MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SuperMocarz

zgadza sie.
  • Dr. Monique

jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim
    w sklepie nie potrafili tyle powiedziec
  • wciskam guzik i zapierdalam!!

kup sobie wzmocniony oring DIDa.w motor landzie maja chujowe ceny na detal.podjedz do yavitu - skrecasz na plowieckiej za zajazdem napoleon w prawo i jeszcze raz w prawo i przecznice dalej po lewej bedzie serwid moto.ja zaplacilem za caly naped:did 525v i zebatki JT z zalozeniem 500zl.tel 815 3004
  • Anonim

Witam.
    Od kilku dni Stałem się szczęśliwym posiadaczem FZS 600 '98. I Chciałem odświeżyć temat, gdyż niestety muszę wymienić napęd ( Łańcuch + zębatki ).
    Z tego co wyczytałem liczą się tylko 2 firmy, tylko nie za bardzo kumam jeszcze o co chodzi z tymi X-ringami, O-ringami czy jakoś tak heh.

Pytanie moje takie. Jaki? Jaki? Jaki? :D
    To dwa typy znalezione na allegro.
    http://allegro.pl/item352635406_nap...
    http://allegro.pl/item367748144_nap...

Motocykla chce używać turystycznie, bo do "zapier****nia" jeszczę się nie nadaję.

Dzięki z góry i pozdrawiam.
  • Anonim

X - ring czy O-ring to kształt "uszczelek" w ogniwach łańcucha.
    Łańcuch składa się z ogniw, tulejek w których jest smar i uszczelniaczy żeby z tych tulejek smar nie uciekał, różne typy tych uszczelek dają lepsze zabezpieczenie dla smaru żeby ci się nie wypłukał czy też nie zasyfił i nie zatarł. X - ring to uszczelka której przekrój wygląda jak litera "X", O - ring znowu analogicznie jak litera "O" z tym że niema pustego środka. Ja na przykład preferuje łańcuch X-ringowe gdyż uważam że dużo lepiej (większą powierzchnią) "izolują" smar łańcucha.
    Oczywiście jest wiele kombinacji tych "uszczelek" ale generalnie chodzi o to żeby jak najlepiej zabezpieczyć smar wewnątrz łańcucha.

Co do producenta łańcucha to są tylko dwaj producenci liczący się na rynku, DID i RK.

A co do zapierdalania to niema to znaczenia czy dzidujesz czy jeździsz turystycznie chodzi o to że czym bardziej wzmacniany łańcuch i czym mocniejsze zębatki tym więcej km nawiniesz na jednym napędzie (pod warunkiem że będziesz go smarował w celu zabezpieczania jego uszczelniaczy) i tym rzadziej będziesz musiał naciągać łańcuch.

Jak jest jeszcze coś do dodania to niech ktoś to zrobi już za mnie :P
  • Anonim

ok to już trochę zaczynam rozumieć.
    A jak mają się do Siebie te dwa zestawy które wkleiłem wyżej?
    Nie zawsze droższy oznacza lepszy.
  • Anonim

W przypadku łańcuchów DID lub RK zawsze !!!
    Według mnie oba łańcuch są dobre ale o zębatkach nic ci nie powiem bo nic mi nie wiadomo o zębatkach firmy JT.
  • BIelas

osobiście polecam wał kardana. Bez obsługowy tylko sie olej sprawdza a reszta nas nie interesuje.
  • Anonim

>BIelas napisał
    >osobiście polecam wał kardana. Bez obsługowy tylko sie
    >olej sprawdza a reszta nas nie interesuje.

spam :)
  • Mfalme

>BIelas napisał
    >osobiście polecam wał kardana. Bez obsługowy tylko sie
    >olej sprawdza a reszta nas nie interesuje.

Osobiście to potwierdzam ale wątpię, czy gość wymieni łańcuch na Kardana ot tak :). Inna sprawa, że przewaga jest po prostu nieoceniona.
  • BIelas

myśle ze kwestia silnej woli i zdolności manualnych pozwoli zamienić łańcuch na wał:D

Tak tylko od siebie chciałem dodać.
  • Anonim

a ja powiem tylko..... o takiego wała <lol2>
  • Michał

Szukam miejsca w Wawie gdzie mogę kupić najtaniej łańcuch DIDa z zębatkami. Ktoś może coś poleci?
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)