Mokotów - Warszawa [5321]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

gdzie najbardziej lubicie spacerować? która uliczka ma klimat? ja lubie narbutta, asfaltową, fałata, słoneczną... i wiele innych :-)
  • Tomek

Belwederska :) - te zdięcia na płocie łazienek wymiatają :)
  • Anonim

Belwederska to chyba nie Mokotów...
    Ja to lubię chyba Al. Solidarności, wzdłuż Pól Mokotowskich...dobrze się ostatnio kojarzy :)
  • borg

No dobra, to w ramach eksplikacji:
    - Belwederska wzdłóż Łazienek to centrum, jak i cały teren łazienek,
    - Al. Solidarności to jest na Woli i w Centrum, i dalej mostem na Pragę Północ.

Co do Pól Mokotowskich, to w ich sąsiedztwie z większych ulic mamy: Al. Armii Ludowej, Waryńskiego, Al. Niepodległości i Żwirki i Wigury.

A mnie najbardziej podoba się dolny Mokotów, a zwłaszcza ta ostatnia jego na południe wysunięta część - Sadyba, tam są dopiero uliczki.
  • Regina Regulska

Ach, ty znawco stołecznej topografii...
    Ja najbardziej lubię Narbutta i Słoneczną.
  • borg

Alutka, ja dalej obstaję przy sadybie, te latarnie gazowe; )
  • I J

Dąbrowskiego od Puławskiej do Niepodległości jak wracam nocnikiem do domu, zazwyczaj biegnę wtedy:)
  • Anonim

Borg, oczywiście, masz rację, przejęzyczenie! :D
    Chodziło o Al. Niepodległości! :)
  • panienka mamą

taa,te male uliczki miedzy Narbutta a Rakowiecka to wlasnie moje strony. najbardziej lubie kielecka wiosna, kiedy jest tam mnostwo zieleni. i wzdluz kieleckiej, zblizajac sie do tego placyku na dabrowskiego sa takie male osiedla, z super podworkami, gdzie sa hustawki.zawsze jak tam ide, to mi sie wydaje ze jestem na Nowolipkach(to samo budownictwo:)
  • mama Hania

a ja tam chodzilam do przedszkola!:-)
  • mama Hania

a ja tam chodzilam do przedszkola!:-)
  • MeSe

no to ja sie przestaje dziwic ze wawa mi sie wydaje ladna skoro spedzilem cale dziecinstwo i mlodosc na uliczkach o ktorych pisze wiekszosc :)
    w ramach szczegolow tych miejsc:

1. warto pochodzic po podworkach pomiedzy dabrowskiego a wiktorska, dziwnie wysokie iglaki im urosly, ladnie to wyglada.

2. podworka w okolicy skrzyzowania narbutta/wisniowa

3. karlowicza (prostopadla do madalinskiego zaraz za lowicka jadac od niepodleglosci)

4. caly kompleks uliczek za silverscreenem albo jak ja wole - za kinem moskwa :P a co mi tam.

5. podworka przy skrzyzowaniu rakowieckiej i pulawskiej

6. kielecka, lowicka, asfaltowa, opoczynska, falata, akacjowa - nie musze komentowac
  • MeSe

aaaa noi jeszcze:

7. wiekszosc willowych ulic prostopadlych do niepodleglosci miedzy dabrowskiego a woronicza

8. forty przy raclawickiej - polecam wejsc do srodka i pochodzic - znalezc platige image i kilka knajp - naprawde ciekawe miejsce

9. belska/olimpijska itd...

10. po drugiej stronie raclawickiej - gimnastyczna
  • Anonim

ah Morskie Oko i uliczki zakinem moskwa przylegajace do parku..i oczywiscie belwederska :>
  • Tomek

No te latarnie na Sadybie tworzą fajny klimat . Tyle że one chyba przestały być gazowe juz jakiś czas temu ; P
  • Grono.Net

No latarnie na Orężnej :) Gazowe sa dalej. Zawsze jak wypije i wracam do domu to je gasze :P
  • borg

Jest jeszcze trochę gazowych w okolicach Godebskiego.
    Ale to już naprawdę są ostatnie i od kilku lat jest ich coraz mniej.
  • Anonim

troche od czapy komentarz, tzn przeskok z mokotowa bardzo w sumie blisko - polecam po sąsiedzku od pola mokotowskiego po przeciwnej stronie armii ludowej - nie pamiętam nazw ale np. mianowskiego i okolice. to w zasadzie przedłużenie starego mokotowa, ciąg dalszy niedoszłej dzielnicy reprezentacyjnej, planowanej jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym. śliczne miejsca.
  • Anonim

ślyczne są rejony domków na Dąbrowskiego - odcinek Niepodległości Puławska. Taki klimacik spacerowy wieczorowy; ]
  • Kindo

ja uwielbiam Mokotow, a w szegolnosci kwadrat pomiedzy pulawska-al.niepodleglosci-wor onicza-rakowiecka!! kiedys zrobilam o tym reportaz fotograficzny i okazalo sie, ze to strasznie smutny kawalek swiata... ale i tak go lubie bardzo...
| |

Mokotów - trzeba tłumaczyć? :) Zapraszamy 'tubylców' :) i nie tylko Emoka! Wyspa gorącyc...

Fotki

Miejsca grona (9)