MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bartek

Mam drobny problem. Kupiłem nowe moto i juz po kilku jazdach na baku pojawiły sie smugi powstałe w wyniku obcierania sie skórzanych spodni o bak. Jak temu zaradzić? Czy kazde spodnie tak rysują czy po prostu ja mam pecha i na takie trafiłem(retbike), poza tym co mozna z takimi smugami zrobić, czy jakies pastowanie sprawi ze one znikną? Czy lepiej szukac jakiś naklejek czy coś. Wkurza mnie to bo moto uzywany, a lakier mial w bardzo dobrym stanie a po kilku dniach u mnie juz widac slady zuzycia.
  • Goguś

Masz ten sam problem co ja. Motocykl był malowany przez jakiegoś partacza który dobrał złą farbę. Te smugi to wycierająca się farba. Za miesiąc będziesz widział plastik. Polecam naklejki lub pomalowanie moto dobrą farbą a nie taką na sprzedaż; p U mnie nawet po jednej jeździe z kaskiem przymocowanym na pajączka widać gdzie szły linki; / Tak to już jest jak ktoś Cię w chuja zrobi :D
  • Bartek

Nie no tak zle to moze nie jest w poprzednim moto tez miałęm ten problem, tylko powiedzmy ze mniej mi zalezalo na zapobiegnieciu temu.
  • Goguś

No mi wcale nie zależy i widzę plastik :D
  • Bartek

Ja wolalbym nie widzieć. Ewentualnie interesuje mnie czy pozniej da sie cos takiego wypolerować zeby nie było widać, widziałem ze na samochodach takie pasty polerskie potrafia cuda zdziałać.
  • Goguś

Da się, ale każde polerowanie w jakimś mega ułamku zmniejsza warstwę lakieru. Moim zdaniem poczekaj na efekty. Jak przetrzesz lakier to będziesz wiedział na czym stoisz ^^ Takie smugi nie muszą od razu oznaczać problemu z lakierem. Aczkolwiek jeśli lakier jest ogólnie błyszczący i NIE DA SIĘ umyć motocykla do "błysku" to raczej schodzi lakier; p A jak masz metalowy zbiornik "atrapę" to dochodzi Ci do tego korozja; p
  • starter

A co to?motocykl to fortepian?on ma latac a nie wygladac codziennie jak na wystawę w jakimś salonie piękności dla motocykli :-/
  • Goguś

Dlatego powinien olać to i jak się przetrze to dać naklejki aby nie poszło po całości i tyle.
  • !aniolek z ogonkiem

ew mozna od razu kupic nasklejki antyposlizgowe cos takiego jak tank pad tylko z boku zbiornika...
  • Cooka®

pasta polerska + jakaś przezroczysta samoprzylepna folia zabezpieczająca i będzie git
    tyle, że musisz dobrać dobrą, grubą folię, bo inaczej ona sama też się zedrze
    znam ten ból, bo też się z tym spotkałam. ale zrobiłam, jak napisałam i naprawdę jest już wszystko ok:)
  • TUREK

albo se nogi ućiąć:)
  • starter

>TUREK napisał
    >albo se nogi ućiąć:)
    >

bierzcie przykład z Turka,On ma smugi od gilów z nosa na motocyklu i ze śliny na zbiorniku jak go zaślinia widząc mój sprzęt i ma na to wyjebane że jego rututnia wygląda jak jedna wielka flegma
  • TUREK

Ale na szczęscie mam Fajera który dzielnie mi te gluty ściera miękką ściereczką oraz poleruje i czysci butki przed jazdą

Dziękuje cziścicielu :*
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)