MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Najlepsza maszyna pod słońcem!!! Ale dlaczego? Wady zalety...
  • Anonim

to ten zlo0m ma zalety jakies..:)?? przeciez to szroty sa!!! kawasaki sa wadliwe gpz to juz wogole.. a gpz 900 i 750 to juz porazka!!!!

• Wiktor VFR

mialem kawasaki gpz 900 z '88 i powiem szczerze ze to totalny złom maszyna nie nadaje sie do jazdy wogole do niczego sie nie nadaje
  • Izzy

Tyle, że o ile dobrze pamiętam Cruise GPZ`em jeździł w TopGun - to dla niektórych może być zaleta :P
  • Anonim

>Wiktor Kędzierski napisał
    >mialem kawasaki gpz 900 z '88 i powiem szczerze ze to
    >totalny złom maszyna nie nadaje sie do jazdy wogole do
    >niczego sie nie nadaje

..nawet na ozdobe przy kominku sie nie nadaje;]
  • Wiktor VFR

chociaz Venom powiem ci ze jak wpadniesz do wawy tą GPZta to chcialbym ja zobaczyc w akcji byc moze zmienie zdanie:)
  • Anonim

>VenomPRO napisał
    >Najlepsza maszyna pod słońcem!!! Ale dlaczego? Wady
    >zalety...

szrotownia najwiekrza pod sloncem,a ze gral w top gun to kawasaki niezle musialo posmarowac za reklame,ciekaw jestem ile razy musieli powtarzac ujecia przez ten zlom
  • Anonim

a zaraz po nim R1 :)
  • Anonim

oj ludzie ale żeście pojechali z gpzetka jak z dzi...
    a to taka poczciwa maszynka
    mam ja 3 miechy i ani razu mnie nie zawiodla
    latam nia co miech do wawy i zajmuje mi to kolo 3 godzinek:)
    nawet do serwisu dalem na ogledziny i stwierdzili ze silnik perla i nie ma co w niej robic.
    Wiecie nie kazdego stac na cos nowszego (drozszego) choc nie powiem marzy sie czasem ah marzy...
    pozdrawiam was zrzedy:P
  • Anonim

a co to sa 3mc,nie konicznie kazda gpz musi byc zlomem,ale prawda jest taka ze ciezko jest wsrod kawasaki znalezc dobry egzemplarz,przynajmniej ciezej niz motocykle innych firm
  • Anonim

mocium paaanie
    Ale ja jej nie zaluje naprawde, jak lece na wawe to przez pol godziny potrafie nie schodzic ponizej 220 (240 leci ale samobojca nie jestem:)))
    i zero problema. a jak mruuuczy:) i trzyma sie drogi pieknie (nowa tylna gumka dziala cuda)...
    eh no wiem wiem nic juz nie mowie...
  • Anonim

>VenomPRO napisał
    >oj ludzie ale żeście pojechali z gpzetka jak z dzi...
    >a to taka poczciwa maszynka
    >mam ja 3 miechy i ani razu mnie nie zawiodla
    >latam nia co miech do wawy i zajmuje mi to kolo 3
    >godzinek:)
    >nawet do serwisu dalem na ogledziny i stwierdzili ze silnik
    >perla i nie ma co w niej robic.
    >Wiecie nie kazdego stac na cos nowszego (drozszego) choc nie
    >powiem marzy sie czasem ah marzy...
    >pozdrawiam was zrzedy:P

nie mowimy o drozszych..ale za cene ktora trzeba dawac za gzp lepiej kupic np...VFR:)
  • Anonim

no bez jaj, ile taka VFR no za ile?
  • Anonim

3-4 tysie..;]
  • Anonim

http://www.otomoto.pl/index.php?sec...

zobaczcie ten model:)
  • Anonim

jak mialbym kupic za 3-4tys VFR to juz wole kawasaki
  • michał

Malkontenci, powiedzcie ile mieliście do czynienia z niekatowanym GPZtem 900? Mój ma 19 lat, prawie 150.000km przebiegu i (do wypadku) trzymał się lepiej od równolatków innych marek. Wg. mnie ci z Was, którzy narzekają na trwałość, mieli styczność z modelem sprzed 1987 roku, lub z egzemplarzem, którym ktoś pojechał na wakacje na oparach oleju. Mój był dobrze używany, serwisowany i "pozostał sprawny do końca". GPZcior jest nieziemskim sprzętem. Fin.

Do Venoma - facet wymień przednią oponę jeśli chcesz dożyć starości. Znajdź datę produkcji opony i szukaj środków na coś nowego. To, co masz na przedzie nie nadaje się do jazdy GPZtem. Zajrzyj do zdjęć z mojego profilu - tam masz jakby dowody owego.

Tyle w temacie, michał
  • JOSA

VenomPro popieram cie w 100 procentachnie kazdego stac na cos nowego wazne ze jezdzi i sprawia radoc
    Pozdro :)
  • Anonim

Dzieki za pierwsze pozytywne opinie! thx
    Jesli chodzi o moj motorek, rocznik 1988 hehe czyli wersja bez wad (wczesniejsze mialy pare niedorobek ktore psuja teraz im opinie),
    serwisowana dbana sprawdzana i dodam ze poprzedni wlasciciel mial ja pare lat i byl mechanikiem w warsztacie motocyklowym wiec...
    motor ma pare ulepszen, alarm + odpalanie z pilota hehe
    przebieg 108.000 km i uwierzcie chodzi jak nowka

"...a może poskromisz" - opona do wymiany to wiem, 2 razy przez nia lezalem na mokrym asfalcie ale za kazdym razem przy wyjezdzie z domu wic niegroznie:)
    natomiast wspolczoje Ci szlifu...
  • michał

Dzięki...szlif już prawie odżałowany, choć w kościach czuję do dziś. Jeśli jeździsz z Krakowa do Warszawy, to pewnie przez Tarczyn. Tam jest jeden łuk - w prawo za górką, później na dole światła. To tam i na takiej samej oponie się wyłożyłem. Brutalnie mówiąc, jeśli już przez oponę miałeś jakieś przygody, to opanuj się i poczekaj na nową, a nie wykręcaj maksymalne prędkości na gumce, która lata świetności ma już prawdopodobnie za sobą. Jedno niespodziewane hamowanie z dużej prędkości i jesteś martwy. Druga kwestia jest taka, że nie jest to zbyt mocno trzymająca opona sama w sobie. To coś bardziej turystycznego, twardego. Zrobiłem na niej około 12.000km i nie wykazała praktycznie żadnego większego zużycia. To raczej niefajnie. Trzymaj się i nie słuchaj wioskowych mędrków, którzy "kiedyś na takim siedzieli" i wszystko wiedzą. Zadbany GPZ z późniejszych lat produkcji (86 wzwyż) jest b.dobrym motocyklem, co doceniają ludzie na całym świecie. Takich motocykli już się nie robi.

zły michał
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)