Musicale [3422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wiolkęsik

Ale chyba nie chcesz powiedziec, że chcesz odsprzedac oryginał...
    Ja na twoim miejscu bym go trzymała, bo Mały książę to perełka.
    Twórczośc francózw jest świetna, niestety na polskim rynku, jeszcze jako tako można dostac Romeo et Juliett albo NDDP i to tylko dla tego że Garou zrobił u nas nie złą karierę...
    Sama wiem ile się trzeba na szukac zanim się znajdzie u nas jakiś oryginał...
    Widzisz, dla tego masz Le Petit Prince, bo kupiłeś go we Francji...
    Smutne jest to że u nas ciężko jest go dostac, już nie mówiąc o innych dvd...
    Przepraszam za off topa
    Podejrzewam, a w zasadzie jestem tego nie mal pewna że Mały Książę z allego to niestety kopia...
  • wiolkęsik

Teraz na Allegro nie ma nawet kopii Małego Księcia,
    za to książek nawet kilka,
    Jeżeli chcecie oryginalne DVD, jak na razie pozostaje Amazon, ewentualnie można wypożyczyc w instytucie.
  • Anonim

Le petit Prince, piękne.; >
    Na dzień francuski w szkole wystawialiśmy małego księcia. Świetnie wyszło-nie powiem.; >
  • wiolkęsik

>Hanć. napisała:
    >Le petit Prince, piękne.; >
    >Na dzień francuski w szkole wystawialiśmy małego
    >księcia. Świetnie wyszło-nie powiem.; >

Co jednak nie zmienia faktu, iż ta wypowiedź nie zmienia sytuacji dotyczącej poszukiwania dvd
  • Anonim

http://www.allegro.pl/item627665831...
    dobra cena jak na Allegro i to nie jest kopia... kupowalam juz u tego Allegrowicza, zawsze ma oryginaly i to dobrej jakosci, polecam, szeroki asortyment francuski... we Francji w tej chwili mozna juz kupic dvd LPP za 10 euro (sama nabylam w tym roku :))
    aaaaa i oczywiscie na oryginalnej dvd nie ma napisow po polsku, w ogole nie ma napisow, ale jak znacie ksiazke i chociaz troche j.francuski, to bez problemu zrozumiecie cala historie... pieknie wplecione slowa AdSE w melodie Richarda Cocciante... uwielbiam tego sluchac, szczegolnie Ephémères...
    poza tym na YouTube jest duzo fragmentow... np. u mnie w profilu :) http://www.youtube.com/watch?v=WtjD...

pozdrawiam :)
  • wiolkęsik

O i to jest właśnie ten oczekiwany konkret!!!
  • Anonim

ciesze sie, ze pomoglam :)
    dodam jeszcze, ze warto kupic oryginal dvd LPP... w dodatkach znajdziecie making of i kilka teledyskow promujacych spektakl we Francji, np. "On aura toujours rendez-vous"
    poza tym jakosc obrazu jest fantastyczna... a przy tak dynamicznej scenografii, to wazne :)

pozdrawiam
    M.
  • Anonim

• wiolkęsik

Jakoś tego nie widzę...
    Zobaczymy co z tego wyjdzie...
  • Anonim

na szczescie to tylko cd :-)
  • wiolkęsik

Na szczęście.
    Żebrowski no ok...
    ale reszta...
  • Anonim

dawno temu w Rampie byl grany Maly Ksiaze... moze kiedys ktos pokusilby sie o ponowna inscenizacje, ale w oparciu o francuska wersje...
  • Anonim

hey
    niedługo bede miał kilka oryginalnych (nieużywanych, zakupionych we fr ) LPP do sprzedania:)

PZDR
  • wiolkęsik

Skąd ty je wytrzasnąłeś?
    Ja przeszukałam całą Marsylię i nic....
  • wiolkęsik

Z tym że cały sęk polega na tym iż nam zależy na oryginalnym wydawnictwie....
  • Dev-Kosiarz umysłów

Na allegro się pojawiają oryginalne. Tylko trzeba trafić. Widziałam kilka razy.
  • Anonim

w Paryzu w kwietniu kupilam to dvd w sklepie - sa w wielu sklepach we Francji, tylko trzeba szukac w dziale dla dzieci... i tak jak Gosia napisala, na Allegro na biezaco sie pojawiaja dvd w sprzedazy... zreszta wczesniej juz bylo o tym pisane...
    pozdrawiam
  • Anonim

Boże!!Chroń piekną i subtelna muzyke Riccardo Cocciante przed prostactwem i ordynarnością prymitywnego Józefowicza!!!!"Przerabiać "to on sobie moze swoja Nataszke;choć ona już mądrzeje i mu sie stawia!!Prostackie łapy precz od swiatowych dzieł muzycznych!!Niech sobie..przerabia Stokłosę!
  • Anonim

RC nie da się skopiować... non replica nie wchodzi w grę...
    LPP jest idealny w każdym calu... a najbardziej zachwyca mnie Jeff, Daniel, przepiękna muzyka i fantastyczna scenografia... żałuję, że spektakl nie będzie już grany we Francji :(

pozdrawiam :)
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)