MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Makos

Chciałbym wybebeszyć tłumik z takich przegród z małymi chujkami.

Moje pytanie to: czy to coś mi da poza fajnym dźwiękiem czy wręcz coś może popsuć.

Pozdrawiam
  • MARTINO #61

raczej bezsensowny zabieg
  • Snow ♥ moto

Wpisz sobie w google "obliczenia układu wydechowego", bo kiedyś o tym tutaj pisałem i już mi się nie chce powtarzać. Generalnie ani fajny dźwięk, ani wzrost mocy. Możesz tylko sobie tym popsuć charakterystykę silnika.
  • starter

>Snow ♥ moto napisał
    >Wpisz sobie w google "obliczenia układu wydechowego", bo
    >kiedyś o tym tutaj pisałem i już mi się nie chce
    >powtarzać. Generalnie ani fajny dźwięk, ani wzrost mocy.
    >Możesz tylko sobie tym popsuć charakterystykę silnika.

i bębenki...
  • Ten zly...::SVS Rider::..

moim zdanie totalny bezsens bo ceny nawet uzywanych tlumikow akcesoryjnych sa smieszne...
  • ..::MaRcIn::..

jest to bez sensu bo ani nie bedzie przyrostu mocy ani fajnego basowego pomruku, a jeszcze jak to jest motocykl na gaznikach to bedzie problem z regulacja
  • Makos

eh ludzie cos mnie tu sciemniacie...

dzis ladnie wybebeszylem tlumiczek i jazda probna.

znacznie lepiej sie wkreca w obroty, v-max poprawiony o ok 15km/h, i piekny dzwiek; ] a jednak; ]
  • ryśko

...a łyżka na to niemożliwe...
  • DominiQ

to po co ci tłumik
    Zx7 mialem wybebeszony to chdziło to tak ze ...w hujjj blee
    Zdecydowanie lepiej chodził jak nie było puchy :)
  • Anonim

mocy nie doda...

fajny dzwiek???
    tez nie.. skutkuje w komarach Mzkach...gdize sportowe wydechy sa zbedne... to pierdzenie;]
    nie rob tego..w r! zrobilem i porazka..jakie moto???

lepiej przelot na zamowienie zrobic..
  • ɟɟouɹɹıɯs

>Dżordż Klunej napisał
    >...a łyżka na to niemożliwe...

nie no oplułem monitor :D u made my day :D
  • Makos

wlasnie wyczytalem ze to co wyciagnelem to bylo dlawienie u mnie w moto. mam z-125
  • Bonus

a mam takie pytanie. Silnik mocno dostanie po dupie jak bym zdjął końcówkę i jeździł bez?
  • ::.Sieran.::

ja posiadam wybebeszony tłumik i załuje ze taki mam - od tego co kupowałem powiedział mi ze chodził jak skuter więc go wybebeszył
  • KUBA

>Makos napisał
    >Chciałbym wybebeszyć tłumik z takich przegród z małymi
    >chujkami.
    >
    >Moje pytanie to: czy to coś mi da poza fajnym dźwiękiem
    >czy wręcz coś może popsuć.
    >
    >
    >Pozdrawiam

Juz Ci spiesze z odpowiedzia; ]
    Zalezy jaki motocykl. Jesli to czterosuw to wspolczuje temu kto bedzie regulowac gazniki po tym. Dodatkowo dochodzi spadek mocy. Dziura w momencie, krotszy zywot silnika etc..
    Nie mozna wybebeszyc tlumika i nie przeregulowac gaznikow!
    Ty chyba juz wybebeszyles wiec "po ptakach". Najpierw poczytaj o temacie - dopiero potem rob.
  • KUBA

I zeby nie bylo ze jestem bez grzechu - sam mam przelotowki montii. Juz kupilem go z takimi. Dzwiek jest piekny... ale jako czlowiek swiadomy wszelkich tego konsekwencji jestem wielkim przeciwnikiem pustych wydechow.
  • daniel d

>Makos napisał
    >eh ludzie cos mnie tu sciemniacie...
    >

w tym gronie nie ma motocyklistów, którzy ściemniają.
    każdy tutaj ma rację i najlepszy motocykl. i wiele, wiele przeszedł. przynajmniej IV ekonomiczny rozbiór polski.
    i najładniejszą dziewczynę... też ma. byłbym zapomniał.
  • Bonus

kuba widze ze jestes w temacie.A jak mam moto na wtrysku i zdejmę samą konćowke albo założę przelot?
  • Gawień

>Bonus napisał
    >kuba widze ze jestes w temacie.A jak mam moto na wtrysku i
    >zdejmę samą konćowke albo założę przelot?

U mnie nie zauważyłem żadnych zmian ani na lepsze ani na gorsze pomijając to że dużo lepiej brzmi; ) Za katalizatorem mam przelot i jest wszystko ok jeżeli chodzi o odpalanie , jazdę , spalanie itp. .:)

Pozdro
  • Bonus

konkretnie chce to zrobic w r125. tam tylko jeden gar jest jesli by to mialo jakies znaczenie.
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)