MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dirty Rider

Jeżdżę na motocyklu od jakichś może 3 tygodni - wcześniej dużo jeździłem autem. Teraz jadąc ulicami mam wrażenie że inni użytkownicy drogi patrzą się na mnie jak na jakieś zjawisko, kosmitę jakiegoś. Czuję się wręcz jak nieproszony gość na tej drodze... Czy wy też tak mieliście czy to ja jakieś schizy w mózgu mam ?
  • yonderbrack

Witamy w życiu... W przyszłym tygodniu na pewno zauważysz, że dla kogoś możesz być również Bogu ducha winnym wrogiem:)
  • >>Domino<<

pomachaj ludziom w autobusie, zobaczysz reakcje...; )
  • Anonim

poprzeciskaj sie w korku, poznasz gościnność części polaków :]
  • F.E.A.R. :]

mysle, ze polubisz tez taksowkarzy;)
  • Ka®oL :Ð

Nie wspominając o użytkownikach samochodów typu SUV :)
  • Anonim

Rób przygazówe i napierdalaj po lusterkach, to gościnność nie będzie potrzebna.

Nie no, tak bardziej serio - przywykniesz :)
  • Anonim

Czytam i nie wiem o czym mówicie. Mi ludzie w korku ustępują drogi.
  • Anonim

no to masz szczęście; ) i nie napisałem że wszyscy, tylko "pewna część" która nie zawsze na widok motocykla chętnie zjeżdża z drogi.
  • MacGyver

moja rada. naucz się jeździć tak jak byś był niewidzialny. spodziewaj się niespodziewanego bo pewnie i tak 3/4 kierowców samochodów cie nie widzi, a na to ze dla większości polskiego społeczeństwa motocyklista = bandyta już nic nie poradzisz
  • Dirty Rider

ale ja nigdy nie myślałem o motocyklistach jako o bandytach (mówię z perspektywy kierowcy samochodu), co najwyżej nieszczęsnych samobójcach (o tych dosiadających ścigaczy). I zawsze wiedziałem że motocykl ma na drodze te same prawa co samochód... czy prawo stanowi inaczej? Chyba nie... A jak się taki przeciskał w korku to myślałem "też bym tak k... chciał" . Więc nie rozumiem skąd jakakolwiek agresja w stosunku do motocykli o ile taka istnieje :O
    aha - i nigdy nie zdarzyło mi się nie zauważyć motocykla - przede wszystkim przy zmianie pasa, przy skręcaniu , przy jakiejkolwiek zmianie toru jazdy patrzy się w lusterka i to powinno być oczywiste dla każdego kierowcy tak jak i dla mnie jest
  • Anonim

Poprostu kierowców samochodów ściska w dupe to że są wolniejsi i mniej zwinni od motocyklistów; ]

1) agresja w stosunku do motocyklistow pojawia sie z wielu powodow. wspomniales o korkach. wlasnie KOREK. ludzie jadacy samochodem czesto sa zlosliwi z tego powodu, ze oni musza stac w korku a motocyklisci nie.
    2)jesli chodzi o lusterka sprawa nie jest taka prosta. zarowno kierowca samochodu jak i motocykla musi miec na uwadze pewne rzeczy. takie np. jak fakt, ze w pewnych granicach zasiegu widzenia w lusterkach motocyklisty nie widac(szczegolnie jak skacze z pasa na pas i pomiedzy nimi). musi miec tez(i tu i motocyklista i samochodzista;D ) na uwadze, swoja predkosc. bo kierwoca samochodu moze zle ja ocenic i po prostu zajechac nam droge.
  • xxx

i uważaj na niebieskie śkody!!! jak taką zobaczysz to rzucaj moto i uciekaj jak najszybciej!!!
  • Andzia

ja jako motocyklistka bardzo często omijam ludzi stojących w korku i ciesze się ze wreszcie zmądrzałam i się przesiadłam z autka nie stoję teraz tak jak oni tylko jadę i nigdy nie spotkałam się z zadnego rodzaju agresja i oby tak dalej
  • Piter

trzeba myslec o kilka chwil wczesniej i wszystkie samochody traktowac jakby mialy Ci zajechac droge etc.; ]

w 100% popieram kolege wyzej. ja dla przykladu przejezdzajac na wprost przez skrzyzowanie zawsze popuszczam gazu i szykuje sie do ew. hamowania. tak na wszelki wypadek gdyby ktos z przeciwka skrecal w lewo i mnie nie zauwazyl;)
  • ...

ja np. jak wyprzedzam, mijam, samochód jadący pas obok to trzymam kciuk na klaksonie...a noge na hamulcu...
  • Sprężi

>V46 napisał
    >i uważaj na niebieskie śkody!!! jak taką zobaczysz to
    >rzucaj moto i uciekaj jak najszybciej!!!

Zdecydowanie te z rejestracją WN; P

a swoją drogą może dopaść kierowcę skody i wytłumaczyć prawo ruchu drogowego; /
  • S

Ja jak jeżdżę po mojej miejscowowsci to stare zdewociałe kurwy na rowerach lub pieszo na mój widok pukają się w głowę...Co do kierowców samochodów to 95% dla mnie jest bardzo w porządku i ustępują drogi :)
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)