Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kemla®

witam,
    jako że powoli zaczyna się nowy sezon:) szukam miejsca gdzie można by poćwiczyć składanie się w zakręty na kolanie lub dosyć mocnym pochyle w wawie lub okolicach.

mam zamiar rozwijać swoje umiejętności więc może i inne chętne osoby by się znalazły do odświeżenia umiejętności po zimie:)
    pozdr
  • DeVeDe

poznan, Wyrazow kolo Częstochowy, Kielce.. wiecej nie pamietam
  • Anonim

nitka toru pionki ma być gotowa w maju
  • KLimek #99

Dobre okolice warszawy xD
  • KLimek #99

same w sobie winkle... na siekierkowskim jest troche ładnych zjazdów; ]
  • Kemla®

:-/ zapytanie jest poważne, na tor w tym roku pojadę. ale jak napisałem chce poćwiczyć po zimie i zanim zaczną się jazdy na torach kursy czyli przeważnie od kwietnia/maja.
    pytałem o miejsce bo wiem że można np.na poniatowski, kolega ćwiczył przy radzyminie, a dojad paru km nie robi dla mnie różnicy.
    proszę więc konstruktywne wypowiedzi albo darowanie sobie/ignor mojego tematu.
    dziękuje:)
  • KLimek #99

Moim zadaniem mostek siekierkowski jest bardzo konsruktywny zarówno do tego żeby pozapierdalać (jak ma sie czym) jak i wpaść w winkiel
  • Anonim

tor poznan :)

za mala kase:
    tor w bilgoraju, tor w lublinie....

poniatoiwski prawa strona...hehehehm, jak masz jaja i jestes kozak to pokrecisz na nim:) i niebedziesz jak czesc elity z grona pisal ze tam krzywo ze sie boja itp :)

ryzyko,stres, nawierxzchnia..jak tam ogarnbiesz i psychicznie i fizycznie to wszedzie dasz rade :)
  • motogen.pl

Czy podać Ci od razu kontakt do dobrego lakiernika moto? Oczywiście życzę powodzenia, ale zanim się nie zrobi ciepło Twoje opony nie będą miały takiej przyczepności (mówię o warunkach drogowych) aby śmiało naparzać po publicznych drogach.
  • Kemla®

motogen.pl - przecież nie mówię że teraz chce tam jechać:)
    może i bym chciał ale pogoda nie ta, myślę że można poruszyć ten temat teraz kiedy moto zimuje i jest czas porozmawiać. i mam pojęcie o temp/przyczepności i rozgrzaniu opon, uprzedzając temat.

Yarson - co do torów to wiem co i jak, i się wybiorę jak będzie taka możliwość po kwietniu. co do poniatowskiego ja nie kozak i nie lanser:) znam swoje ograniczenia, możliwości i tempo na jakie mnie stać. wolę poćwiczyć na spokojnie niż witać się z lakiernikiem:)

myślę że temat jest na tyle ciekawy żeby paroma maszynami wybrać się poćwiczyć sobie to razem ew. inne awaryjne manewry, oczywiście w marcu/kwietniu jak będzie już odpowiednia pogoda.
    miło poznać opinie innych:)
  • BIelas

polecam beniaminów koło fortów są bardzo fajne dwa winkle ślepe oczywiście. Jest tam fajnie nawierzchnia hmmm ujdzie. Mój czoper sie tam jakoś trzyma i daje rade chrom z wydechów da sie pozrywać :D
  • Anonim

>Yarson napisał
    >tor poznan :)
    >
    >za mala kase:
    >tor w bilgoraju, tor w lublinie....
    >
    Jeżeli chodzi o tor w lublinie to do dużego motocykla moim zdaniem ma za cisane zakręty no i za wolny... Dobry jest do supermoto czy skuterów.
  • ZENA

U mnie na ulicy są dwa fajne malutkie i ciasne winkle nie jeden tam sie zatrzymał na blaszanym ogrodzeniu hehehehe... a i radiowa w stronę Klaudyna zajebisty poslizg na lisciach Rafcio coś wie na ten temat i moja prawa strona ciała też. ale jak jest bez lisci wiosną czy latem to da radę.
  • [[TomeK]]

na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac, najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P
  • ZENA

No u mnie ewentualnie jeszcze drzewa coś tu kolega z góry wie na ten temat ^^ i piach na moim podwórku ...;)
  • Borek

Jak to napisał jarson,jak masz jaja to jedz na poniatowski:D
  • Anonim

> na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac, najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P

idz w huj z tym cargo...kamery:)

pozatym cooto za winkle jeden pod gore spoko..ale ten prawo w dol to porazka.. nic nie widac za zakrewtem,jak sie dobrze rozpedzisz i zlozysz to w polowie trzeba hamowac,bo sa pojebana swiatla...

no chyba ze masz Wyjebane na to i przelecisz na czerwonym:) hehe

i kurwy zaczesto tam jezdza;/

Poniatoski Forever:P
  • Ten zly...::SVS Rider::..

jesli chodzi o siekierkowski to jest tam kurewsko sliski asfalt...zjazd na wal miedzeszynski w strone pragi-caly bez mocnego wychylu na kolanie idzie ale moto tanczy jak suka w kosciele...
    forty beniaminow sa zajebiste-po srodku pierwszego skretu w lewo od str.zegrza jest delikatny uskok...jak lecisz na slidzie...zakolysze troche toba...
    fajne sa ronda pod arkadia...2-3 w jedna strone a pozniej zmiana...oczywiscie po zamknieciu sklepow:)
  • Ten zly...::SVS Rider::..

>Yarson napisał
    >> na cargo jest ładny winkiel, jedynym warunkiem w miare
    >bezpiecznego przejazdu sa dobrze rozgrzane opony i temp
    >otoczenia ok 20stopni, wtedy mozna spokojnie zamykac opony
    >itd. Jedyne niebezpieczenstwo jakie tam wystepuje to
    >barierki itp, na ktore moze wyrzucic, szczegolnie jak sie w
    >doł zjezdza. Jadac w gore mozna smiało zapierdalac,
    >najwyzej bedzie bedzie szlif, ewentualnie dzwon :P
    >
    >idz w huj z tym cargo...kamery:)
    >
    >pozatym cooto za winkle jeden pod gore spoko..ale ten prawo
    >w dol to porazka.. nic nie widac za zakrewtem,jak sie dobrze
    >rozpedzisz i zlozysz to w polowie trzeba hamowac,bo sa
    >pojebana swiatla...
    >
    >no chyba ze masz Wyjebane na to i przelecisz na czerwonym:)
    >hehe
    >
    >i kurwy zaczesto tam jezdza;/
    >
    >Poniatoski Forever:P

na cargo nawet tomi zapierdalal na kolanie:):) hehehhe
    akurat tam jest fajny ten winkiel...
    poniatowski...ile mozna...juz jak przejezdzam tamtedy to bez spinki moto samo sie kladzie:)
  • BIelas

>Przednie..Tylne..Obojetne.:SV S:. napisał
    >jesli chodzi o siekierkowski to jest tam kurewsko sliski
    >asfalt...zjazd na wal miedzeszynski w strone pragi-caly bez
    >mocnego wychylu na kolanie idzie ale moto tanczy jak suka w
    >kosciele...
    >forty beniaminow sa zajebiste-po srodku pierwszego skretu w
    >lewo od str.zegrza jest delikatny uskok...jak lecisz na
    >slidzie...zakolysze troche toba...
    >fajne sa ronda pod arkadia...2-3 w jedna strone a pozniej
    >zmiana...oczywiscie po zamknieciu sklepow:)
    Beniaminów jest spoko ale trzeba uważać bo może się niespodziewanie samochód pojawić no i ciśnienie w oponach ważne.
    W zeszłym roku mało co do fortów nie wjechałem. Mało powietrza było w kapciu z tyłu ale na tyle dużo że flaka nie było aż sie zdziwiłem.
    Generalnie lubie tamtędy śmigać bo jest to w lesie a ja lubie las.
    Dalej za koszarami jadąc od strony radzymina jest rondo na którym dajemy w lewo i też jest ładny asfalt i kilka winkli ale już nie tak fajnych jak te około fortów.