MOTOCYKLE [10936]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • grisza

polecam lekturę:
    http://motoryzacja.interia.pl/news/...

strach się bać wejść na moto, bo jeszcze się okaże, że ktoś w okolicy ucieka na moto z włamania i będą strzelać do wszystkich po kolei, a co se będą żałować, nie? Ma kask, ma, ma motocykl, ma więc się zgadza...
  • Anonim

I dobrze, jakby się zatrzymał to by żył. O co robisz dym? Tak powinno być, po to mają broń żeby jej używać. Widzę że ty byś im wymienił broń palną na sikawki.
  • Anonim

a kto kazał małolatowi uciekać przez blokadę?
  • Anonim

JAkby nie uciekał to by nie zginał sam jest sobie winien.
  • grisza

i sądzisz, że to jest wystarczający powód by strzelać z automatu by zabić? Sorry, ale z automatu to nawet by przestrzelić w samochodach opony nie strzelają - za mała celność.
  • mazi !

To z pistoletu jest wieksza?! :D:D:D lol
  • Anonim

Sądzę, że tak skoro była blokada policyjna, stały radiowozy a gnój probował się przebić przez blokadę i uciec to sam na miejscu policjanta bym strzelał. Kto mu kazał uciekać ?!? Zatrzymał by się dostał by 300 lub 500 zł mandatu i żył by dalej, a tak przez próbę przejechania policjanta i ominięcie blokady, które to nie są postawione od tak dla kaprysu policji, tylko zawsze z jakiegoś powodu !!!
  • Anonim

Takie mamy prawo, dlatego podczas szkolenia policjantów uczą, że jak są zmuszeni do strzelania, to mają strzelać by zabić, ponieważ mniej kłopotów później z prokuraturą.
  • grisza

a to ciekawe, widocznie w innych systemach prawnych żyjemy, w dodatku widzę, że inne wartości życiowe mamy. Ja troszkę bardziej cenie ludzkie życie, niż czyjeś kłopoty z prokuraturą.
  • Anonim

to jak cenisz swoje zycie to sie zatrzymuj na blokadzie a nie uciekaj , a jak ktos niema prawka na motor to co najwyzej dostanie mandat i tyle (proste)

Jak dla mnie koniec tematu. Pozdro
  • Anonim

sam jestem motocyklistą i to zapalonym... i musze powiedziec ze w czasach młodości kilka razy nie zatrzymalem sie przy policjancie machającym lizakiem na moim osiedlu.... to byly czasy kiedy jezdzilem motorynką; ) ale jezeli chodzi o nie zatrzymanie się podczas blokady to chłopak sam jest sobie winien.. policja jest od tego żeby strzelać do nie zatrzymujących sie... łącze się w bólu z rodziną tego chłopaka ale nie widze w tym zdarzeniu ani grama winy policji...
  • Adel

Też myślę że to wina motocyklisty.
  • Maciek

>grisza napisał
    >strach się bać wejść na moto, bo jeszcze się okaże,
    >że ktoś w okolicy ucieka na moto z włamania i będą
    >strzelać do wszystkich po kolei, a co se będą żałować,
    >nie? Ma kask, ma, ma motocykl, ma więc się zgadza...

Grisza, może nie pamiętasz, więc Ci przypomnę. Nie strzelali od razu. Zrobili najpierw wszystko, żeby go zatrzymać.
  • kamil.

zgadzam się z przedmówcami! sam sobie winien. trzeba bylo sie zatrzymac...
  • kurczakiew

dziwna sprawa.
    Bo zdaje się że akcja wyglądala tak :
    Koleżka jedzie na blokadę, policjant próbuje go zatrzymać, ale mu się nie udaje. Motocyklista mija blokadę, i ucieka.
    I wtedy policjant zabija go - za karę.

"Ja Ci tu machalem i w ogóle nie widzialeś blokady ?? trzeba bylo się zatrzymać a tak no to niestety ale musisz teraz dostać z kalacha."

" nie uciekniesz bratku bo ja tu mam 10 malych bardzo szybkich koleżków, którzy na pewno Cię dogonią"

"asta lavista bejbe"

"ju tokin to mi ?"

