MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam...
    mam upatrzonego gixa tylko jest on sprowadzony z usa. wiem ze nie bedzie na niego gwarancji i wiem ze tepmperatura nie bedzie w celsjuszach.ale to akurat nie problem.mozecie mi powiedziec jakich niespodzianek moge sie spodziewac>????? wiem tez ze sruby moga byc calowe i moga roznic sie od europejskich...ale co jeszcze ewntualnie....???
    poprosze za i przeciw ...
    z gory dziekuje i pozdro :*
  • Anonim

z tego co mi wiadomo w usa maja ciut mocniejsze silniki i odblaski przy przednim blotniku. poza tym moga roznic sie malowaniem :) nie wiem czy to wszystkie roznice.
  • spojrz smieciu w lustro ....

niektore motocykle maja zablokowane predkosci maxymalne np widzialem r1 w bialym malowaniu ktorej predkosc maxymalna wynosi 250km/h
  • kuncyk

moj kolega mial zx10r z usa i byl problem z przednia felga (swoja zgruzowal, a nowa z europejskiej wersji miala inna srednice oski i inne lozysko... trzeba bylo przetaczac felge bo nie bylo innej mozliwosci)
  • kurczakiew

Mocy mają tyle samo - są mierzone inną normą
  • Łukasz

cytuje :
    kupując motocykl japoński możemy trafić na model, w którym reflektor świeci symetrycznie, co może być przyczyną problemów przy pierwszym badaniu technicznym i w trakcie kontroli drogowej. Również modele amerykańskie mają reflektory świecące symetrycznie i dodatkowo prędkościomierze wyskalowane w milach. Ze względu na obowiązujące na innym kontynencie przepisy podatkowe i celne motocykle takie mogą mieć trochę inne pojemności silnika. Skutkiem tego są problemy z częściami, gdyż najbardziej popularne na naszym rynku części zamienne nie zawsze pasują do motocykli, oferowanych na innych rynkach i kontynentach. Jedynym rozwiązaniem jest wtedy importowanie części z rynku, z którego pochodzi nasz motocykl. Jest to operacja czasochłonna i kosztowna.
  • ryśko

1. większość śrub taka sama jak na rynku europejskim a przynajmniej do calówek się nie dogrzebałem
    2. podobno jednak są trochę mocniejsze (nie sprawdzałem)
    3. mają odblaski przy przednim błotniku i tylnym przy rejestracji
    4. nie maja immobilisera
    5. temperatura wyświetlana jest w Fahrenheitach
    6. mają inny numer ramy niż europejskie
    7. zdarzają się inne malowania
    I to chyba wszystko co mi przychodzi do głowy...
  • ¤P∂weℓ¤

8. Nie maja amortyzatora skretu
  • Łukasz

amortyzator to chyba "opcja"
  • Anonim

8. Mają amortyzator skrętu.
  • Wacek placek

Elo

A ja opowiem Wam historie jaka przydarzyła się gościowi który kupił motocykl z USA. GSXR 600 K7 lubK8 nie pamiętam już dokładnie. Motocykl miał ok 2000km był kupiony jako nowy i przywieziony w pudełku. motocyklisty nie znam osobiście ale widziałem co z tego motocykla zostało. Po opadnięciu z gumy pękła rama i to tak że motocykl rozleciał się na 2 części. Pęknięcie w standardowym dla GSXR-ów miejscu. Nie wiem dokładnie jak on to zrobił i być może dużo było w tym jego winy (Brak umiejętności jazdy na gumie). Fakt jest jeden że aby móc dalej jeździć musiał kupić nową ramę, nabić numery i przełożyć wszystko co ocalało. Motocykl z USA to oczywiście gwarancji brak i dupa mokra. Jak rozmawiałem z gościem który przekładał silnik i resztę klamotów to powiedział ze wszystkie koszty przewyższył cenę takiego motocykla w wersji europejskiej. Kolesiowi ogólni nic się nie stało ale poturbowany był. Taka mała anegdotka na temat motocykli z USA :)
  • Anonim

To jeszcze proszę powiedz mi co ma tutaj fakt, że motocykl był z USA? Chyba nie chcesz powiedzieć, że ramy z USA są gorsze i w Japonii robią różne na różne rynki? :D
  • wojtek-rr

Ja mam hondę 600rr 06 wersja amerykańska i poza brakiem imobilajzera i wskażnika tamperatury w celcjuszach wszystko jest mniej więcej tak samo.Można spotkać moto w wersji amerykańskiej np.na kalifornię i też będzie inna niż ta na resztę ameryki.
  • Wacek placek

>MŚ napisał
    >To jeszcze proszę powiedz mi co ma tutaj fakt, że motocykl
    >był z USA? Chyba nie chcesz powiedzieć, że ramy z USA są
    >gorsze i w Japonii robią różne na różne rynki? :D

Nie nie chodziło mi o gwarancje. Co z tego że kupisz taniej motocykl USA świeży jak nie masz gwarancji. W przypadku motocykla używanego, jakiegokolwiek kraju europejskiego możesz dochodzić swoich praw u importera. bo to chyba nie jest normalne że rama pęka w czasie jazdy (nawet na jednym kole)
  • Anonim

Teraz kurs się zmienił i sprowadzanie nie jest takie opłacalne ale w zeszłe lato różnice np między sprowadzanym nowym 3/4 a kupionym w salonie były na poziomie 12-15 tys pln. Samemu sobie trzeba zadać pytanie czy gwarancja jest warta tej różnicy... Moim zdaniem nie.
  • ryśko

>¤P∂weℓ¤ napisał
    >8. Nie maja amortyzatora skretu

Mają!
  • ¤P∂weℓ¤

Sorry , moj nie mial; )
  • ¸.·´`·´`·.¸ jak Marcello

9. Wersja USA (nie wszystkie stany) są pozbawione sondy CO2 przy końcu kolektorów.
    10. Manetka od R1 pasuje do gsxra z USA a do Europy NIE
    (PS: jest to bardzo dobry mod ponieważ każdy posiadacz wie ile trzeba przekręcić manetki zeby była na full)
  • TUREK

Kuzwa macie roblem to se puknijcie w kiblu jak nie chesz to nie sprowadzaj jak chesz to kup czy w nie macie innych problemów??

| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)