Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bartek

Witam, jaką polecilibyście oponę wymiar 180/55/17. Opona będzie użytkowana do jazdy raczej spokojniej, tak wiec bardziej niz super przyczepność interesuje mnie trwałość. Dużo osób poleca firmę Michelin. W sumie chyba najbardziej znana firma. Maja kilka róznych modeli no i właśnie zastanawiam sie który model jest najlepszy do moich potrzeb.
  • Ka®oL :Ð

Pewnie zaraz wszyscy będą narzekać na to co powiem ale ja miałem w Fazerze (fzs 600) Shinko, po7k było jeszcze ze 2-3mm bieżnika. Biorę pod uwagę, że jeździłem sporo na gumie, zdarzyło się przypalić gdzieś kapcia delikatnie i ogólnie dość szybko po WWA się przemieszczałem, na przyczepność nie narzekałem a w deszczu bajka. Tym bardziej, że to nie jest droga opona.

http://moto.allegro.pl/opona-szosow...

Miałem ten model, ja miałem 170 ale raczej 180 się znajdzie.
  • MAT

Bartek, Michelin Pilot Road 2CT.
  • Bartek

>MAT napisał
    >Bartek, Michelin Pilot Road 2CT.

Dzieki za rade, czytałem jednak, chyba na tym forum, ze 2CT oznacza ze opona jest bardziej przyczepna i co za tym idzie mniej zywotna niz ta bez dodatku 2CT, tylko nie jestem pewnien czy chodziło o pilot road czy pilot power.
  • MAT

Ma miększą przyczepność na bocznych powierzchniach, wystarczy wejśc na allegro i na aukcjach jest rysunek jak to wygląda.
    Krótki opis:
    "Opona Michelin Pilot Road 2 wykorzystuje technologię podwójnej mieszanki, opracowaną w wyniku zaangażowania firmy w wyścigi motocyklowe z cyklu MotoGP, polegającą na tym, że na barkach opony wykorzystywana jest miękka mieszanka gumy, zwiększająca przyczepność i bezpieczeństwo, a w środku stosowana jest twarda mieszanka, zapewniająca dłuższą trwałość."

http://www.bisschop-motoren.nl/imag...
  • KLimek #99

Metzeler Z6 czy Pirelli Diablo Strada??????
    Która pod jakim względem będzie lepsza?
  • DeVeDe

to jest jedno i to samo... tylko napis z boku inny.
  • Rafał J-Z

Zjeździłem Metza Z6 do drutów, zajęło mi to 14 tyś km i to jest jej jedyny plus jak dla mnie. Jeżdżona w miarę ostro, zero palenia, gumowania-sporadycznie. Tragiczna na mokrym... Nigdy więcej jej nie kupie.
  • Wiktor VFR

>Rafał J-Z napisał
    >Zjeździłem Metza Z6 do drutów, zajęło mi to 14 tyś km
    >i to jest jej jedyny plus jak dla mnie. Jeżdżona w miarę
    >ostro, zero palenia, gumowania-sporadycznie. Tragiczna na
    >mokrym... Nigdy więcej jej nie kupie.

ja zjezdzilem Z6 do drutow, zajelo mi to 31 tyś km, jezdzona w miare spokojnie bez szalenstw na kole czy palenia, bardzo dobra przyczepnosc na mokrym, jak mam okazje to kupuje tylko Z6
  • Adel

a latał ktoś na qualifier'ach? na ile starcza tył?
  • MAT

U mnie tylna starczyła na 6tyś.
  • Rafał J-Z

MAT a dokładniej rzecz biorąc, to który Qualifier?
  • MAT

Sportmax Qualifier (D209) Jazda bardzo zróżnicowana z przeważaniem miasta, i niedużo upalania.
  • Rafał J-Z

>MAT napisał
    >Sportmax Qualifier (D209) Jazda bardzo zróżnicowana z
    >przeważaniem miasta, i niedużo upalania.

Dzięki.
  • KUBA

Tez chyba qualifiera zaloze w tym sezonie do latania na torze to bede mogl potem napisac jak sie sprawuje na suchym przy warunkach torowych; )

Jakby ktos chcial zmieniac gumy to zapraszam na ul. Marecką 35 w Zielonce.
  • Cerber

Zapraszam do Wulkanizacji Opon-Car na ul. Dembowskiego 8 na Ursynowie. Kupicie tu nowe kapcie w dobrej cenie, montaż na miejscu. Obsługa profesjonalnie podchodzi do tematu bo sami jeżdzą bynajmiej nie na WSKach:) Można przyjechać motocyklem lub z samymi, zdjętymi wcześniej kołami. Wyważają także tylne koła z motocykli takich jak VFR czy inne na monowahaczu, a tego wszędzie nie da się zrobić. Wymieniają też oponki w chopperach, skuterach, ba nawet w taczkach jakby ktoś sobie życzył:) tel do nich: 500 351 968

Na najbliższym motobajzlu w Warszawie 9-10.04.2011 będą na stanowisku nr 253 także w ich imieniu serdecznie zapraszam!
  • Mateusz Wolny

MICHELIN PILOT POWER 2CT 120/70/17 180/55/17 co sądzicie o tych oponach do Street Tripla 675 (106 KM). Ktoś może lata na tych oponach, są coś warte?
  • S

Jak latam na komplecie Qualifier II. Jakie przebiegi można na nim robić to nie wiem. Co do prowadzenia, to motocykl sam wali się w zakręty, szybko przekłada się z jednej strony na drugą, jest stabilnie przy dużych prędkościach na prostej, jaki i w złożeniu. Precyzja prowadzenia jest genialna. Trzyma bardzo dobrze, jeszcze nie uraczyłem powerslide'a w złożeniu, może za słabo jeżdżę, nie wiem.
    Wcześniej jeździłem na Bridgestone BT-014 i Dunlop Sportmax D207. D207 lubił mnie zaskoczyć lekkim powerslide'm w chłodniejsze dni przy winklowaniu. BT-014 nie ocenię, bo za krótko na nim jeździłem.