-
Anonim
Witam cześć i czołem...
W związku z tym, że głodny wiedzy ze mnie miś (:P) chciałem zadać 2 bardzo trudne, wymagające oraz niesamowicie bogate w treść pytania:
1. Kiedy planowane jest kolejne szkolenie Pro Bar workshop?
2. Jakie korzyści niesie takie szkolenie w mojej obecnej (:D!) i przyszłej karierze zawodowej?
Proszę o wyczerpujące odpowiedzi na grubszym papierze min. 250 wyrazów
Pozdrawiam. -
Paula
-
Anonim
Sprawdzasz mnie :D?.
A tak zupełnie poważnie to od paru miesięcy pracuję w pewnym lokaliku, co prawda z robieniem klasycznych drinków to nie ma nic wspólnego...(tak z 15-20 koktajli na noc), ale zawsze człowiek łapie jakieś doświadczenie... poza tym wiadomym jest, że każdy chce sobie porobić mojito w warszawie; D
A, że głodny wiedzy jestem i patrzenia to nawet chętnie te lodówki będę czyścił przez 6 miesięcy aby coś porobić sensownego :> -
Szkolenie Pro Bar Workshop ma na celu wyrobienie zdolności w kreowaniu własnych unikalnych kompozycji koktajlowych oraz poszerzenie wiedzy na temat alkoholi poprzez poznanie ich historii, różnic i degustacje.
To szkolenie dla każdego, zarówno dla barmana, któremu brak pomysłów i potrzebuje usystematyzowania informacji jak i dla osoby nie związanej z branżą, którą fascynuje sztuka tworzenia koktajli.
Na ten moment mogę polecić Szkolenie Molekularne obejmującę naukę o koktajlach zawierającą praktyczne i teoretyczne aspekty wykorzystania gastronomii molekularnej w pracy barmana.
Zajęcia praktyczne obejmą m.in.:
Bittersy, syropy i infuzje, Pianki, Hydrokoloidy, Sferyfikacje, Proszki, Sorbety alkoholowe, Fat Washing.
Korzyści jakie może Panu przynieść każde z tych szkoleń to poszerzenie wiedzy o alkoholach, ich łączeniu, ciekawym wykorzystaniu w pracy, pokazując, iż jest Pan w stanie stworzyć całkowicie nowy koktajl z wykorzystaniem składników których nikt by nie użył a świetnie się komponują m.in. z alkoholami.
Terminy szkoleń nie są jeszcze dokładnie znane, prawdopodobnie będzie to wrzesień. Informacje o terminach będą umieszczona zarówno na gronie jak i na naszej stronie: http://www.msbis.com gdzie zapraszam po więcej informacji. -
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne