MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KUBA

>Cezz napisał
    >>Wiesiek napisał
    >>ŻE ILE?
    >
    >Wiesiek, przyzwyczajaj się. Kiedyś pisałeś, że chcesz
    >ścigacza kupić. Do mojego Thundercata jedna tarcza taka
    >jak w R1 i chyba R6 kosztuje 1035zł sztuka a wymienia się
    >dwie plus klocki 300zł za 4 szt.

Dokladnie :) jak patrzylem w Larssonie 500zl to dolna granica. W koncu kupilem uzywane, ale sa krzywe wiec... Swoja droga kiepskie hamowanie nie jest skutkiem zuzytych tarcz.
    ps. juz jestem
  • Junior

Jakie klocki do R6 ? Co polecacie?
  • Misiek

W moim bylym Gixie k4 600 byly zalozone EBC i powiem Wam, ze przy ostrzejszym i koncowym hamowaniu kierownica wchodzila w wibracje (masakra jakas). Dodam iz tarcze byly wysmienite i przede wszystkim proste jak dzida husarza. Zakupilem Carbone Lorain i okazaly sie druga brakujaca polowka do eleganckiego hamowania. Po dotarciu rzec mozna zyletki. A co do zakupu to w Zabkach za elektrownia Kaweczyn jest hurtownia w ktorej je sprzedaja z jakims rabacikiem jak sie zagada.
  • Junior

A co powiecie o tych klockach: EBC FA252HH ? moze ktoś ma miał, i może coś powiedzieć o nich?
  • KUBA

Mozesz sie rozejrzec tez za klockami Lucasa. Co do EBC FA252HH to opinie mozesz znalezc na forach. Np. scigacz.pl
    Ps. jezdzisz torowo?
  • WiKtOr WOLA

Jak najbardziej Lucas/Trw szczególnie mieszanka SRQ moze do najtańszych nie nalezą ale za to hamowanie super!! Dobre jeszcze sa klocki firmy Carbone lorraine.
  • Junior

No to będe musiał trochę poczytać o tych klockach.
    Jak macie jakies sprawdzone modele to podrzućie.
    Nie, nie jeżdzę torowo.
  • [[TomeK]]

Ja po raz kolejny polecam Carbone Lorraine SBK5. W kurwe mocne klocki. Przetestowałem juz w chuj klockow i te jako jedyne rozgrzane do czerwonosci hamowały do konca. Wiele jest klockow ktore niezle hamuja tylko jak sa nierozgrzane np. SBS, przy bardzo ostrym hamowaniu ze 180km/h przed skryzowaniem zrobiło sie masło nie hamulce.
  • Junior

Wie ktoś może gdzie można kupić jakie kolwiek klocki Carbone Lorraine?
  • modek

Misiek, jak nazywa się ta hurtownia?
  • WiKtOr WOLA

Autokompleks
  • Anonim

Witam ... Mam pytanie do Yamahy FZR 1000 potrzebuje klocki hamulcowe na przód jakie byście polecali tu są 2 linki z takimi klockami jak muszę zakupić

http://moto.allegro.pl/item88752232...

http://moto.allegro.pl/item88068304...

• [[TomeK]]

przypadkiem tego gowna nie kupuj, bo to nie hamuje i niszczy tarcze
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)