Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ancymonka_

Mam pytanko przede wszystkim do tych, którzy już ukończyli kurs, jak wygląda egzamin praktyczny oraz pisemny? Czy szkolenie przygotowuje na tyle dobrze, że większość kursantów nie ma problemu ze zdaniem?
  • Anonim

Witam :).

Egzamin praktyczny polega na wykonaniu 5 koktajli na 2 ręce (zrozumiesz jak pójdziesz na kurs :D). Pisemny... no jak pisemny :) masz 3 egzaminy: winoznawstwo, alkoholoznawstwo oraz serwis. Większość kursantów ma problemy pomimo tego, że egzaminy nie są tak na prawdę niczym trudnym... jeśli człowiek się przykłada oczywiście :)
  • Anonim

Jeszcze słówko,jak wygląda egzamin z angielskiego? bo trzeba taki zdawać,by otrzymać certyfikat w języku angielskim,prawda?; )
  • Anonim

nic trudnego pare slowek do przetlumaczenia z ang na polski a nawet nie przetlumaczenia tylko wybrania z 3 opcji, no i przetlumaczenie kilku zdan z pol na ang typu lazienka jest na prawo i takie tam;]
  • Anonim

no bez jaj,a te 3 tysiące słówek,które dziś dostałam to ich w końcu nie będzie?:P
    to prawda że mogę ten egzamin z ang zdać kiedy chcę?tzn kiedy będę potrzebowała?
  • Kaawa

Niop xD W każdej chwili, w każdym momencie mieszczącym się w przedziale czasowym pon-pt 8-17xD
  • Kathia

Czyli do czesci pisemnej procz winoznawstwa, alkoholoznawstwa i serwiu dochodzi jeszcze egzamin z jędzyka angielskiego?
  • Anonim

Jest to dodatkowy egzamin dla chętnych, który można zdawać po zaliczonym egzaminie praktycznym.
  • Kathia

Witam, niedlugo mam egzamin z alkoholi i obowiazuja nas wszytskie alkohole ze skryptu ale nie tylko z nazwy ale i opis smaku. Czy ktos moze podzielic sie informacja jak wyglada egzamin i skad wziazc te smaki, skoro 3/4 alkogoli w ogole sie nie probowalo.

• J A S I E K

Haha, dobre :D
    Egzamin polega na tym, że masz ok. 20 nazw producentów i masz każdą z nazw zaliczyć do jednej z kategorii alkoholi. A co do smaków to chodzi po prostu o likiery/kremy naturalne. Przykładowo : Jak masz "Midori" - to nie wystarczy napisać "Likiery/ kremy naturalne" tylko musisz jeszcze dopisać smak, czyli w tym wypadku "Melon".
  • Anonim

Egzamin wygląda następująco- dostajesz karteczkę z 20 alkoholami i musisz napisać do jakiej kategorii dany alkohol należy. Przy whisky trzeba też zaznaczyć z jakiej jest podkategorii.

Opis smaku z tego co pamiętam dotyczył jedynie likierów naturalnych i smakowych.
    np Midori- likier naturalny o smaku melona
  • Anonim

:) :) :) :)
    dokładnie!
  • J A S I E K

Ale się zgraliśmy; ]
  • Anonim

telepatia :)
  • humorek

zapomnieliście dodać, że egzamin jest dramatycznie trudny i tylko nieliczni wybrańcy przechodzą go pomyślnie;p
  • Anonim

wystarczy się nauczyć bo nic poza tym co jest w skrypcie na egz nie dostaniecie
  • Anonim

>humorek napisała:
    >zapomnieliście dodać, że egzamin jest dramatycznie trudny
    >i tylko nieliczni wybrańcy przechodzą go pomyślnie;p

Z całym szacunkiem... ale albo trzeba mieć "niskie zdolności intelektualne" albo położyć lachę aby nie zdać egzaminów teoretycznych -,-
  • Anonim

dokładnie! większość osób nie zdaje bo zwyczajnie nie chce im się tego uczyć bądź pozostawiają wszystko na ostatnią chwilę mając nadzieję że w 3 godz wykują
| |

http://www.msbis.com   MSBIS grono dla Tych co Kurs Patryka ukończyli, starają się ukończyć bądż b...

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki