-
Anonim
gdzie najbardziej lubicie spacerować? która uliczka ma klimat? ja lubie narbutta, asfaltową, fałata, słoneczną... i wiele innych :-) -
Tomek
-
Anonim
Belwederska to chyba nie Mokotów...
Ja to lubię chyba Al. Solidarności, wzdłuż Pól Mokotowskich...dobrze się ostatnio kojarzy :) -
borg
No dobra, to w ramach eksplikacji:
- Belwederska wzdłóż Łazienek to centrum, jak i cały teren łazienek,
- Al. Solidarności to jest na Woli i w Centrum, i dalej mostem na Pragę Północ.
Co do Pól Mokotowskich, to w ich sąsiedztwie z większych ulic mamy: Al. Armii Ludowej, Waryńskiego, Al. Niepodległości i Żwirki i Wigury.
A mnie najbardziej podoba się dolny Mokotów, a zwłaszcza ta ostatnia jego na południe wysunięta część - Sadyba, tam są dopiero uliczki. -
-
Regina Regulska
Ach, ty znawco stołecznej topografii...
Ja najbardziej lubię Narbutta i Słoneczną. -
borg
-
I J
Dąbrowskiego od Puławskiej do Niepodległości jak wracam nocnikiem do domu, zazwyczaj biegnę wtedy:) -
Anonim
Borg, oczywiście, masz rację, przejęzyczenie! :D
Chodziło o Al. Niepodległości! :) -
panienka mamą
taa,te male uliczki miedzy Narbutta a Rakowiecka to wlasnie moje strony. najbardziej lubie kielecka wiosna, kiedy jest tam mnostwo zieleni. i wzdluz kieleckiej, zblizajac sie do tego placyku na dabrowskiego sa takie male osiedla, z super podworkami, gdzie sa hustawki.zawsze jak tam ide, to mi sie wydaje ze jestem na Nowolipkach(to samo budownictwo:) -
mama Hania
-
mama Hania
-
MeSe
no to ja sie przestaje dziwic ze wawa mi sie wydaje ladna skoro spedzilem cale dziecinstwo i mlodosc na uliczkach o ktorych pisze wiekszosc :)
w ramach szczegolow tych miejsc:
1. warto pochodzic po podworkach pomiedzy dabrowskiego a wiktorska, dziwnie wysokie iglaki im urosly, ladnie to wyglada.
2. podworka w okolicy skrzyzowania narbutta/wisniowa
3. karlowicza (prostopadla do madalinskiego zaraz za lowicka jadac od niepodleglosci)
4. caly kompleks uliczek za silverscreenem albo jak ja wole - za kinem moskwa :P a co mi tam.
5. podworka przy skrzyzowaniu rakowieckiej i pulawskiej
6. kielecka, lowicka, asfaltowa, opoczynska, falata, akacjowa - nie musze komentowac -
MeSe
aaaa noi jeszcze:
7. wiekszosc willowych ulic prostopadlych do niepodleglosci miedzy dabrowskiego a woronicza
8. forty przy raclawickiej - polecam wejsc do srodka i pochodzic - znalezc platige image i kilka knajp - naprawde ciekawe miejsce
9. belska/olimpijska itd...
10. po drugiej stronie raclawickiej - gimnastyczna -
Anonim
ah Morskie Oko i uliczki zakinem moskwa przylegajace do parku..i oczywiscie belwederska :> -
Tomek
No te latarnie na Sadybie tworzą fajny klimat . Tyle że one chyba przestały być gazowe juz jakiś czas temu ; P -
Grono.Net
No latarnie na Orężnej :) Gazowe sa dalej. Zawsze jak wypije i wracam do domu to je gasze :P -
borg
Jest jeszcze trochę gazowych w okolicach Godebskiego.
Ale to już naprawdę są ostatnie i od kilku lat jest ich coraz mniej. -
Anonim
troche od czapy komentarz, tzn przeskok z mokotowa bardzo w sumie blisko - polecam po sąsiedzku od pola mokotowskiego po przeciwnej stronie armii ludowej - nie pamiętam nazw ale np. mianowskiego i okolice. to w zasadzie przedłużenie starego mokotowa, ciąg dalszy niedoszłej dzielnicy reprezentacyjnej, planowanej jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. śliczne miejsca. -
Anonim
ślyczne są rejony domków na Dąbrowskiego - odcinek Niepodległości Puławska. Taki klimacik spacerowy wieczorowy; ] -
Kindo
ja uwielbiam Mokotow, a w szegolnosci kwadrat pomiedzy pulawska-al.niepodleglosci-wor onicza-rakowiecka!! kiedys zrobilam o tym reportaz fotograficzny i okazalo sie, ze to strasznie smutny kawalek swiata... ale i tak go lubie bardzo...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne