Mitologia Miejska - Urban Legends [4493]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mać

w zeszłym roku jadąc autobusem linii 711 skądśtam do Okęcia,(wwa), kierowca jakby nigdy nic wjechał na stację benzynową autobusem, zaparkował troszkę z boku, zgasił silnik, wysiadł, poszedł po fajki, wrócił i pojechał dalej ..
    Innym razem widziałam jak kierowca popija sobie skrzętnie schowanego browarka.... (to było chyba rano po sylwestrze)
    Zdarzyły Wam się jakieś ciekawe historie związane z komunikacją... :) ??
  • Anonim

u mnie jest komunikacja podmiejska i są takie stare ogórki,
    Tak więc zdarzyło mi się pchać autobus i odpalać ( a kierowca cos majstrował z tyłu przy silniku).

Widziałem jak kierowca równiez sobie browarka popijał :)
  • mać

hehehehe pchać autobus to dopiero zaszczyt !!!! :):):)
  • Anonim

Kilka dni temu jak jechałem sobie bimbajem, to motorniczy co chwila hamował, dzwonił (tzn. dzwonkiem tramwajowym) i darł mordę : "jak jedziesz sukinsynu!" albo "wypierdalaj z drogi pajacu!" itp. itd.
  • mać

aaaaaaaach znam to :)
    a jeszcze lepsze jaja jak bluzga pani motornicza :):):)
  • Anonim

Autobusy, które jadą w moje strony są tak rozklekotane, że okna i drzwi się nie domykają i jak się wsiada trzeba kopnąc drzwi, żeby się zamknęły... A jak się otwierają to jest taki sssssssssssssyk i *BUUUM* wybuchają ci w twarz...taki folklor :>
  • mać

aaa syk i bum czyli tak zwane "czzzcssssyyttt" znany dźwięk podmiejskich autobanów :)

• Czcibor

http://img509.imageshack.us/my.php?...

pojlisz reality
  • mać

pięęęęękne zdjęcie....

gdzie jeździ 801??
  • Anonim

ja też pchałam autobus kiedyś!

w Łodzi, linia 59, była gołoledź i lekko pod górkę, autobus nie mógł podjechać więc kierowca kazał części pasażerów wysiąść i pchać a reszta miała zgrupować się w tylnej części pojazdu i rytmicznie podskakiwać:)))

serio, nie wymyśliłabym czegoś tak absurdalnego gdybym nie brała w tym udziału:)
  • mać

padam ze śmiechu...chciałabym w czymś takim uczestniczyć...
    jak narazie uczestniczyłam tylko w staczaniu się ikarusa z wiaduktu.... nie miał siły podjechać pod górę :):)

• Anonim

to jest nic, unas raz kierowca kazał się przesiąść grubej babie z przodu na tył autobusu, bo niemógl podjechać pod górkę.

A raz jak jechałem tramwajem zimą, ślisko na drogach, akurat był podjzad pod górkę, no i motorniczy nie daje rady podjechać pod górę.
    Więc powiedział aby wszscy wyszli i poczekali na nastepnym przystanku :)
  • mać

ehhhehhhh....... kocham polską komunikacje miejską :):):)
  • Zak

leee, ja takich akcji nie miałem :( Tylko popijanie ukratkiem browarka widziałem..... i raz pani motornicza pusciła taką wiązanke ze ludziom szczeny opadły :P
  • mać

heh panie motornicze są niesamowite... :):):) i ich wiąchy....

w warszawie na odc okęcie -rakowiec jest pewien moment torów że tramwaj podakakuje tak, że ludziom odrywają się nogi od podłogi.... to dopiero widok, jak te babcie w moherkowych beretkach skaczą pod sufit..... :):):)
  • mać

*podskakuje
  • Zak

a jak jeszcze sie pani motornicza ma zły humor i skomentuje stan torów lub styl jazdy kierowców to miny moherowych beretów nie da sie zapomnieć :D

A trawmaje wogole na Grójeckiej jeżdżą w sposób akrobatyczny, złaszcza koło Rakowac :)

• mać

nooo a na bitwy warszawskiej.... heh jak tramwaj omija pomnik :):):) w lewo ..w prawo
    "Trzymaj się Zosiaaaaa!" mój ulubiony tekst "moherkowy"
  • Zak

ostatnio miedzy Bitwy a Dickensa stało pod rząd z 10 tramwajów w korku ><" na piechte wracałem bo bym do usranej smierci czekał ale przy tej pogodzie dobrze to na nastrój mi niw wpłyneło....... Grójecka jest smieszna :P

A moj ulubiony tekst - "ta wspołóczesna młodzież" -> tego nic nie przebije :P

smiesznie jest jeszcze w 172 - po drodze jest od cholery kościołów i aptek.....kurde, jakie tam czasem dialogi można usłyszec, lol :D
  • mać

mój pamiętny moherkowy tekst
    "a mnie to dużo obcodzi że w ciąży jesteś!! miejsce krzyżykiem wyraźnie czyli dla starszych naklejką oznaczone!!"

<nie ja byłam w ciąży g'woli wyjaśnienia :) >
| |

Legenda Miejska - Mitologia Miejska (ang. Urban Legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechn...

Fotki

Miejsca grona (1)