-
Kemla®
witam,
jako że powoli zaczyna się nowy sezon:) szukam miejsca gdzie można by poćwiczyć składanie się w zakręty na kolanie lub dosyć mocnym pochyle w wawie lub okolicach.
mam zamiar rozwijać swoje umiejętności więc może i inne chętne osoby by się znalazły do odświeżenia umiejętności po zimie:)
pozdr
-
DeVeDe
-
Anonim
-
KLimek #99
-
-
KLimek #99
same w sobie winkle... na siekierkowskim jest troche ładnych zjazdów; ] -
Kemla®
:-/ zapytanie jest poważne, na tor w tym roku pojadę. ale jak napisałem chce poćwiczyć po zimie i zanim zaczną się jazdy na torach kursy czyli przeważnie od kwietnia/maja.
pytałem o miejsce bo wiem że można np.na poniatowski, kolega ćwiczył przy radzyminie, a dojad paru km nie robi dla mnie różnicy.
proszę więc konstruktywne wypowiedzi albo darowanie sobie/ignor mojego tematu.
dziękuje:) -
KLimek #99
Moim zadaniem mostek siekierkowski jest bardzo konsruktywny zarówno do tego żeby pozapierdalać (jak ma sie czym) jak i wpaść w winkiel -
Anonim
tor poznan :)
za mala kase:
tor w bilgoraju, tor w lublinie....
poniatoiwski prawa strona...hehehehm, jak masz jaja i jestes kozak to pokrecisz na nim:) i niebedziesz jak czesc elity z grona pisal ze tam krzywo ze sie boja itp :)
ryzyko,stres, nawierxzchnia..jak tam ogarnbiesz i psychicznie i fizycznie to wszedzie dasz rade :) -
motogen.pl
Czy podać Ci od razu kontakt do dobrego lakiernika moto? Oczywiście życzę powodzenia, ale zanim się nie zrobi ciepło Twoje opony nie będą miały takiej przyczepności (mówię o warunkach drogowych) aby śmiało naparzać po publicznych drogach. -
Kemla®
motogen.pl - przecież nie mówię że teraz chce tam jechać:)
może i bym chciał ale pogoda nie ta, myślę że można poruszyć ten temat teraz kiedy moto zimuje i jest czas porozmawiać. i mam pojęcie o temp/przyczepności i rozgrzaniu opon, uprzedzając temat.
Yarson - co do torów to wiem co i jak, i się wybiorę jak będzie taka możliwość po kwietniu. co do poniatowskiego ja nie kozak i nie lanser:) znam swoje ograniczenia, możliwości i tempo na jakie mnie stać. wolę poćwiczyć na spokojnie niż witać się z lakiernikiem:)
myślę że temat jest na tyle ciekawy żeby paroma maszynami wybrać się poćwiczyć sobie to razem ew. inne awaryjne manewry, oczywiście w marcu/kwietniu jak będzie już odpowiednia pogoda.
miło poznać opinie innych:)
-
BIelas
polecam beniaminów koło fortów są bardzo fajne dwa winkle ślepe oczywiście. Jest tam fajnie nawierzchnia hmmm ujdzie. Mój czoper sie tam jakoś trzyma i daje rade chrom z wydechów da sie pozrywać :D -
Anonim
>Yarson napisał
>tor poznan :)
>
>za mala kase:
>tor w bilgoraju, tor w lublinie....
>
Jeżeli chodzi o tor w lublinie to do dużego motocykla moim zdaniem ma za cisane zakręty no i za wolny... Dobry jest do supermoto czy skuterów.
-
ZENA
U mnie na ulicy są dwa fajne malutkie i ciasne winkle nie jeden tam sie zatrzymał na blaszanym ogrodzeniu hehehehe... a i radiowa w stronę Klaudyna zajebisty poslizg na lisciach Rafcio coś wie na ten temat i moja prawa strona ciała też. ale jak jest bez lisci wiosną czy latem to da radę. -
[[TomeK]]
na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac, najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P -
ZENA
No u mnie ewentualnie jeszcze drzewa coś tu kolega z góry wie na ten temat ^^ i piach na moim podwórku ...;) -
Borek
-
Anonim
> na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac, najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P
idz w huj z tym cargo...kamery:)
pozatym cooto za winkle jeden pod gore spoko..ale ten prawo w dol to porazka.. nic nie widac za zakrewtem,jak sie dobrze rozpedzisz i zlozysz to w polowie trzeba hamowac,bo sa pojebana swiatla...
no chyba ze masz Wyjebane na to i przelecisz na czerwonym:) hehe
i kurwy zaczesto tam jezdza;/
Poniatoski Forever:P -
Ten zly...::SVS Rider::..
jesli chodzi o siekierkowski to jest tam kurewsko sliski asfalt...zjazd na wal miedzeszynski w strone pragi-caly bez mocnego wychylu na kolanie idzie ale moto tanczy jak suka w kosciele...
forty beniaminow sa zajebiste-po srodku pierwszego skretu w lewo od str.zegrza jest delikatny uskok...jak lecisz na slidzie...zakolysze troche toba...
fajne sa ronda pod arkadia...2-3 w jedna strone a pozniej zmiana...oczywiscie po zamknieciu sklepow:) -
Ten zly...::SVS Rider::..
>Yarson napisał
>> na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare
>bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp
>otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony
>itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to
>barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w
>doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac,
>najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P
>
>idz w huj z tym cargo...kamery:)
>
>pozatym cooto za winkle jeden pod gore spoko..ale ten prawo
>w dol to porazka.. nic nie widac za zakrewtem,jak sie dobrze
>rozpedzisz i zlozysz to w polowie trzeba hamowac,bo sa
>pojebana swiatla...
>
>no chyba ze masz Wyjebane na to i przelecisz na czerwonym:)
>hehe
>
>i kurwy zaczesto tam jezdza;/
>
>Poniatoski Forever:P
na cargo nawet tomi zapierdalal na kolanie:):) hehehhe
akurat tam jest fajny ten winkiel...
poniatowski...ile mozna...juz jak przejezdzam tamtedy to bez spinki moto samo sie kladzie:) -
BIelas
>Przednie..Tylne..Obojetne.:SV S:. napisał
>jesli chodzi o siekierkowski to jest tam kurewsko sliski
>asfalt...zjazd na wal miedzeszynski w strone pragi-caly bez
>mocnego wychylu na kolanie idzie ale moto tanczy jak suka w
>kosciele...
>forty beniaminow sa zajebiste-po srodku pierwszego skretu w
>lewo od str.zegrza jest delikatny uskok...jak lecisz na
>slidzie...zakolysze troche toba...
>fajne sa ronda pod arkadia...2-3 w jedna strone a pozniej
>zmiana...oczywiscie po zamknieciu sklepow:)
Beniaminów jest spoko ale trzeba uważać bo może się niespodziewanie samochód pojawić no i ciśnienie w oponach ważne.
W zeszłym roku mało co do fortów nie wjechałem. Mało powietrza było w kapciu z tyłu ale na tyle dużo że flaka nie było aż sie zdziwiłem.
Generalnie lubie tamtędy śmigać bo jest to w lesie a ja lubie las.
Dalej za koszarami jadąc od strony radzymina jest rondo na którym dajemy w lewo i też jest ładny asfalt i kilka winkli ale już nie tak fajnych jak te około fortów.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne