MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • DaXmAn

Kupiłem niedawno kask HJC FS-10

http://www.hjchelmets.com/prds_fs10...

Pod względem użyteczności świetna sprawa. Wysuwana przyciemniana szyba przede wszystkim.

A jak pod względem bezpieczeństwa?
  • JOSA

Pogadaj z Wiktorem od VFR :) on ma i jeczy bo ma mata i mu sie porysowal :)
  • DaXmAn

Moj na sczeszcie jest czarny metalik; )
  • StES

>DaXmAn napisał
    >Moj na sczeszcie jest czarny metalik; )

a ja mam ten sam co Wiktor i nie narzekam. przy czym jesli chodzi o wytrzymalosc przy wypadku to moge jedynie polecic sharka bo tylko jego tak przetestowalem...
  • Wiktor VFR

Bardzo sobie go cenie jest WYGODNY TANI dosc dobrze tlumi SZUMY a ci co wiedza jaki mam wydech to wiedza ze mam racje :) ( modele do 500-600 zm nie maja ANTIFOGa ale mozna dokupic za 50 zl :) |)
  • DaXmAn

No to super...

A ten antifog to chyba jakaś ściema.. Szyba pokryta jakaś warstwa (której nie wolno dotykać bo sie zepsuje; )) Ciekawe na jak długo to starczy...
  • SuperMocarz

jeśli chodzi o HJC to wiem że Kawasaki swoje firmowe kaski - czyli te akcesoryjne - produkuje w fabryce HJC.
  • LIVE OR DIE

mam CL14 i jest glosny, wentylacja byla w miare ok jak byl nowy, teraz to jedna wielka porazka.
  • LIVE OR DIE

PS: waga tez nie grzeszy....
  • DaXmAn

a cl14 to nowszy czy starszy model?
  • :super_śledź:

a użytkuje ktoś może przypadkiem model fg-15 ???

bo właśnie takiego zakupiłem i już do mnie jedzie :P przegrzebałem cały internet, a o gronie zapomniałem.. heh

chodzi dokładnie o ten garnek:

http://www.allegro.pl/item580562660...
  • oscar

FG-15 to bardzo fajny model - bezpieczny, wygodny, cichy, lekki, duzo dodatkow. Jak sie przymierzalem do zakupu kasku i przetrzepalem rozne fora i tematy, to wyszlo ze to najlepszy zakup.
    A potem okazalo sie ze tanio mozna kupic HJC HQ-1 w sklepie w UK (z tego co wiem to jeszcze taniej teraz bo kurs o wiele nizszy. Sprawdz na http://www.helmetcity.co.uk/HQ-1_B2...
    Z wysylka mi wyszlo 200GBP - wtedy 1100pln czyli o 500pln taniej niz taki sam w polskim sklepie, a teraz to 975pln, czyli w cenie FG-15 prism! Platnosc paypal, kask przyszedl po 4 dniach od momentu zakupu kurierem ubezpieczonym. Wszystko cacy, wiec smialo moge polecic.

no dzięki, w sumie to już za późno bo kask tak jak pisałem już do mnie jedzie :) co do HQ-1 - naczytałem się o tym cudeńku wieeele, ale że na fg-15 dostałem naprawdę dobrą ofertę (nie tyle co widnieje w tym linku co przesłałem.. ) to zdecydowałem się właśnie na ten model.

miałeś może przyjemność śmigania w fg-15 ? lub napisz jakie odczucia co do HQ-1, bo choć to nie ta sama klasa to jakieś podobieństwo pewnie występuje :)
  • julek

mierzylem wiele HJC jak kupowalem kask

NAJNIEWYGODNIEJSZE KASKI JAKIE MIALEM NA GLOWIE
    nie wiem dlaczego ale tak bylo
    10 sekund nie dalem rady wytrzymac nawet w rozmiarze XL

mam marushina S'ke i jest mega wygodny
  • Anonim

FG-15 to bardzo dobry kask. Posiadam taki w rozmiarze S i idealnie leży mi na głowie (do każdej głowy pasuje inna marka). Nie jest to najcichszy z kasków ale to wina bardzo dobrej wentylacji. Anti-fog działa jak należy i szybka nie paruje.

Kurcze jakie to teraz drogie :/ w czerwcu z niemiec z przesyłką UPS zapłaciłem poniżej 700.

dokładnie - trzeba dopasować sobie po swojemu, bo nie od dzisiaj wiadomo że każdemu przypasuje coś innego. mnie natomiast ten model leżał super na dyni (chociaż wziąłem rozmiar mniejszy tj XS, bo S była jednak za luźna), jakościowo poskładany super, dosyć lekki. no ale nie mialem przyjemnosci pojezdzenia w nim, dlatego pytam. landryś, piszesz ze nie jest najcichszy, a porównywałeś z czymś ? w sensie w czym wczesniej jezdziles itp ?

dzięki za wszystkie odp
  • oscar

Jak juz zostalo wspomniane - kask nalezy najpierw przymierzyc!!! Ja tez najpierw na zywo przymierzylem, a dopiero potem znajac rozmiar i model kupilem taki sam wysylkowo.
    Kask lezy idealnie i jest bardzo lekki. Zadnych zawirowan nawet przy wiekszych predkosciach, jak sie odwracam to glowy tez nie urywa - slowem swietna aerodynamika. Nigdzie mnie nie uciska w glowe (tylko nosek jak zalozony to mi troszke ryjek ociera, ale moze zle go zamontowalem :| ). Jest normalny na cihcosc chyba (nie mam porownania). Ja jestem zadowolony w 100%, ale porownania nie mam bo to moj pierwszy garnek (kiedys tylko w sporo za duzym byle jakim na skuterku jezdzilem, ale to bez porownania).
  • Notturno SV

ja mam cs12 czarny mat jezdze w nim od 3 lat i nie narzekam wentylacja git tlumienie halasu tez a banke juz mnie dwa razy ratowal przed calowaniem asfaltu :)i dalej wygladfa oki :D
  • KLimek #99

ja posiadam CS-R1 i tez nie mam co narzekać. Co prawda to prawda... potrzebował troche czasu żeby stać sie wygodny i wyrobić dobrze, ale teraz już nie mam żadnego powodu do narzekania :) Wentylacja świetna, po jej zamknięciu zdecydowanie sie w nim wycisza; )
  • Anonim

kask jest "jednorazowy" tzn po upadku, wypadku mimo ze kask wyglada na nieruszony powstaja na jego powierzchni mikropekniecia, przez ktore przy nastepnej "okazji" kask moze sie nie spisac tak jak za pierwszym razem.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)