MSBiS [732]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Is it Daylight?

Cześć wszystkim!
    Co prawda dopiero się uczę fachu barmańskiego (za mną pierwszy tydzień kursu ^_^), ale już nurtuje mnie sprawa pracy poza sezonem wakacyjnym.

Los chciał, że studiuję dziennie i zastanawia mnie, czy możliwe jest pogodzenie pracy z nauką (a konkretnie, jaki jest wymiar godzin pracy barmana - słyszałem pogłoski, że to raptem 4 dni w tygodniu).

Czy jest ktoś na tym gronie, kto ogarnia obie te rzeczy jednocześnie ?

Pozdrawiam Serdecznie :-)
  • AIN'T MY BITCH

Pewnie, że tak! znam kilka osób które studiują na dziennych i barmanują, jednak nie są one na pierwszym roku. Uważam, że pierwszy rok jest najważniejszy i musisz sie do niego przyłożyć i praca będzie możliwa wyłącznie w weekendy, ale kolejne lata najprawdopodobniej będą przemijały pod znakiem większego luzu więc będziesz pewnie mógł rozlewać w normalne dni tygodnia :D

spoko ja tez sie troszkę nad tym zastanawiałem bo jestem w tej samej sytuacji :P (oprócz tego że kurs mam juz od roku :P)
  • Is it Daylight?

Nie no pierwszy rok już za mną :P (Na horyzoncie już trzeci :P)

Mam o tyle porąbaną sytuację, że jestem na studiach międzywydziałowych - a jak to bywa na takim tworze - w niektóre dni mam zajęcia od 8:00-16:00 a czasami od 8:00 - 20:00 (w środku 2-3h przerwy "okienka") albo od 11:00-17:00 .... więc ciężko by mi było ustawiać się na pracę przez cały tydzień.

Myślałem ,że historia o 4d/7d jest prawdziwa ^_^ - wtedy bym sobie dostosował wszystko do planu zajęć i jazda :-)
  • AIN'T MY BITCH

jasne musisz tylko wszystko sobie ułożyć i pogadać z bar menagerem o tym, jeśli będziesz dobrym w tym co robisz (za co trzymam kcuiki) ty menager powinien się zgodzić na rózne godziny pracy pozdrawiam!
  • Anonim

Ujmę to w ten sposób: ogarnąć ogarniesz, ale nie oszukujmy się orzeł z Ciebie nie bedzie... Na pierwszym roku jeszcze przeżyłem, drugi przeleciał z wyrazem wiecznego zmęczenia a na trzecim byłem po prostu zielony na facjacie... Co innego, że w moim pierdolniku wypada wyrobić te 200h na miesiąc a gdzieś niestety trzeba to upchać. Brak jakiegokolwiek weekendu wolnego też daje się we znaki w dłuższym czasie i jakkolwiek da się to tego przyzwyczaić to niestety na dłuższą metę fakt ów męczy i nieco frustruje. Reasumując jeśli nie przeszkadza ci, że zasypiasz o 2-3 a wstajesz o 6-7 i generalnie żyjesz na wiecznym niedospaniu to bez problemu sobie dasz radę. Natomiast jeśli lubisz niedzielne wylegiwanie się w wyrze i zdaża ci się pomyśleć "co by tu teraz zrobić..." to znaczy masz lekki problem z organizacją, który tylko będzie ewoluował;)
    pozdr.
  • Anonim

Tak dla przykładu... ja dajmy na to właśnie powoli kończe zmianę ciągnącą się od piątku 5am... Czasami nie ma łatwo;P
  • Rog

przede mną niestety pierwszy rok.... myslalem nad pracą w weekendy w jakims barze... ale... stwierdzam , ze jak bede przeciazony to chyba nie wyrobie... moze kiedys tak sprobuję... pozostaje praca wakacyjna ... ale to niestety nie to samo; /
  • NoЯmaN™

na studiach raczej nie będziesz przeciążony; ) chyba, że wybierasz się na jakąś medycyne....
  • Rog

politechnika dziennie, prawie jak AM :P
  • NoЯmaN™

hehe pw... w tym przypadku prawie robi ogromną różnicę. spokojnie możesz się wziąć za pracę!
  • Jannis

Siema,
    pytania kieruje do barmanów, którzy pracują w klubach i są na studiach dziennych :

-Ile czasu minimalnie w tygodniu trzeba poświęcić, żeby manager zgodził się mnie zatrudnić?
    -Czy zależy to od managera i od miejsca?

Generalnie chodziłoby mi wyłącznie o weekendy, bo tylko wtedy mam czas.

Dzieny za pomoc, pozdro
  • LEŚNY LUDEK

Są bary i kluby gdzie często potrzebują ludzi wyłącznie na weekendy gdyż wtedy więcej się dzieje a też nie zapominajmy, że są takie osoby co studiują zaocznie (soboty, niedziele). Więc był byś odpowiednim ich zmiennikiem
  • Kuba

Ja mam zamiar pracować czwartek, piatek i sobote, akurat mm taki plan, ze piatek wolny, wiec bez problemu w czwartek mozna pracowac do rana :)
  • Jannis

git :) dzięki za pomoc
| |

http://www.msbis.com   MSBIS grono dla Tych co Kurs Patryka ukończyli, starają się ukończyć bądż b...

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki