MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KLimek #99

>_ napisał
    >Bez zniżek; > Ja wzialem na ojca i zaplacilem 130,66 :) A
    >wiesz o jednej sprawie dot. assistanca o której
    >przynajmniej mnie nie poinformowali, że to działa tylko,
    >jeżeli koszt tej interwencji nie przekracza 250zł ... ?
    >pzdr

No tego to mi nie powiedział :P aczkolwiek jest to ze zniżką... bez zniżek jest ponad 200:P zniżka typu załatwienia sobie przez czyjeś 'polecenie' w firmie :P
  • .

Witam

Powoli przymierzam się do zakupu pierwszego motocykla. Będzie nim Suzuki Marauder 125... Jednakże w związku z tym, że mieszkam na osiedlu, mam obawy... że motocykl zostanie mi podpierniczony :P
    Co prawda już upatrzyłem sobie osiedlowy, strzeżony parking pod gołym niebem, jednak nie pokładałbym wielkich nadziei w miejscowym strażniku...

W związku z tym próbuję wyliczyć AC :)

http://www.allianz.pl/kalkulator_oc...

Jako sumę ubezpieczenia AC wpisuję 3000 i zaznaczam, że mam poniżej 26 lat. Kalkulator szacuję, że roczna składka wyniesie mnie 513 złotych(Warszawa). I tutaj moje pytanie... Mam zamiar kupić około siedmioletniego Maraudera za jakieś 3500 pln. Czy mogą(Allianz) podnieść wartość rynkową do 4500 albo 5000 wymuszając na mnie płacenie wyższej składki? Jakich cen mogę się spodziewać? :/

Na ile rzetelny jest taki kalkulator? :/
  • kuncyk

motocykle które znikają są zazwyczaj rozbierane na graty... suzuki marauder 125 jest malo spotykanym motocyklem wiec raczej zlodziejuchom nie bedzie sie oplacalo go rozbierac i czekac na kogos kto go rozkupi, pozatym jak caly jest warty 3500 z papierami to mysle ze nikomu nie bedzie sie chcialo go znikac. za ta kase kup alarm, oplac parking, a reszte doloz do ciuchow
  • .

Wezmę to pod uwagę, jednak wydaję mi się, że będę próbować kombinować z AC. Ubezpieczenie jest w dwóch ratach, więc drugiej nie trzeba już płacić. Pytanie tylko, czy będą mnie ścigać za nieopłacenie drugiej raty i czy pozwolą mi się znowu ubezpieczyć za rok? Z tego co wyczytałem, jest to często stosowana taktyka i Allianz nie robi później żadnych problemów.

Ktoś z gronowiczów opłaca w taki sposób AC?
  • Wojciech

>Gummo Bunny Boy napisał
    >Wezmę to pod uwagę, jednak wydaję mi się, że będę
    >próbować kombinować z AC. Ubezpieczenie jest w dwóch
    >ratach, więc drugiej nie trzeba już płacić. Pytanie
    >tylko, czy będą mnie ścigać za nieopłacenie drugiej
    >raty i czy pozwolą mi się znowu ubezpieczyć za rok? Z
    >tego co wyczytałem, jest to często stosowana taktyka i
    >Allianz nie robi później żadnych problemów.
    >
    >Ktoś z gronowiczów opłaca w taki sposób AC?

Za nieopłacenie w terminie 2 raty składki TU obciąża ubezpieczającego odsetkami ustawowymi za każdy dzień zwłoki, lecz nie zwalnia to TU z odpowiedzialności z tytułu AC.
  • >>Domino<<

Gdzie ubezpieczacie motocykle??
    Pytam bo w oparciu o ostatnie informacje nt akcji zlodzieji w Wawie chyba musze sie ubezpieczyc. Przegladalem oferte AXY (wprowadzili wlasnie motocykle) i Allianza. Generalnie chcialbym tylko ubezpieczyc przed kradzieza, macie jakies patenty w tej sprawie??

PS. Stara gwardio odezwijcie sie...; D
  • Anonim

Ja ubezpieczyłem w Allianz i zapłaciłem 2000 i w tym mam:
    OC+AC+NNW
    dodatkowo assistance włącznie z podstawieniem samochodu zastępczego,jeżeli naprawa motocykla przekroczy 24H.
    AC mam od kradzieży,zalania powodzią,spaleniem.
    I co najważniejsze jak rozwalę motocykl i wyciągnę np 4000 na naprawę to po kradzieży motocykla dostaję całą kwotę za motocykl a nie potrąconą o te 4000.

Nie wiem czy to dobra opcja czy nie ale ja się zgodziłem.

Pozdrawiam
  • Niśka

Jeżeli ktoś chciałby ubezpieczyć motocykl zapraszam. Jest to program pakietowy Bike Care. Niestety opłacalne i możliwe jest tylko ubezpieczenie motocykla do 5 roku "życia". Starsze już się w ten pakiet nie łapią, ale postaram się poszukać czegoś innego też opłacalnego.
    Po szczegóły zapraszam pod nr tel. 22 207-23-80.
  • DeVeDe

no wlasnie i w tym problem... TU nie ubezpieczaja motocykli ktore maja wiecej jak 4 czy 5 lat... tzw od kradziezy

aaa jeszcze jedno.. dostalem przedluzenie umowy oc + nnw z pzu... 270 zl... gdzie rok temu placilem 210... poszedlem do fili... i wyliczyli mi tak samo. Wrocilem do domu.... podzwonilem ... i wyszlo ze w link4 zaplace 200 zl i jakies tam grosze.... nastepnego dnia poszedlem do pzu.. rozwiazalem umowe... i zaplacilem w link4. A jeszcze mi w pzu wciskal ze no jak to.. przeciez mam 10% znizek wiecej wiec za oc zaplace mniej... tak zaplace mniej ze bede 60 zl w plecy... podziekowalem i wyszedlem.
  • ...:::Emil:::...

Nie wiem jak liczą w PZU, bo ja byłem przez 5lat współwłaścicielem skutera. Niby miałem 60% zniżki, ale-z racji, że mam poniżej chyba 25lat dostałem ileś % zwyżki. W każdym razie wyszło mnie to 136zł. Z tymże jest to same OC, bez NNW.
    Byłem zadowolony, bo myślałem, że za sprzęt mający 13lat (bo to chyba tez ma znaczenie) zapłacę powyżej 200zł.
  • Niśka

W przypadku OC nieistotny jest wiek motocykla, a dane (zniżki, zwyżki; wiek, czas od zrobienia prawa jazdy, itd.) właściciela pojazdu.Można wykupić ubezpieczenie AC dla starszego motocykla, jest to po prostu mniej opłacalne, ale możliwe.
  • Goguś

W PZU AC można wykupić jeśli moto nie ma więcej niż 10 lat chyba że jest to kontynuacja.
  • Agata Juralewicz

witam serdecznie,

zapraszam do BikeCare-ubezpieczenia pakietowe od 5% wartości pojazdu

a.sosnowska@fpu.com.pl
  • Agata Juralewicz

witam,

BikeCare to program pod patronatem Allianz - zapraszam na stronę http://fpu.com.pl,
    i kontakt z Nami lub salonami motocyklowymi w celu wyliczenia składki.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)