MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomaszek

Witam,

musze kupić klocuszki i zastanawiam sie jaki, w Inter motors mają Ferrodo za 98 zł/na 1 tarcza, natowmiast w Larssonie Lukasa chyba 106 zł/na 1 tarcze. Kiedys w F4 maiłem Ferrodo i były średnie... co polecacie ? może jakieś inne ?
  • mardok1980

powiedz zeby ci polecili a które bys niekupił to hamowac bedą :) twarde szybciej tarcze zżerają i ja latam na miekich
  • Tomaszek

ale jaka marka ? cos konkretnego ?
  • mardok1980

niejestem mechanikiemi ilatam na takich klockach jakie akurat mają w larsonie niema chyba jakis chinskich zamienników wiec bierz bez obaw które chcesz:) taka jest moja opinia:)
  • Tomaszek

>mardok1980 napisał
    >niejestem mechanikiemi ilatam na takich klockach jakie
    >akurat mają w larsonie niema chyba jakis chinskich
    >zamienników wiec bierz bez obaw które chcesz:) taka jest
    >moja opinia:)

spoko... w Inter Motors jest Ferrodo.. znana marka i tanisza od Larssonowej propozycji. Wiec chyba uczynię to co mi rozum podowiada... kupie tanisze, czasem to sam siebie zadziwiaam swoimi pomysłami )
  • !!Sukces!!

Carbone Lorraine/ SBS . Takie ci moge polecić :)
  • [[TomeK]]

jak wyzej, nie kupuj innych, nie oszczedzaj na tym, ja osobiscie polecam SBS Street Excel, są dosyc miekkie, wiec nie pojebią tarczy za szybko, skutecznosc hamowania lepsza niz w klockach brembo(niebieskich)
  • Tylik

Ja poleciłbym Nissiny, zwłaszcza model "Sintered" - sam na takich latam i się świetnie sprawują. Ewentualnie tj. Carbone Lorraine.

Z tańszych dobre są także Goldfreny - ale co jak co wszystko zależy w każdych klockach niezależnie od ceny w jakim stanie masz tarcze..
  • Janik

Krotkie pytanie: ile wam srednio klocki wytrzymuja?
    bo mi w CB500 klocki EBC FA209/2 wytrzymaly ok 5000 km turystycznej jazdy (zryte do blachy)
  • BIelas

hmm też teraz używam ebc ale nie pamiętam dokładnego typu zasadzone mam miękkie prześmigałem już na nich około 2000 km i jest spoko. A sprzęt ciężki Intruder vs 750 i jedna tarcza z przodu. Poprzednie były nissin albo brembo wytrzymały 3 sezony nie pamiętam ile kilometrów na nich zrobiłem.
  • mazi !

Nie kupuj ferodo bo to najwieksze gowno ! Wpierdolily mi tarcze hamulcowa i siebie tez w bardzo szybkim tempie. Jeden plus: nie piszcza.
  • mazi !

W intermotors sa teraz klocki firmy Galfer. Hiszpanska firma, bardziej znana w USA. Mam te klocki w Trampku i moge je szczerze polecic :]
  • Marcin

>!!Sukces!! napisał
    >Carbone Lorraine/ SBS . Takie ci moge polecić :)

zgadzam się z przedmówcą; )
    ewentualnie Nissiny ale tych za cholere nie mogłem nigdzie dostać do mojego sprzętu.Teraz mam EBC HH i w sumie żadna rewelacja
  • MacGyver

ja z mojego doswiadczenia polecam fabryczne.

nie hetaja tarcz, hamuja duzo lepiej niz jakies tansze modele z intercarsu czy larssona nawet jesli - nawet jesli jest to ten sam producent (np nissin) ktorego klocki sa montowane fabrycznie w motocyklu, pozatym fabryczne klocki straczaja na dluzej (czasami nawet 2-3razy) niz tansze zamienniki.

oczywiscie jesli szukacie klockow na glownie na tor to polecam carbon loraine alebo nawet lepiej yoshimure
  • BIelas

jeden wój na ile starczają mają hamować skutecznie w miarę. Czasem jest tak że jakieś klocki firmowe nie ma sie kasy. Wiec jako człowiek nie posiadający funduszy na zmienianie firmowych klocków polecam miekkie klocki nie koniecznie firmowe bo chodzi też o tarcze zeby jej nie zjadły za szybko. Kurcze dlaczego to takie drogie wszysko jest????????? :(
  • Wojtek ...

Właśnie wymieniłem u siebie klocki z przodu Carbone Lorraine (90zł na tarcze) a z tyłu goldfrena (70zł) jeszcze nie wiem jak sie sprawują bo zrobiłem na nich dopiero 20km ale mam nadzieję że będzie spoko. Co do ferrodo to słyszałem od mechanika który mi serwisuje moto że to nic specjalnego... Do reszty firm się nie wypowiadam bo po prosty nie wiem....
  • Dżizas

Wie ktoś może gdzie w Warszawie można dostać klocki Carbone Lorraine?
  • NIEBIESKI

> Wie ktoś może gdzie w Warszawie można dostać klocki Carbone Lorraine?

najlepiej chyba w AutoKompleksie na starzynskiego. maja naljlepsze ceny.

http://www.autokompleks.pl
  • :super_śledź:

miałktoś do czynienia z marką SIFFERT ?
  • Wojtek ...

>Dżizas napisał
    >Wie ktoś może gdzie w Warszawie można dostać klocki
    >Carbone Lorraine?

Dokładnie w auto kompleksie właśnie tam kupowałem swoje:) Co do samych klocków to mam już nawinięte 500km i hamują już prawie tak jak powinny, niestety piszczą mam nadzieję że im to przejdzie....
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)