MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Izzy

• Maniek

Ja za to polecę SMART GPS SG 320 (aktualnie są trzy modele SG 320, 320W i jeszcze jakiś różnią się tylko i wyłącznie datą wgranych map).
    Mam taką w domu 320W, nie nawala, nie miałem żadnych problemów z jakimś dojazdem. Dodatkowo samemu można odblokować ją u siebie w domu i wgrać AutoMape (ściągnąć z netu). Po mnie kupił kumpel dokładnie podobną tylko model niżej SG 320, zrobił tak jak koledzy piszą wyżej zamontował od akumulatora. A po prawej stronie na plastikach przykleił przełącznik taki malutki jak od lampki nocnej żeby przy każdym odpalaniu motocykla nie odłączać GPS z zapalniczki. Polecam :)
  • Maniek

Dodam tylko że kupowaliśmy w Saturnie w Jankach najniższy model SG 320 to 399zł, i masz dokładną mapkę odblokujesz i wgrywasz dla ulepszenia AutoMapę.
  • ~k^

trochę kryptoreklama, ale polecam pocket looxa od fujitsu siemens. to jest hend held, czyli generalnie masz tam windowsa i w ramach tego możesz sobie automapę zarzucić, która całkiem daje radę i po przyjeździe na miejsce sobie z tym robisz co chcesz - muzyczka internet, zdjęcia, cokolwiek. kosztuje ~1200 http://www.ceneo.pl/159213 ale myślę że sensowne.
  • Marcin

>:super_śledź: napisał
    >>Marcin napisał
    >>pod koniec miesiąca będe mógł coś powiedzieć o Tom
    >>Tom'ie Rider ,zresztą kumpel używa i mówi,że spoko i
    >>jest wodoszczelny bo ulewy przeżył...
    >>a te gps w telefonie to możecie sobie wsadzić. Mam ,jest
    >>wolny,często nie może złapać sygnału GPS także
    >można
    >>sobie odpuścić i naprawde kupić tylko nawigacje bo
    >wtedy
    >>działa zajebiście
    >>
    >>właśnie zobaczyłem na ceny,chyba ich pogięło 2-3 tys
    >>zł za Tom Tom Ridera?? w UK są po 250funtów
    >
    >Marcin ja używam GPS'u w telefonie i jestem zadowolony.
    >Kupiłem Nokie N70 + odbiornik GPS na bluetooth (tak mocny,
    >że działa nawet w schowku samochodowym a sygnał gubił mi
    >tylko w tunelach) + karcioche pamięcioche 2GB. no i daje
    >rade. słuchawki po hełm (standardowe Nokii - średnio
    >wygodne w długą traskę, planuję zmienić w najbliższym
    >czasie), telefon w torbe na bak i jazda. mam nagranego
    >tomtoma i route 66. route ma jakieś 80% pokrycia Polski,
    >ale niestety czasami sam z siebie zrywa połączenie z
    >odbiornikiem GPS (tom tom nie ma takich problemów...). no i
    >bateria wy3ma jakieś 5-6h ciągłego używania (tzn.
    >bateria w tel. bo GPS 3ma nawet 12h).
    >
    >tyle odemnie

też o tym myślałem,teraz mam nokie n95 8GB ale po prostu nie działa to jak powinno,więc może jeżeli się da tak jak mówisz-dodatkowy odbiornik GPS na bluetooth to pewnie by to działało.
    Zresztą to się nie opłaca bo mapa np. Wielkiej Brytanii kosztuje rocznie 57 funtów a za tyle to moge kupić jakąś nawigacje i nie płacić co roku...

• :super_śledź:

>Marcin napisał
    >
    >Zresztą to się nie opłaca bo mapa np. Wielkiej Brytanii
    >kosztuje rocznie 57 funtów a za tyle to moge kupić jakąś
    >nawigacje i nie płacić co roku...
    >
    >

ja mam gratis :)
  • DaXmAn

Dzieki chłopaki za cenne uwagi, poczytam te posty od Izz'iego, zobaczymy co tam jest nasmarowane :)
  • Jurgen

Nie wiem czy byla o tym mowa, ale dzis natknąłem sie w necie na reklame czegoś takiego http://www.geo2.pl/motocykle?utm_so...

