-
zuberekpm
W wakacje planuję wziąć udział w szkoleniu barmańskim. I tak przeglądam stronę MSBiS i widzę co róż to jakieś nowe ciekawe dodatkowe zajęcia np. z ambasadorem Finlandia Wódka albo degustacja whisky. I mam takie pytanie: Aby uczestniczyć w takich dodatkowych zajęciach wymagana jest znajomość języka obcego np. angielski?
W końcu jakoś trzeba te osoby zrozumieć lub z nimi rozmawiać. Jak to z tym jest?; ) Chwalić się czym nie ma ale u mnie właśnie z językami obcymi to jest mały problem :P
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
;) -
Kuba
Wszystkie wykłady tego typu prowadzone są w języku angielskim, więc znajomość jest tutaj potrzebna.
Słowa trudniejsze, niezrozumiałe, związane np: ze specyficzną destylacją są tłumaczone przez jakąś osobę towarzyszącą.
Więc jeśli masz nic nie wynieść z wykładu, a tylko próbować, to nie wiem czy jest to opłacalne.
Niektórym chodzi o to aby spróbować sobie za darmo whisky, ale niektórzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej niż tylko informacji które dostaną podczas szukania odpowiedzi na pytania; )
5!
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne