-
Piter
Jak dla mnie to za dużo prawko od 24 lat a teraz wyciszenie motocykli nie wiem kto to wymyśla
Mam nadzieje że w końcu się opamiętają i żadna z tych rzeczy nie wyjdzie
Piszcie co myślicie na ten temat -
Pepek
>Piter napisał
>Jak dla mnie to za dużo prawko od 24 lat a teraz wyciszenie
>motocykli nie wiem kto to wymyśla
>
>Mam nadzieje że w końcu się opamiętają i żadna z tych
>rzeczy nie wyjdzie
>
>Piszcie co myślicie na ten temat
Jeśli będą wyciszać konsekwentnie, na równych prawach, np. włączając to samoloty to proszę bardzo :P -
starter
to są tylko derektywy UE tzn że można tak zrobic,a my jak potulne pieski tak zrobimy bo taka jest moda i musimy byc prymusami w UE,tak było np z tabliczkami z namalowanymi zielonymi strzalkami pod światłami sygnalizacji świetlnej,UE puściła taką derektywę a my już tak zrobiliśmy a inni nie,np.Estonia,Litwa i wiele innych krajow,takich przykładów jest mnóstwo,tak też załatwili rybołustwo w Polsce,UE puściła derektywę żeby zmniejszyc bodajże o 25% a my ucięliśmy bo jesteśmy prymusami o chyba 50% a inni Szwedzi,Niemcy na to laskę położyli,oni łowią i rybacy mają pracę a u nas blokują drogi bo pracy nie mają, a teraz będziemy sluchac brzęczenia skutera bo ci dowód zabiorą a żeby posłuchac ryku swojego motocykla pojedziesz do Niemiec z tłumikiem pod pachą tam założysz i sobie posłuchasz,z reszta ja to walę,ja lubie w miarę cichy motocykl a nie że ryczy a nie jedzie jak te 125piątki czy 250ątki -
prodigy
>Piter napisał
Właśnie, jak to w końcu jest z tym prawkiem? Są przewidywania kiedy ma to wejść w życie? -
-
Pierdolony Skurwiel
-
Szopen
>Pierdolony Skurwiel napisał
>i dobrze bo niektorzy przeginaja w nocy i spac nie daja;)
zgadzam sie !
Niech to wchodzi i jutro. Mam dosyć tych daffców na motórach !
;) -
KUBA
>Piter napisał
>
>rzeczy nie wyjdzie
>
No patrz... halasowac nie daja. Wogole po co samochodom wydech? Totalnie bez sensu. I jeszcze te ograniczenia predkosci.
Zostan anarchista. -
KLimek #99
>Szopeniasty napisał
>zgadzam sie !
>Niech to wchodzi i jutro. Mam dosyć tych daffców na
>motórach !
>
>;)
Nie cwaniakuj tak bo nawet nie mieszkasz przy ruchliwej ulicy :P mi to mogą nie dawać spać ale nie Tobie :P
Też nie przepadam za zbyt głośnymi wydechami, chociaż to z jakimi tłumikami oryginalnymi wychodzą obecne motocykle to rzeczywiście porażka... Na głos swoich seryjnych nie narzekam, ale to nie te lata produkcji:P -
Gawień
Ja tam nic nie mam do głośnego wydechu; ) Ale... nie latam w nocy. Moim zdaniem jak ktoś chce śmigać w nocy po mieście to sama przyzwoitość wymaga żeby założyć serie czy db-killer . -
Ciekaw jestem jak taka subaru impreza WRX czy STI która nie jest cicha sobie poradzi z tym.
Jak robić takie restrykcji to wszystkim! A uczepili się chuje tych motocykli.
Dodatkowym atutem motocykla który wpływa na bezpieczeństwo jest jego głośny dźwięk. Oczywiście bez przesadzania lecz jak motocykle są niewidoczne to może przynajmniej będzie je słychać ? Ja najczęściej najpierw słyszę motocykl a później go widzę :D -
adrianwisniewski.pl
Jest to kolejny kretynizm. Większość wydechów akcesoryjnych ma homologacje a przekraczają wszelkie normy głośności. A co by było jeszcze śmieszniej większość motocykli seryjnych wyjeżdżając z fabryki przekracza te normy.
Te wszystkie akcje z czepianiem się motocyklistów doprowadzą tylko do tego ,że będziemy latać z tablicami w plecaku i nikt nie będzie zatrzymywał się na wezwani psów.
PS: Do gościa który dla przyzwoitości proponuje zmieniać wydech na seria wieczorami - weź machnij barana w najbliższą ścianę! -
kuncyk
>..::BIZON::. napisał
>PS: Do gościa który dla przyzwoitości proponuje zmieniać
>wydech na seria wieczorami - weź machnij barana w
>najbliższą ścianę!
jemu raczej chodzilo o to ze jak ktos chce jezdzic motocyklem w nocy i palowac do odciecia to powinien zmieniac wydech... jesli ma satysfakcje z tego ze kogos obudzil to jest poprostu palantem
mieszkam w malym miescie gdzie sporo osob sie zna... pamietam jak kiedys dostalem opierdol od kolegi bo usypial dzieciaka a ja mu pod oknem przelecialem -
>Piter napisał
>
>rzeczy nie wyjdzie
>
pewnie wymyslaja to ci ktorych generalnie gowno obchodza motocykle, a 5 przelatujacych szlifierek lub czoperów wzbudza chęc strzelania do nich, szczegolnie po 22.
niezapominajcie, ze motocyklisci nie są pępkem swiata. w tych domach żyja ludzie, nasi dziadkowie, male dzieci i inne osoby, ktore po prostu nie musza chciec tego wysłychiwac. mieszkałam przy żwirki teraz przy grojeckiej i ż nie powiem, że przy otwartych oknach, muzyką dla mojego ucha jest dzwięk napierdzielanych gum pod moim oknem :) -
Gawień
>..::BIZON::. napisał
>PS: Do gościa który dla przyzwoitości proponuje zmieniać
>wydech na seria wieczorami - weź machnij barana w
>najbliższą ścianę!
A to takie fajne jest w nocy jeździć na pustym głośnym wydechu po mieście do odcinki ?? To chyba ty powinieneś zabrać tego barana i przypierdolić w mur cokolwiek to znaczy . Chciałbyś codziennie w nocy mieć pobudkę przez zapierdalający motocykl o 3 nad ranem ?? I nie mówię od razu o zmianie wydechu , są dbkillery , albo można trochę delikatniej obchodzić się z gazem , a później nie będzie problemów że UE chce wyciszyć sprzęty. Są protesty ludzi to musi być reakcja . -
V2 + 75Hp = ....
-
Vanucciiii
-
kurczakiew
-
[[TomeK]]
kurwa, jak za głosno to na wies sie poprzeprowadzajcie. W miescie zyjemy i moto ma byc glosne, kwestia bezpieczenstwa i tyle. A robienie chamówy na odcieciu pod czyimś oknem w nocy to po prostu zwykle buractwo. -
V2 + 75Hp = ....
>[[TomeK]] napisał
>kurwa, jak za głosno to na wies sie poprzeprowadzajcie. W
>miescie zyjemy i moto ma byc glosne, kwestia bezpieczenstwa
>i tyle. A robienie chamówy na odcieciu pod czyimś oknem w
>nocy to po prostu zwykle buractwo.
ty nie masz nic do gadania... -
Gabu
Pierdolicie jak panienki; )
3/4 znajomych ma za glosne wydechy juz teraz i wszyscy maja to w dupie.
Myslicie, ze jak wejdzie jakas dyrektywa-srywa to nagle sam Chuck Norris sie pojawi i wam dowody pozabiera, albo urwie akrapovice z polobrotu ?
LOL
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne