MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bart-osz

mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiazac. Mam dobrego znajomego od ktorego kupiłem moto. wszystko z nim ok. wiec postanowiłem ze kupie u niego i drugie. tym razem miało byc to moto składane podemnie. niestety w miedzy czasie Kolega odszedł od firmy gdzie trzymal moje moto i dalej go nie robi i zostawił. zero z nim kontaktu kase wział (niestety jestem młody i ufam ludziom) no i ani widu ani słychu a tu moto stoi nawet do polowy nie zrobione, dodatkowo okazłąo sie z pewnych zrodeł ze nie ma dokumentów. Czy mogł bym mi ktos powiedziec co ja w tej sytuacji moge?
    przepraszam jelsi temat jest zle nazwany ale jakos nerwy nie pozwalaja mi myslec normalnie
  • KoChAm MoJą KaRoLiNkę :*:*:*:*

a spisałeś jakąś umowę zobowiązującą taką transakcję??domyślam się że nie , wiec jeżeli masz możliwość to ZABIERZ ten motocykl z tej firmy w takim stanie jakim jest......moim zdaniem nic z tym nie da rady zrobić
  • Bart-osz

z tego co mi wiadomo umowa ustna zawarta w obecnosci co najmniej kilku swiadków jest tak samo wiazaca jak pisemna
  • >>Domino<<

a masz świadków?? pamiętają treść umowy?; )

zawsze na policje mozesz zglosic, nic nie tracisz...
  • Bart-osz

nie koniecznie dokładna tresc ale pamietaja dobrze jak sie ze mna umawiał na zrobienie moto i to jak ma byc zrobione i jak dostawał kase
  • Goguś

A jaka to była kasa ?

Jak masz jego dane to leć na Policję i nie baw się w kotka i myszkę. Koleś Cię zrobił w wała to nie możesz mu tego podarować.
  • Weekendowa maskotka

tak, myślę, że pójście na policję jest jednynym rozsądnym wyjściem. W ogóle kontakotwałeś się jakoś z tym naciągaczem?
  • Dywer

Umowa ustna zawarta w obecności świadka jest wiążąca, ale jakbyś miał podkładkę umowy na papierze to sprawa byłaby łatwiejsza. Postępowanie będzie niestety rozciągnięte w czasie, bo Polismani będą musieli przesłuchać Ciebie, świadków "zawarcia" umowy i oszusta. Jeżeli brak dokumentów do moto, to tu nie ma ratunku... chyba, że wymienisz w moto ramę na ramę z papierami...

Banał, ale:
    1. Pamiętaj, jak się z kimś umawiasz i za to płacisz, to nigdy nie rób tego wyłącznie na gębę; )
    2. W jakimkolwiek biznesie nie ma kolegów itp., działaj jakby każdy chciał Cię orżnąć; )
  • >>Domino<<

jednak jak sobie przypomniecie wystapienie marcina rosola przed ostatnia komisja i jego slynne:
    "rekomendowałem magdalenę sobiesiak, ale nie rekomendowałem" to nawet w papier trudno juz wierzyc...

zglos na policje, popros o zabezpieczenie motocykla, zglos swiadkow i zobaczymy moze jak raz...
  • Bart-osz

teraz to juz wiem. kasy nie tak duzo bo mowa o 7000 pln ale za to miał bym cywilne jakies moto do jazdy na codzien, a teog łansie teraz potrzebuje.
    koles miał sie ze mna skontaktowac w poniedziałek z dokumentami. nie odezwał sie wiec ja probowałem. niestety bez skutku
  • :super_śledź:

>Bart-osz napisał
    >teraz to juz wiem. kasy nie tak duzo bo mowa o 7000 pln ale
    >za to miał bym cywilne jakies moto do jazdy na codzien, a
    >teog łansie teraz potrzebuje.
    >koles miał sie ze mna skontaktowac w poniedziałek z
    >dokumentami. nie odezwał sie wiec ja probowałem. niestety
    >bez skutku

łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee skoro to nie tak dużo kasy te 7tyś to co się w ogóle będziesz przejmował ?
  • Bart-osz

dla jednych duzo dla innych mało wiec ta ocena to srednia. ja moge powiedziec ze duzo a ktos pomysli ze 30tys
  • Goguś

>Bart-osz napisał
    >dla jednych duzo dla innych mało wiec ta ocena to srednia.
    >ja moge powiedziec ze duzo a ktos pomysli ze 30tys

Zgłosiłeś to już ?
  • ~pirania

>:super_śledź:
    >łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee skoro to nie tak dużo kasy te
    >7tyś to co się w ogóle będziesz przejmował ?

podam Ci moj numer konta to mi przelejesz troche drobnych tysiaczków.. :)
  • Nikodem

Przykre, ech. A goscia nie dasz rady jakos dorwac ? Nie znasz jego adresu badz jego rodzinny czy cos ?

Tez przerabialem podobna akcje z moto i co fakt to fakt, ciezko aby nerwy nie puszczaly.
  • Goguś

Ja kupiłem moto od kolegi, dałem mu 10 tyś z 14900 i spisaliśmy umowę :D

Resztę oddałem mu w ratach. Co prawda wyrobiłem się w miesiąc bez 300 zł których nie mogłem odłożyć i to dłużej trwało ale dałem radę. Widać że warto ufać ale jeśli chodzi o kasę to najlepiej się zabezpieczyć. W ogóle życie jest takie że dużo osób patrzy co tu zrobić aby zarobić ale się nie narobić; p
  • Bart-osz

własciciel firmy zachował sie super powiewaz pieniadze ktorych brakło poprostu mi oddał jako ze był to jego pracownik a nie chce rbic sobie tyłów. teraz tylko musze tylko dokumenty załatwic
  • Goguś

Czy ja wiem że to TYLKO dokumenty; p Ale dobrze że kasa jest; p
  • Bart-osz

jutro bede wszystko wiedział
  • Marcin

>Bart-osz napisał
    >własciciel firmy zachował sie super powiewaz pieniadze
    >ktorych brakło poprostu mi oddał jako ze był to jego
    >pracownik a nie chce rbic sobie tyłów. teraz tylko musze
    >tylko dokumenty załatwic

wow. przynajmniej jeden porządny człowiek.
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)