Ciekawe że jak idzie do strzelania do kiboli to niestety ale jest problem. Z tego co mi wiadomo to broni można używać w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia, lub mienia. A tu uciekający motocyklista ... No cóż reakcja policji perfekcyjna. Zwlaszcza że przestępcy uciekający na jakiejś Jawie czy innym tego typu temacie a chlopak Yamaszką .
  • Mfalme

>Maciek napisał
    >>grisza napisał
    >>strach się bać wejść na moto, bo jeszcze się okaże,
    >>że ktoś w okolicy ucieka na moto z włamania i będą
    >>strzelać do wszystkich po kolei, a co se będą
    >żałować,
    >>nie? Ma kask, ma, ma motocykl, ma więc się zgadza...
    >
    >Grisza, może nie pamiętasz, więc Ci przypomnę. Nie
    >strzelali od razu. Zrobili najpierw wszystko, żeby go
    >zatrzymać.

Tak właśnie było. Próbowali zatrzymać raz, drugi, mało nie zabił policjanta i siebie przy okazji więc dał dowód na to, że jest przestępcą i tak też został potraktowany. Słusznie.

Z przedmówcą się absolutnie nie zgadzam. Bzdura. Co do wyglądu akcji zapomniałeś dodać "ataku" na policjanta, bo jak wiemy prawie został przejechany. Co do marki motocykla to 10min po przestepstwie nie musieli znać marki motocykla, wiemy to dziś ale wtedy prawdopodobnie jej nie znali a nawet jeśli to nie każdy policjant musi umieć rozróżniać marki i modele motocykli. Ucieczka na motocyklu to już przestepstwo, narażenie życia było więc co nie tak? Moim zdaniem sprawa jest oczywista i nie należy mieć jakichkolwiek wątpliwości co do jej przeprowadzenia. Pozdrawiam
  • Anonim

jak by mi ktos rąbnąl motocykl to mam nadzieje ze jak go beda chcieli zatrzymac a tego nie zrobi to wypierdolą mu z bazuki prosto w łeb...
  • Maciek

A wiesz jakie były komentarze bezpośrednio po strzelaninie? Że przestępcy pewnie zdążyli zmienić środek transportu i na pewno nie jadą już motocyklem. Ci przestępcy byli uzbrojeni. Będą strzelać tylko w obronie życia i mienia? Człowiek dał czytelne sygnały, że nie ma czystego sumienia. Z resztą sytuacja wyglądała inaczej. Człowiek omija blokadę, 2 policjantów zaczyna go gonić VW Transporterem. Motocyklista zawraca i mija ich, ale na miejscu został jeszcze 1 policjant, który probóje go zatrzymać. Motocyklista jedzie prosto na policjanta, ten odskakuje i oddaje strzały. Policjant powinien ponieść konsekwencje jedynie za to, że strzelał w kierunku, w którym stałi przypadkowi świadkowie (mogł kogoś trafić). Poza tym wg ustaleń celował w koło, więc nie było to "asta lavista bejbe".
  • Madzia

Co jak co ,ale to był człowiek (ludzkie istnienie,życie)<bulwers>i jak policja nie wie kto to to nie powinna strzelać !!!Niedługo nas wszystkich wybiją ,bo jeździmy na moto :( tak można pomysleć i napisać ale chyba od czegoś policja jest,ma swoje prawa i obowiązki , każdy kto wstępuje do tej instytucj jest świadom tego,że musi w jakiś sposób okreslony wobec praw wykonywać swój zawód !Ale to głupota tak odrazu zabijać strzelać i w ogóle po co to ? po co te sceny ? po co strzelanie predzej czy później prawda i tak wyjdzie na jaw! Każdy to wie! To już jest przesada !Poprostu żałosne :(
  • Madzia

poza tym mowa w artykule jest o sprawcach ,którzy uciekli na motocyklu a chlopaczek jechał sam poza tym wrócił tam do blokady.Wszystko takie zagmatwane jak zwykle jaki kolwiek wypadek gdzie występuje policja to tylko jako ofiara!Nawet siostra miała wypadek samochodowy,wtedy policjant po alkoholu skasował jej auto i co i nic szkoda gadać !Policja wszystko może jeżdzić po pijaku i nic zawsze wina zwykłego ,szarego człowieczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!A wracając do tematu i tak ten policjant będzie miał przesrany żywot,wiedząc,że zabił niewinnego człowieka
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)