Mozilla.org [616]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ............ uyiugkhmkghkjh

Mam takie pytanie.
    z Firefoxa zacząłem kożystać dzisiaj :)
    i nie wiem jeszcze o co w tym chodzi dokonca. Ale irytuje mnie jedna rzecz mianowicie
    interesuje mnie czy mozna jakos wlaczyc COŚ zaby obslugiwalo mi takie bajerki typu
    +kolorowy scroolbar
    +jakies akcje w linkach
    itp.

• Anonim

1. Kolorowych scroli nie w specyfikacji css więc nie są zaimpletowane w żadnej przeglądarce Mozilli.

2. Nie wiem o co Ci tutaj chodzi. Weź jakoś rozwiń temat...
  • ............ uyiugkhmkghkjh

chodzi mi o to że jak np. najedziesz na link kursorem to on zacznie albo mrygac wyskoczy jakis cien itp. czesto na blogach wykorzystywane,
  • Anonim

Typowe filtry jakie wykorzystuje IE nie są w całości obsługiwane. Można jednak spokojnie uzyskać takie efekty korzystając z dhtml'a.
    Fajne info znajdziesz na stronie:
    http://kurshtml.boo.pl
    Przy każdym znaczniku, parametrze itp masz tam dokładnie zaznaczone jaka przeglądarka je obsługuje...
  • Bartosz J.

kolorowe bajerki sa dla userów IE :)

ci ludzie wprost uwielbiają niespodzianki podczas przegladania stron :D
  • Anonim

zgadzam się w 100% z przedmówcą :)
  • Luka

prawda, prawda i jeszcze raz prawda
  • crio

no nie do końca, bo bardzo czesto obecny styl winzgrozy zupełnie nie pasuje do designu strony. dlatego np 99% stron we flashu ma swój własny skin do komponentów.
    jeśli projektujesz portal albo jakaś stronę typowo newsową, to jasne, kolorowe scrolle powinny być tępione, ale jeśli jest to strona kładąca nacisk na wizualizacje to wręcz przeciwnie. popatrzcie na pierwszą lepszą witrynę w stylu portfolio, mojaulubionaartystka.com itp.