-
Anonim
witam...
mam upatrzonego gixa tylko jest on sprowadzony z usa. wiem ze nie bedzie na niego gwarancji i wiem ze tepmperatura nie bedzie w celsjuszach.ale to akurat nie problem.mozecie mi powiedziec jakich niespodzianek moge sie spodziewac>????? wiem tez ze sruby moga byc calowe i moga roznic sie od europejskich...ale co jeszcze ewntualnie....???
poprosze za i przeciw ...
z gory dziekuje i pozdro :* -
Anonim
z tego co mi wiadomo w usa maja ciut mocniejsze silniki i odblaski przy przednim blotniku. poza tym moga roznic sie malowaniem :) nie wiem czy to wszystkie roznice. -
spojrz smieciu w lustro ....
niektore motocykle maja zablokowane predkosci maxymalne np widzialem r1 w bialym malowaniu ktorej predkosc maxymalna wynosi 250km/h -
kuncyk
moj kolega mial zx10r z usa i byl problem z przednia felga (swoja zgruzowal, a nowa z europejskiej wersji miala inna srednice oski i inne lozysko... trzeba bylo przetaczac felge bo nie bylo innej mozliwosci) -
-
kurczakiew
-
Łukasz
cytuje :
kupując motocykl japoński możemy trafić na model, w którym reflektor świeci symetrycznie, co może być przyczyną problemów przy pierwszym badaniu technicznym i w trakcie kontroli drogowej. Również modele amerykańskie mają reflektory świecące symetrycznie i dodatkowo prędkościomierze wyskalowane w milach. Ze względu na obowiązujące na innym kontynencie przepisy podatkowe i celne motocykle takie mogą mieć trochę inne pojemności silnika. Skutkiem tego są problemy z częściami, gdyż najbardziej popularne na naszym rynku części zamienne nie zawsze pasują do motocykli, oferowanych na innych rynkach i kontynentach. Jedynym rozwiązaniem jest wtedy importowanie części z rynku, z którego pochodzi nasz motocykl. Jest to operacja czasochłonna i kosztowna. -
ryśko
1. większość śrub taka sama jak na rynku europejskim a przynajmniej do calówek się nie dogrzebałem
2. podobno jednak są trochę mocniejsze (nie sprawdzałem)
3. mają odblaski przy przednim błotniku i tylnym przy rejestracji
4. nie maja immobilisera
5. temperatura wyświetlana jest w Fahrenheitach
6. mają inny numer ramy niż europejskie
7. zdarzają się inne malowania
I to chyba wszystko co mi przychodzi do głowy... -
¤P∂weℓ¤
-
Łukasz
-
Anonim
-
Wacek placek
Elo
A ja opowiem Wam historie jaka przydarzyła się gościowi który kupił motocykl z USA. GSXR 600 K7 lubK8 nie pamiętam już dokładnie. Motocykl miał ok 2000km był kupiony jako nowy i przywieziony w pudełku. motocyklisty nie znam osobiście ale widziałem co z tego motocykla zostało. Po opadnięciu z gumy pękła rama i to tak że motocykl rozleciał się na 2 części. Pęknięcie w standardowym dla GSXR-ów miejscu. Nie wiem dokładnie jak on to zrobił i być może dużo było w tym jego winy (Brak umiejętności jazdy na gumie). Fakt jest jeden że aby móc dalej jeździć musiał kupić nową ramę, nabić numery i przełożyć wszystko co ocalało. Motocykl z USA to oczywiście gwarancji brak i dupa mokra. Jak rozmawiałem z gościem który przekładał silnik i resztę klamotów to powiedział ze wszystkie koszty przewyższył cenę takiego motocykla w wersji europejskiej. Kolesiowi ogólni nic się nie stało ale poturbowany był. Taka mała anegdotka na temat motocykli z USA :) -
Anonim
To jeszcze proszę powiedz mi co ma tutaj fakt, że motocykl był z USA? Chyba nie chcesz powiedzieć, że ramy z USA są gorsze i w Japonii robią różne na różne rynki? :D -
wojtek-rr
Ja mam hondę 600rr 06 wersja amerykańska i poza brakiem imobilajzera i wskażnika tamperatury w celcjuszach wszystko jest mniej więcej tak samo.Można spotkać moto w wersji amerykańskiej np.na kalifornię i też będzie inna niż ta na resztę ameryki. -
Wacek placek
>MŚ napisał
>To jeszcze proszę powiedz mi co ma tutaj fakt, że motocykl
>był z USA? Chyba nie chcesz powiedzieć, że ramy z USA są
>gorsze i w Japonii robią różne na różne rynki? :D
Nie nie chodziło mi o gwarancje. Co z tego że kupisz taniej motocykl USA świeży jak nie masz gwarancji. W przypadku motocykla używanego, jakiegokolwiek kraju europejskiego możesz dochodzić swoich praw u importera. bo to chyba nie jest normalne że rama pęka w czasie jazdy (nawet na jednym kole) -
Anonim
Teraz kurs się zmienił i sprowadzanie nie jest takie opłacalne ale w zeszłe lato różnice np między sprowadzanym nowym 3/4 a kupionym w salonie były na poziomie 12-15 tys pln. Samemu sobie trzeba zadać pytanie czy gwarancja jest warta tej różnicy... Moim zdaniem nie.
-
ryśko
-
¤P∂weℓ¤
-
¸.·´`·´`·.¸ jak Marcello
9. Wersja USA (nie wszystkie stany) są pozbawione sondy CO2 przy końcu kolektorów.
10. Manetka od R1 pasuje do gsxra z USA a do Europy NIE
(PS: jest to bardzo dobry mod ponieważ każdy posiadacz wie ile trzeba przekręcić manetki zeby była na full) -
TUREK
Kuzwa macie roblem to se puknijcie w kiblu jak nie chesz to nie sprowadzaj jak chesz to kup czy w nie macie innych problemów??
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne