MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytania do tych którzy znaja sie na silnikach, czy konieczna jest przekładka silnika w Suzuki Gsxr 750 K1 jeśli tłoki puchną? A nie można wymienić samych tłoków ?? Nie znam sie na tym wiec pytam. Przekładke silnika polecił mechanik w pewnym warsztacie ale czy to jedyne wyjscie ??

P.S Cieżko znależć silnik.... Może ktoś coś wie
  • .Skabi.

Skoro puchną tylko tłoki , tuleje sa w dobrym stanie to nie widze powodu dla ktorego trzeba wymieniac cały silnik skoto oprocz puchniecia tłoka jest w dobrej kondycji... kup porzadne tłoki , zakladaj i ognia... widocznie ktosw przed toba wsadził jakies gówno i teraz sa problemy

to tylko moje zdanie , jezeli sie myle nich ktos mnie poprawi
  • Anonim

Dzięki za odpowiedz :) Ja sie nie znam dlatego pytam, ale w sumie to dziwne ze 2 mechaników powiedziało zę tylko przekładka a nie opłaca się zmieniac tłoków bo drożej to wyjdzie niż cały silnik, a z tego co widze to właśnie tłoki wszystkie 4 wymienic to pewnie koło 1 tys a wymiana silnika z przekładka 3 tys, ale co ja mam sie kłócić z mechanikiem skoro sie nie znam.. a masz znajomy warsztaw w Wawie ??
  • MacGyver

skoro 2 mechaników powiedziało to samo to pewnie maja racje.

pewnie jeden tlok to wydatek min 500 zł (zgaduje) , a masz ich 4 + do tego uszczelki i robocizna, a i tak nie masz pewnosci czy po pierwsze cala reszta jest ok i nie bedziesz musiał wydac nastepnych 2 tys na inne czesci , a po drugie ze mechanik zrobi swoja robote 100%.

pozatym to dla mnie troche dziwne ze tłoki w gsxr puchną . gdzyby to był jakiś arhaiczny wynalazek z krajów demoludu to wcale bym sie nie dziwil ale w gsxr 750 K1 ??
  • Anonim

To fakt moze i masz racje a nawet oni tez maja pewnie racje, ale znajdz teraz silnik do tej suki..?? wiekszość jest do sradów jakieś stare roczniki. Przypadek jest rzadki ze puchna tłoki ponieważ jak sie okazało pompa wody była zle podłączona przez jakiś czas czy coś w tym stylu, tak mi to wyjaśnił jeden z tych mechaników i dlatego tak sie stało z tymi tłokami.W ogole to dziwna historia z moja Suczka :( coś los mi nie sprzyja wczoraj sie przewróciła na parkingu i lusterko lewe mam do wymiany w ogole mam pecha.. Wszystko co związane z moto od początku idzie mi zajebiście pod górke...ehhhh
  • MacGyver

>S C I S U N napisał
    >........ Wszystko co związane z moto od początku idzie mi
    >zajebiście pod górke...ehhhh

moze los/przenaczenie daje Ci jakies sygnały ??
  • Borek

>S C I S U N napisał
    okazało pompa wody była
    >zle podłączona przez jakiś czas czy coś w tym stylu, tak
    >mi to wyjaśnił jeden z tych mechaników

Rewelka,patrząc po zdjeciach kupiłes moto od mechanika,ktory zresztą tez jest na tym gronie:P
  • Prrr i Bzzz

>Borek napisał
    >>S C I S U N napisał
    >okazało pompa wody była
    >>zle podłączona przez jakiś czas czy coś w tym stylu,
    >tak
    >>mi to wyjaśnił jeden z tych mechaników
    >
    >Rewelka,patrząc po zdjeciach kupiłes moto od
    >mechanika,ktory zresztą tez jest na tym gronie:P
    >

a cóż to za mechanik :D ??
  • Anonim

Czyżbyście go znali?? Jak widać mylne moje zdanie ze kupując od mechanika można liczyć na dobry zakup :(
  • Borek

Robił tez moją kawe;) To pozniej stała sie słynna....z rzężącego silnika:)
  • Łukasz

silnik na allegro:

http://www.allegro.pl/item644145828...

• Wiesiek

>Łukasz napisał
    >silnik na allegro:
    >
    > http://www.allegro.pl/item644145828...
    >
    >

Wgnieciony karter ><
  • Anonim

Dzieki za znalezienie LUKASZ :)

Wiec co juz przez te wgniecenie karteru nie nadaje sie do przekładki? tylko na części??
  • Wiesiek

>S C I S U N napisał
    >Dzieki za znalezienie LUKASZ :)
    >
    >Wiec co juz przez te wgniecenie karteru nie nadaje sie do
    >przekładki? tylko na części??

Lepszy wgnieciony niż pęknięty, ale to w końcu karter :)
  • .Skabi.

mi sie wydaje ze zależy w jakim miejscu;] i jak to wgniecenie wygląda; ] napisz żeby przysłał ci dokładne zdjęcia tego uszkodzenia...
  • :super_śledź:

>Borek napisał
    >>S C I S U N napisał
    >okazało pompa wody była
    >>zle podłączona przez jakiś czas czy coś w tym stylu,
    >tak
    >>mi to wyjaśnił jeden z tych mechaników
    >
    >Rewelka,patrząc po zdjeciach kupiłes moto od
    >mechanika,ktory zresztą tez jest na tym gronie:P
    >

hehe, borek borek borek :) nie jesteś osamotniony w tej kwestii bo i ja mam podobne zdanie na ten temat z tym samym mechanikiem w roli głównej :P no ale, uznajmy to jako zdobyte doświadczenie na polu "gdzie oddawać moto do serwisu" :)))
  • Anonim

to jeszcze powiedzcie gdzie nie oddawac :] moze byc PW
    pozdro
  • Anonim

Kolejny raz odradzam wam Serwis A.G Moto u Arka na Burakowskiej...Kase beirze, i tak naprawde nie rusza tego co mowi ze ponad to co mail zrobic,zrobil...a jak sie stoi i patrzy na rece, to robi na odwal sie...
    Przykladow jest kilka..Moje LAgi, ganziki, sprzelgo ktore nadal sie slizgalo... kilku kolegow tez sie nacielo...

z Czystym Sumieniem, kolego Polecam ci MotoMAxa z Michałowic..
    Kanalie i MAra...Zajebiscie chlopaki robia.. Solidnie, szybko, i naprawde Warto!!!
    chcesz moge namiary na PW dac:)
  • Anonim

Mam silnik w idealnym stanie nic uszkodzonego z przebiegiem 13 tys km. Cena to 2200 zl W sumie nie mało... Czy uważacie ze to normalna cena??? Jeszcze do tego przekładka bedzie mnie kosztować jakies 500 zł wiec razem 2700 zl. Co myslicie??
  • .Skabi.

Jeżeli jestes pewien stanu i przebiegu to ja bym wział; ] a przełożyć to se sam możesz; ] żadna filozofia.
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)