-
Wasil
http://www.motocykl-online.pl/newsy...
Co o tym myślicie..?
Ja w pełni zgadzam się z autorami artykułu. -
Krzysiek
-
;;;;T@udy;;;;
JA mam nadzieje, że sejm, senat albo prezydent tego nie zaakceptuje, albo beda wprowadzać jakies zmiany i poczekają jeszcze z 1.5 roku :) -
○~○>Ryba<○~○
w wiadomościach mówili że jak będzie wszystko ok to ustawa wejdzie przed końcem roku ...
przynajmniej mam taka nadzieje -
-
anty
niech sie martwia Ci ktorzy prawka nie maja :D
to i tak nie zapewni na drodze bezpieczenstwa :) -
DeVeDe
ale zmniejszy ilosc malolatow na skuterach ktore maja ZEROWE pojecie na temat przepisow ruchu drogowego... Jak starzy dostana 2 x po 500 zl mandatu to szybciutko dzieciakowi zabiora skuter... to z tymi podkategoriami to juz lekka przesada.. aczkolwiek nie mam zdania na ten temat... bezpieczenstwa to nie poprawi a zwiekszy sie ilosc osob z prawem jazdy nizszej kategori jezdzacych na r1; ) -
๖Łukasz.
Ja jeszcze nie posiadam prawka ale chce robić w tym roku jak skończe 18-stke i w sumie nawet jak nie zdąże zrobić przed wejściem tego przepisu to i tak podoba mi się ten artykuł. -
JOGLE
Prawko na skutery powinno być bo gówniarze niektórzy nie wiedzą po co znaki przy drogach stoją i do czego służą, co do tej katA i A2 trochę bez sensu bo kasę chcą wyciągnąć, powinno być A i tu od 18-24 roku życia motocykl nie mocniejszy niż 35kW a potem dowolnie dużo prościej i nie trzeba dwa razy płacić za prawko. -
Wasil
-
KUBA
>JOGLE napisał
>od 18-24 roku życia
>motocykl nie mocniejszy niż 35kW a potem dowolnie dużo
>prościej i nie trzeba dwa razy płacić za prawko.
Jestem tego samego zdania. Bez sensu robic 2 razy prawo jazdy, jak praktycznie egzamin bedzie zdawany zapewne na tym samym motocyklu.
Temat byl juz wielokrotnie walkowany - beda przekrety z danymi w dowodzie i tyle. -
...:::MarioS:::...
według mnie ta ustawa jest jedynie po to wprowadzana aby instruktorzy i szkoły jazdy kasę zarabiali...
Mam jedno pytanie dotyczące tej ustawy??
"Do prowadzenia lekkiego czterokołowca (masa nie przekracza 350 kg, a prędkość 45 km/h) wystarczy prawko kategorii AM." - niezależne od pojemności?? o_0
-
Wasil
>według mnie ta ustawa jest jedynie po to wprowadzana aby instruktorzy i szkoły jazdy kasę zarabiali...
dokładnie tak.
Co do czterokołowców, ma to taki sam sens jak wogóle cała ta ustawa! -
;;;;T@udy;;;;
-
http://www.allegro.pl/item907391199...
weź mi takiego quada, mój znajomy ma takiego i można nim trochę poszaleć i bo jest dość silny i szybki
i daj go takiemu dzieciakowi 14letniemu?? Przecież on jeszcze większe stwarza zagrożenie niż 18-sto latkowie na Motocyklach!! -
Wasil
-
ale to już jest inna sprawa
v-max a dopuszczalna prędkość
tak samo jak motorowerami czy tam skuterami powinno się jeździć 45km/h a się jeździ powyżej ile fabryka da
na kartę motorowerową trzeba się kierować pojemnością do >50ccm
a tu według mnie na AM wagą, takie są moje przypuszczenia i takie jest moje mniemania -
Wasil
przy AM napisano tylko o kładach że do 350kg i 45km/h , ale przy skuterach i motorowerach wspomniano tylko że od 14 lat.
nie wiem popieprzone to wszystko.
to skutery do 50ccm a kłady np 500ccm i 45km/h... -
Wasil
-
-
Anonim
Czyli mając raptora który jest zablokowany do 45km/h będzie można się poruszać na kat AM, A1, A2 i A ?
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...