-
Anonim
Witam, mam problem z Moto, mianowicie odpalilem moto aby pochodzil troche po czym sam mi zgasł pozniej chcialem go odpalic nie chial zapalic niby cos krecil ale nie mial tej wystarczajacej mocy do odpalenia. Jakis tydzien pozniej naladowalem akumulator na prostownik wsadzilem do moto odpalilem znowu pochodzil z 15 min i sam zgasl i nie chial odpalic po czym znowu prostownik na godzinke odpalilem i ruszylem w droge po jakis 100 km przejechanych moto w trakcie jazdy mi zgasl chialem go odpalic kontrolki sie tylko zazyly po czym odpalilem go ze spychu gdy wlaczylem swiatla zgasl i tak w kolko na 2 dzien wsadzilem nowke sztuke akumulator choiciaz ten stary tez byl w miare nowy mial rok niecaly sprawdzilem napiecie i w starym bylo 8 a przy probie odpalenia spadalo na 3 cyzli akumulator kaszana wlozylem ten nowy 13 w spoczynku 14 gdy byl dopalony zrobilem jakies 15 km postawilem pod domem na 15 min i znow po tym czasie mialem problem z odpaleniem musialem go dusic jakies 2 minuty sprawdzilem ladowanie jak dojechalem do domu i ,otor jak nie jest odpalony i wszystko jest powylanczane wyjete kluczyki ze stacyjki mial 13 napiecie i z czasem zaczelo spadac tak jak by mi prad gdzies uciekal po odpaleniu znow 14 i oczywyscie ledwo ledwo na nowym akumulatorze ogolnie spada mi napiecie gasnie czasem p;odczas jazdy ciezko sie odpala i ogolnie moto nie mozna stac dluzej niz 2 godziny na akumulatorze bo zabiera prad z niego i nie odpala prosba napiszcie co moze byc przyczyna ???? i z gory sorry za bledy ale pisalem na kolanie w samochodzie podczas jazdy :P:P -
starter
-
!aniolek z ogonkiem
po pierwsze napiecie ladowania po odpaleniu powinno byc mniej wiecej rowne i wieksze od napiecia suchego akumulatora, po drugie jesli ci sie rozladowuje akumulator jak motocykl stoi to moze masz jakis pobor pradu np przez alarm jesli posiadasz, proponowal bym podjechac do serwisu bo samemu to sie nawymieniasz i tylko wpadniesz na koszta jesli jestes z wawy polecam http://www.pitstopmoto.pl/
fajer dobrze mowi dac mu wooodki:P -
Wiktor VFR
-
-
TUREK
-
DominiQ
-
Anonim
duzo osob mi mowi ze to regulator napiecia a co do alternatora to wydaje mi sie ze jakby nie ladowal to by na mierniku bylo widac a sprawdzalem bylo ok napiecie z alternatora ale dzieki za jakies podpowiedzi -
[[TomeK]]
>Konrad napisał
>duzo osob mi mowi ze to regulator napiecia a co do
>alternatora to wydaje mi sie ze jakby nie ladowal to by na
>mierniku bylo widac a sprawdzalem bylo ok napiecie z
>alternatora ale dzieki za jakies podpowiedzi
Prawdopodobnie gdzies jest jest jakies zwarcie. Poszukaj przetarć na kablach, moze któryś masy dotyka. Jak nic nie znajdziesz to przyjedz do Depot-Racing ul. Farbiarska 5. -
Anonim
W tych kawach często siada moduł i też miałem podobne objawy. Więcej ją pchałem niz jeździłem, ale jej przeszło.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne