Musicale [3422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Phea

Uogólniłam :P
  • wiolkęsik

No i ok...
    A jA bym coś zrobiła o czarownicach.... o czarodziejach
    Jeszcze nie wiem co ale żeby miało związek z magią...
    Narazie 1000 pomysłów i wariantów na minute także i konkretnej FABUŁY NIE MAM W GŁOWIE...
    ale tak, MAGIA TO JEST TO !
  • Anonim

hej, a musicalowa wersja "zakochanego szekspira"?:P
  • wiolkęsik

Czyli, nie kolejna wersja jego dzieła, a opowieśc o po części nim samym...
    Ja jestem za...Aczkolwiek, ni bardzo mogę sobie wyobrazic treśc libretta...
  • Temi Da

Do tematu wniosłabym tematy paranormalne, a także tematy wiary. Weźmy taką Joannę D'Arc. Całe jej życie opiera się na wizji, którą miała pewnego dnia. Dzięki temu zwykła kobieta dostaje się na dwór i udaje się jej przekonać króla do swoich racji, żeby w końcu ulec przemianie wewnętrznej i stanąć na czele wojsk. Wymowa uniwersalna, bohaterka silna i kobieca (feministki będą zachwycone!) a z drugiej strony nie bardzi jest tu miejsce na płytką miłostkę. Chyba, że na froncie i z komplikacjami
  • wiolkęsik

A mnie ostatnio naszła myśl na coś w stylu Król Zygmunt August...
    Lata świetności królestwa polskiego i jego nieszczęśliwe małżeństwa...
    Francuzi mieli LE ROI SOLEIL, to poco ewentualne kopiowac ich pomysł skorom u nas też było ciekawie...
  • Anonim

Ja się ostatnimi czasy noszę z ideą napisania 10 minutowego spektaklu, na jedną, maksimum dwie osoby (taka jestem zosia-samosia :P). Traktować miałby, w dużym skrócie, o dziewczynie, która popada w szaleństwo. Bohaterkę nudzi rzeczywistość w której żyje, wymyśla więc sobie swoje własne, małe światki. W końcu, jedna z jej wymyślonych przyjaciółek zabiera ją na drugą stronę lustra.
    Nie martwię się, że nie umiem śpiewać, bo jeżeli miałabym to gdzieś wystawiać, to w mojej szkole ^^ Jedyną przeszkodą jest jak na razie zawzięcie się do tego :P
  • Kapeć

Mi ostatnio chodzi po głowie zeby w wolnych chwilach spróbować zrobic musical na podstawie ksiązki "Kamienie na szaniec". Urzekająca historia, patriotyzm i duzo ciekawych zwrotów akcji :)
    Mozna by uzuskać ciekawy odbór takiego przedstawienia: duma z naszego narodu, wspólczucie, postawienie się na miejscu głównych bohaterów itp
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)