Ciekawa sprawa.
  • misha

Ja mam podobnie jak śledź - nokie n70 + odbiornik gps bluetooth...
    zamierzam w najblizszym czasie - czyli jak mi sie zachce - zmodyfikowac troche samochodowy chwytak na tela i go gdzies pomiedzy zegary przykrecic, lub do owiewki od wewnatrz. O gniezdzie zapalniczki tez myslalem. Czas jaki akumulatorki w jednym i drugim wytrzymuja jest zadowalajacy (w telefonie jakies 7-8h, a w odbiorniku nie sprawdzalem jeszcze po jakim czasie nastepuje calkowite wyczerpanie). Nad gniazdem zapalniczki tez myslalem - koszt ~2zł (i tez gdzies w polke wpakowac - jak bedzie taka potrzeba).

mozna pokombinowac...
  • Anonim

Może ktoś coś poradzić dotyczącej jednej sprawy... mocowanie takiej nawigacji? Na przyssawkę wiadomo nie ma gdzie u mnie szyba jest zaokrąglona, a wkrętów nie chce wkręcać więc czy są jakies uchwyty z łapą lub tym podobne?
  • KLimek #99

Ja sobie radzę prostą opcją typu TANK-BAG. Wejścia do zapalniczki jeszcze nie mam ale navi działa mi bez podłączania na 2 godziny nawigowania, a potem juz conajwyżej przeglądania mapy bo nie starcza bateri na przekaz sygnału. Jak by nie było mam opcje przełączenia jej w tryb oczekiwania i wtedy pobiera znikome ilości mocy a ja mając prosta drogę jej nie używam. Jeśli miał bym wejście do zapalniczki to kabel jest na tyle długi że spokojnie by dosięgał; )
    Może w następnym moto zrobie uchwyt i podłączenie bo bede miał je na więcej lat ale jak widać tak też można sobie radzić; )
  • bunius

gps pakujemy w torbe na bak albo przyssawka do obrotomierza a pod siedzeniem pasazera mamy zapalniczke (kupiona w sklepie wersja dla motocykli mocuje sie ja do klemow akumulatorowych) i problem rozwiazany;D
  • Anonim

>bunius napisała:
    >gps pakujemy w torbe na bak albo przyssawka do obrotomierza
    >a pod siedzeniem pasazera mamy zapalniczke (kupiona w
    >sklepie wersja dla motocykli mocuje sie ja do klemow
    >akumulatorowych) i problem rozwiazany;D

Nie miałeś nigdy problemów z odpadaniem GPSu z przyssawki? Jutro robię trasę i tak chcę u siebie zamontować navi. Dobry pomysł :)
  • bunius

jesli obrotomierz byl czysty to nie...polecam lekko przyssawke ogrzac zeby byla ciepla lepiej sie w tedy przyssysa:D dla bezpieczenstwa i tak samego gps przywiazywalismy zeby w razie czego gdyby jednak pzyssawka puscila nie spadl ale nigdy sie nam nie zdarzylo ....
  • Robert

mial ktos stycznosc moze z tym urzadzeniem?

http://www.motocykl-online.pl/newsy...

• Goguś

Ma mam Tom Tom ONE XL z bardzo dużym wyświetlaczem. Mam wyjście na słuchawki ale nigdy tego nie używałem. W samochodzie nigdy mnie nie zawiódł. W motocyklu mam go w tankbagu i bawię się w ten sposób: Patrzę ile do jakiegoś skrętu, kasuje licznik, wyłączam gps. Jak przejadę ten dystans to włączam do skrętu i znów to samo :D

Ale mam zamiar kupić taki futerał uniwersalny z mocowaniem na moto, widziałem takie po 60 zł więc bajer. Aczkolwiek myślę nad zmianą na coś z Auto Mapą gdyż moje mapy są już mało aktualne jeśli chodzi o jakieś nowe trasy itp.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)