MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mfalme

Nie wiem co i gdzie tu wolno pisać na tym forum, ale znalazłem właśnie informację o dacie tegorocznej mszy w intencji bezpiecznego sezonu w Starej Iwicznej. Nie wydaje mi się, aby ktoś już wrzucił tu informację, toteż zaryzykuję :)

Jeśli ktoś jest zainteresowany taką mszą ze święceniem motocykli przed sezonem, to zapraszam do Starej Iwicznej koło Piaseczna (w sumie to jest Warszawa). 10 Kwietnia, jak co roku, ma odbywać się msza w intencji bezpiecznego sezonu motocyklowego.

Liczę na to, że i tym razem koledzy z motocyklowej drogówki nie zawiodą i przybędą na naszą mszę (instruktorzy jazdy z Policji). Rok temu byli na Fazerach i FJR, a bodajże dwa lata temu na Beemkach; ). Ponadto orkiestra policyjna będzie zapewne grała pierwsze skrzypce :D. Zazwyczaj przyjeżdża też do nas ksiądz-motocyklista z obstawą z Częstochowy.

Po mszy będzie można udać się na grille i inne takie atrakcje - ale to już za kościołem. Do tej pory był także i pokaz pierwszej pomocy. Myślę, że i tym razem powinno się udać.

Podsumowując - 10.04, godzina 12:00 o tutaj: http://www.zumi.pl/1626444,Parafia_...

Dojazd jest banalnie prosty, a miejsce raczej spokojne. Myślę, że motocykli w tym roku będzie rekordowo dużo.

"Organizatorzy: Parafia pw. Zesłania Ducha Świętego w Starej
    Iwicznej i motocykliści warszawscy,
    tel.: 0-603 930 074, e-mail: zuzka600f@yahoo.com"

Pozdrawiam,
    V-Told
  • Łukasz

Szkoda, że pokrywa się z MotoSercem na Bródnie. W sumie z "rana" można jechać na mszę, później na Bródno oddać krew i ewentualnie jakiś grill z wieczora :)
    Do zobaczenia!
  • Mfalme

Pamiętam, że organizatorzy starali się tak dobrać termin, aby nie kolidowało to ze zlotami. Widać jednak nie do końca wszystko się zgrało.
  • !aniolek z ogonkiem

msza jest o 12 a moto serce caly dzien wiec spokojnie da sie to polaczyc
    w tym roku niestety nie uda mi sie do iwicznej dojechac pracuje do 14:(
  • Mfalme

Właśnie - jeżeli ktoś chce ot tak, po prostu poświęcić motocykl, to nie ma problemu - można to zrobić zawsze, w dowolnym kościele. Myślę, że żaden ksiądz nie odmówi :)
  • Mfalme

To ja podbijam jeszcze temat - tak dla przypomnienia, bo msza już jutro. Prognoza pogody nie przewiduje jutro deszczu, ma być około 10 stopni.

W każdym razie, jeśli ktoś stąd się wybiera i zamierza trochę pofotografować, to miło by było, aby później wrzucił jakieś linki do zdjęć :)
  • karolina

Dowiedziałam się właśnie, że pomimo dzisiejszej tragedii, Msza Święta na pewno się odbędzie, będzie zarówno w intencji bezpiecznego sezonu, jak i osób które zginęły w katastrofie...

• Mfalme

Dzięki za informację, oby tylko pogoda nie przesadziła. Choć myślę, że w obliczu dzisiejszej katastrofy szczególnie warto przybyć..

[*]
  • Snajper

Pogoda była niezła, nie padało tylko troche zimno. Ale i tak sporo motocykli przybyło.
  • MAT

Czy ktoś ma informacje czy i kiedy będzie w tym roku msza ???
  • przemir

9 kwietnia chyba i chyba 9-10 tez jest Bajzel w WAWie tak mi dzwoni ale to info gdzies z piwka w Piasecznie
  • ...

9 kwietnia o godzinie 12 w Starej Iwicznej a bajzel też jest 9-10 na wyścigach..
  • MAT

Dzięki za info.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)