Musicale [3422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Woland

Czy w ostatnim czasie mieliście okazję obejrzeć jakąś ciekawą wersję musicalu Mistrz i Małgorzata? Było gdzieś wystawiane?
  • ma.laika

ja ze zniecierpliwieniem czekam na premierę Mistrza i Małgorzaty w Łodzi.
    jeszcze tylko tydzień:).

i hmm...jestem dobrej myśli.
  • Woland

Zazdroszczę Ci jeśli już masz bilety:)
  • ma.laika

już masz:) i czekasz na sobotę.
  • Woland

pomacham ze sceny
  • Woland

21 listopada 2009 roku. Data do zapamiętania. Dlaczego?

Bo wtedy oblicze łódzkiej sceny teatralnej zmieni się diametralnie. Grupa teatralna Verde przygotowała bowiem prawdziwą ucztę. Na deskach teatru V6 zespół młodych ludzi udowodni, iż nie trzeba importować sztuki z Broadwayu, żeby stać się częścią czegoś wielkiego. Nie trzeba także jechać do Warszawy, żeby zobaczyć prawdziwy musical. "Mistrz i Małgorzata" to projekt zrodzony z miłości do literatury, muzyki i teatru. Autorski, nowatorski i świeży. Jedna z najsłynniejszych powieści XX wieku w adaptacji Bogusławy Krajewskiej, wzbogacona o muzykę Jakuba Krzewińskiego zyskuje nowy wymiar. Historia znana chyba każdemu - historia wielkiego uczucia, nieszczęśliwych okoliczności i trudnych decyzji. Łódź, tak jak Moskwa lat 30., stanie się tajemniczą przestrzenią aktywności sił nieczystych. Cień Wolanda wędruje już po zaułkach miasta. W bramach niesie się śmiech Małgorzaty.

Przyłącz się do diabelskiego korowodu.

Scenariusz: Bogusława Krajewska
    Muzyka: Jakub Krzewiński
    Reżyseria: Marta Malinowska
    Choreografia: Antonina Jakubowska
    Scenografia i kostiumy: Katarzyna Kwapińska, Anna Olczak
    Premiera: 21.11.2009 r., Teatr V6, Żeromskiego 74/76, Łódź
    Bilety do nabycia na stronie http://www.mim.art.pl

W imieniu Grupy Teatralnej Verde serdecznie zapraszam!
  • Anonim

Tak jest messer, przyjdziemy;)
    Super, że grasz Wolanda, już po roli Higginsa pomyślałam sobie, że byłbyś świetnym Wolandem:)
  • Woland

Ach jakie to przyjemne, z samego rana przeczytać taką słodycz:)
  • Woland

Jak wam się podobały pokazy premierowe musicalu?
  • Woland

14 XII o 18.00 zapraszamy do serwisu youtube na premierę piosenki "To miasto"- motywu przewodniego musicalu "Mistrz i Małgorzata". Wolandowi w nagraniu głosu użyczył Patryk Pawlak. Premierze będą towarzyszyć niespodzianki- więcej informacji na stronie http://www.mim.art.pl
  • tek ket

Byłem , widziałem i zostałem oczarowany . Genialne dialogi , rewelacyjny scenariusz . Gdyby nie kontekst powiedziałbym "boska" muzyka więc powiem nieziemska muzyka . Wspaniali wykonawcy i scenografia wzbogacająca ekspresję widowiska , widowiska o najszlachetniejszych cechach tego gatunku . Moim zdaniem w tym arcydziele forma wzbogaca treść skierowaną do widzów ceniących sztukę . Sztukę która ujmuje życie by je wzbogacić .... . Naprawdę "jestem zachwycony !!!" Gratulacje dla wszystkich , którzy kreują to ożywcze wydarzenie w czasie bardzo dużego "głodu" sztuki ... .
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)