-
Kaska
witam. gdzie kupujecie miete w wawie? ta z supermarketow w doniczkach jest niedobra, a takiej porzadnej cietej nigdzie nie widze :(... pozdrawiam. -
Anonim
-
Patryk
Nie w wiem jak to wygląda w Wawie, ale ja w Lublinie zamawiam mięte ( bardzo dobra w dużych workach) od gościa który przywozi warzywa i owoce do restauracji obok clubu w którym pracuje.
Polecam spróbować coś takiego:) -
...
ja kupilem ta w doniczce w Tesco:). i przesadzilem do wiekszej doniczki, i tyle. -
-
Ogólnieznany
o to samo spytałem Patryka i powiedział mi że on kupuje na bazarze na Polnej. jutro właśnie tam bede jechał po miete. -
hollow
bazar na polnej? tam gdzies w hali cos?
ja kupuje jak sie jedzie puławską do auchan'a (przed nim jest uliczka co jest salon hondy), tam jak sie w nia w lewo skreci to po jakis 50 m po lewej jest taki 'warzywniak' i tam jest fajna sporawa mietka (cena ostatnio byla 15,- ale sie oplaca, moze stanieje bo sezon; p)
ps. mojito rulz!; > szczegolnie vanilla hyhy -
Ogólnieznany
byłem tam wczoraj i mają serio serio świeżutką miętę. To jest w tym budynku co klub Baazar. wejście po schodkach od ul. Polnej. ps. moja kosztowała 10 pln za pęczek.
pozdr. -
Kaska
A no rzeczywiscie Patryk o tym mowil :). Dzieki Wam caly weekend bede sie chlodzic pysznym mojito :D. Pozdrawiam! -
♠I NEED MONEY♠
Po miętę do mojej babci do Falenicy można jeździć, ma takową we ogródku. -
Guner
-
.
kupiłem na allegro sadzonki między pieprzowej za 12zł, kupiłem fajną doniczkę (wydrążona skała), zasypałem ziemią,podlewam 2 razy dziennie (taka pogoda) i mój krzaczek w ciągu 2 miesięcy ma już 50cm,liści tyle że prędzej zaczniesz żygać na widok mojito niż je zużyjesz...całkowity koszt mięty,ziemii i donicy koło 50zł, a domowa miętka zapachem i intensywnościa bije na głowe wszystkie kupne (no może nie hodowlane gdzie mają specjalne nawozy)...
a jaka satysfakcja ściąć świerze listki prosto do eleganckiego Highballa... -
Lech :P
ale i tak zadna kupiona mieta nie umywa sie do tego jak robiac Mojito wychodzisz na balkon i zrywasz swierzutkie listki (ew jedna skrzyneczke trzymasz w kuchni) najlepiej jest kupic sadzonki jakies i obsiac sobi tym balkon. Po 1 ladnie pachnie moim zdaniem lepiej niz kwiatki, gdyż ma fajny orzezwiajacy zapach, 2 duzo swierzej miety takze ladnie prezentuje sie w doniczkach, 3 nie muszisz co jakis czas chodzic do sklepu, na bazar czy gdziekolwiek po miete. -
Anonim
Tylko żeby wam teraz limonek nie zabrakło :)
Swoją drogą nie jestem chyba jeszcze tak zboczony żeby po kolejnej setce mojito zrobionych w pracy wracać do domu i kręcić je dla siebie i znajomych :) -
.
kiedyś była taka reklama w TV,
"kruszę lód, mama gotuje mi herbatę, i mam gotowy napój"
chyba chodziło o super multi mixer w mango :] mam go już kilka lat i oprócz urwanej rączki to lód kruszy elegancko :] dużo szybciej niż barowa "ręczna maszynka do mięsa" -
Anonim
Walnijcie se na sen ze dwa skręty z suchej mięty;p popiół wstawcie do lodówki a rano zalejcie go rumem i będziecie mieć Mopiółjito:PP -
...
-
Kuba
Dużo do tematu wnoszą obydwa posty wyżej, a Seba widzę, że próbowałeś sposobu poprzednika :D
Co do mojito, to najlepsza jest świeża mięta i limonka, zerwana prosto z krzaczka :d
wtedy smakuje iiiiidealnie :) -
Anonim
-
Is it Daylight?
Czyli teraz trzeba zacząć uprawiać limonki na balkonie; -)
Najtaniej z miętką pieprzową - to po prostu kupić nasionka (np. w Obi), wysiać i odczekać ten czas na kiełkowanie. Polecam ^_^
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne