-
.roeika.
Nie znalazłam takiego wątku wiec zakładam :o)
I zaczynam: co wiecie o TSCHUL'u?
Rozważam zakup, już prześledziłam fora ale szukam jakiegos uzytkownika.
Chciałabym to przymierzyć a na allegro sprzedajacy jest ze Szczecina...
Spotkaliscie gdzies w Wawie w sklepie ich kombi?
-
Anonim
zapytaj Tomiego, on jezdzi(l) z tego co pamietam w "t-ciulu" :)
i nie raz go testowal :P -
Anonim
myśle że bedzie możliwośc przymierzenia go 1 - 3 lutego na expo :) ja tez rozglądam się za nowym kombi :) a wiadomo poco przeplacac za Arlen nessy alpinstarsy dainesy czy inne jak może ten t-ciul jest pożadny :D -
-
mazi !
"Test" Tschula wykonany przez Tomiego: http://www.youtube.com/watch?v=btkM... :D:D:D -
.roeika.
Na forum motocyklistów TSCHUL zebrał dobre opinie. Zapowiada sie pozytywnie... tym bardziej po tym filmiku; o)
Mam namiary na kolesia z Gdańska ktory je ściąga z Niemiec i ok.15/1 bedzie w Pruszkowie. Umowilam sie z nim na mierzenie. Ma mi przywieźć konkretny model i rozmiar. Cena tez sensowna.
Jak ktos jest zainteresowany jakims Tschul'em może podjechac tam ze mna. Dajcie mi tylko znać na priv czego konkretnie szukacie to powiem facetowi zeby wziął ze sobą.
-
:super_śledź:
dopiero teraz przylukałem ten temat - a też zastanawiam się nad tschul'em :) -
Borek
Tez nad tym myslalem,poki nie trafil mi sie nowy SPYKE za chyba cos ok 900zł -
.roeika.
>:super_śledź: napisał
>dopiero teraz przylukałem ten temat - a też zastanawiam
>się nad tschul'em :)
przymierzenie nic nie kosztuje; o)
dzis wieczorem bede mu pisac jakie modele ma zabrac wiec jakby co priv czy kom :o)
-
:super_śledź:
napisz mi roeika ile on chce za te kombinezony? bo na allegro do 1tyś można kupić -
Anonim
a ja sie zapytam was jako znawcow ubrania na motocykl czy warto kupywac ta tak zwana "zbroje" zeby zakladac ja pod kurtke czy jest to jakies niepraktyczne czy cos i lepiej jezdzic w samej kurtce?? -
Tomaszek
>Masio napisał
>a ja sie zapytam was jako znawcow ubrania na motocykl czy
>warto kupywac ta tak zwana "zbroje" zeby zakladac ja pod
>kurtke czy jest to jakies niepraktyczne czy cos i lepiej
>jezdzic w samej kurtce??
w lato zajebiscie się w tym jeździ :)) ale lepiej ją zakładać z czymc mało przewiewnym
-
Anonim
ok ale czy to jest praktyczne zakladac ta zbroje pod skorzana kurtke ?? i np jechac gdzies w trase daleko . bo napewno bezpieczniej troche jest bo jak by niepatrzec to troche plastiku jakiegos cie chroni ale czy ktos to praktykuje ?? czy poprostu kazdy kupuje kurtki z jakimis wstawkami chroniacymmi kregoslup itp ?? -
Tomaszek
>Masio napisał
>ok ale czy to jest praktyczne zakladac ta zbroje pod
>skorzana kurtke ?? i np jechac gdzies w trase daleko . bo
>napewno bezpieczniej troche jest bo jak by niepatrzec to
>troche plastiku jakiegos cie chroni ale czy ktos to
>praktykuje ?? czy poprostu kazdy kupuje kurtki z jakimis
>wstawkami chroniacymmi kregoslup itp ??
chcac sie chronic zawsze trzeba cos załozyc, wybór nalezy do Ciebie czy to będzie kurtka typowo przygotowana na motocykl, czy np kupisz sobie zbroje i na to założysz zwykłą skórzaną kurtkę, efekt będzie bardzo podobny.
w sumie to nawet lepiej miec osobno zbroje bo zawsze mozesz wyjechac bez kurtki -
-
Anonim
>mazi ! napisał
>"Test" Tschula wykonany przez Tomiego:
> http://www.youtube.com/watch?v=btkM... :D:D:D
moge się pochwalić ,że ja jechałem wtedy pierwszy i się nie wywróciłem..... -
Borek
Moj kumpel jezdzil w zbroji i przy szlifie zerwalo ja cala z niego.Wiec bardziej polecam kombi -
.roeika.
>Borek napisał
>Tez nad tym myslalem,poki nie trafil mi sie nowy SPYKE za
>chyba cos ok 900zł
Borek a gdzie Ty tego Spyke znalazles?
-
-
.roeika.
hahaha nie dzieki... wczoraj w drodze powrotnej prawie sobie kurtke przetarłam; o) jak kupie to bede wychodzic tylko w kombi; op
safty safety safety!; o)
-
Anonim
JEZUUUU czemu każdy myśli że tylko w zbroi można jeździć ?!?
Zbroja jest zajebista pod warunkiem że ma się ją pod kurtką.
Zbroja jest kompletem ochraniaczy umieszczonych na naogół na siatce, która rwie się lub przeciera przy bezpośrednim tarciu o podłoże. Zbroja ma za zadanie przejąć siłę uderzenia a nie tarcia. Zastosowanie zbroi ma duży sens ponieważ ochraniacze zwykłe nie są bardzo dobrze dopasowane kiedy zbroje możesz dopasować dowolnie do swoich gabarytów. Jeśli chcesz jeździć w zbroi to z kurtki wyciągasz wszystkie ochraniacze, zakładasz zbroje na siebie a potem kurtkę i git. Jeśli jest lato i jest ci gorąco w skórze, to pod żadnym pozorem nie jeździj jak DEBIL w samej zbroi tylko kup sobie kurtkę tzw. AirMesha, która zajebiście przepuszcza powietrze a nadal chroni cię przed tarciem i załóż ją na zbroję i jest też git. -
Anonim
Przy szlifie sama zbroja gówno ci da bo swoją skórę będziesz zdrapywał szpatułką z asfaltu :P