-
!aniolek z ogonkiem
swiete slowa mazak. poprostu biednego nie stac na tanie rzeczy:)
lekiej kupic raz a dobrze dolozyc pare zlotych przy zakupie niz pozniej w serwis -
Anonim
niestety potrzebowałem wiele lat ,aby to zrozumieć:( i dałem na sobie zarobić takim leszczom ,że do dzisiaj mi wstyd:( -
!aniolek z ogonkiem
czlowiek uczy sie na bledach ale niestety najlepiej na swoich...:)
ale po to wlasnie taki temat ktos zalozyl zeby nie popelnic takich samych bledow co my:) -
Anonim
Przykładowo na pierwsze autko kupiłem sobie Clio II ofc dzięki pomocy rodziców, bo kredyt był wtedy dla mnie rzeczą nierealną. auto kosztowało 10 tysięcy. sprzedając je 3 lata potem ofc dostałem za nie 9 tysięcy, ale pomijam fakt ze samych odsetek spłaciłem 6 tysięcy, a o jego stanie technicznym, na poprawę którego wyłożyłem 8 to już nie wspomnę. wszystko począwszy od zawieszenia, układu hamulcowego, wydechowego, silnika, układu chłodzenia, tylko jakoś uszła się z życiem elektronika. więc motocykl kupiłem już nowy, bo stwierdziłem że powtórki z rozrywki nie chce. wspomnę ze auto też było z komisu.
Dlatego jak zobaczyłem jakiś czas temu na portalu ścigacza ten temat no to bez dłuższego zastanawiania się podrzuciłem wam razem z linkiem do tego co się na ścigaczu działo. wiadomo, że może wypadek przy pracy może raz na jakiś czas się bubel trafi... no ale prawie nowe moto w takim stanie to Sajgon jakiś:>
Naprawdę jeśli bierze się używane moto to dobrze jest poprosić jakiegoś starego wyjadacza, z którym się utrzymuje minimum kontaktu, niż kogoś za $$ z ogłoszenia czy skąd tam ten klient tego typa wytrzasnął. sezon się zbliża, i trzeba się wykazać czujnością:> -
-
MacGyver
"Łukasz- na starej uszczelce z mojego warsztatu wyjeżdża około 90% motorów i nic ..."
prawda jest taka że w wielu przypadkach 50-60 % (blaszana powlekana gumą) uszczelka pod głowice nadaje sie do ponownego użycia i nie jest to bynajmniej żadne naduzycie i rażacy bład w sztuce. nie wiem jak było w tym konkretnym przypadku - jedynie stwierdzam fakt znany z wieloletniego doświadczenia.
co do silikonu to już osobna historia (prawie) zawsze dobrze jest uzuć, ale nie byle co i nie za wiele. -
Anonim
DLATEGO NAJLEPSZY JEST I NADAJE SIĘ DO WSZYSTKIEGO NASZ POCZCIWY HERMETYK:))))
http://moto.allegro.pl/item50494305... -
Ten zly...::SVS Rider::..
-
[[TomeK]]
ja wsk'e na hermetyka kleiłem. Przy ponownym rozbieraniu silnika, dekiel od sprzegla trzeba było srubokretem na chama podwazac, zeby pusciło, nie wspomne o rozpoławianiu silnika, bo do tego trzeba bylo dobrego młotka użyc :D -
Anonim
>[[TomeK]] napisał
>ja wsk'e na hermetyka kleiłem. Przy ponownym rozbieraniu
>silnika, dekiel od sprzegla trzeba było srubokretem na
>chama podwazac, zeby pusciło, nie wspomne o rozpoławianiu
>silnika, bo do tego trzeba bylo dobrego młotka użyc :D
czyli jeden wniosek- dobrze trzyma:>
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne