • Fandorin

Cóz... muzyka jest całkiem niezła, z urywków prezentowanych na youtube wywnioskowac można że to niezłe widowisko. Podejmuję próbę skombinowania skądś DVD...
  • Madeleine

ja dopeiro co zdobyłam i z urywków sądzę że to coś na kształt R&J francuskiego będzie- dalsza relacja po obejrzeniu :)

Ma ktoś napisy?? :P
  • Anonim

Ja tez szukam napisów !!!

Aha i tak nawiązując do wypowiedzi założycielki tematu, to jednak 'w pewnym sensie' LRS dotarł do Polski... puszczają w radiu "Mon Essentie" :)
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)